7/6/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Μάλτας 07/06/2012

Τη στήριξή του προς την Κύπρο σε ό,τι αφορά τις απειλές της Τουρκίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Μάλτας κ. George Abela κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στη Μάλτα.

Η Υπουργός Εσωτερικών συμμετείχε στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ 07/06/2012


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο η Σύνοδος του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στην οποία συμμετείχε η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου. Πρόκειται για το τελευταίο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων επί Δανικής Προεδρίας, η οποία σύντομα παραδίδει την Προεδρία του Συμβουλίου στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην τελετή απονομής των «Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων» του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών, στο Κινηματοθέατρο Παλλάς, στη Λευκωσία 07/06/2012

Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος αποτελεί, σήμερα, έναν από τους πιο σημαντικούς περιβαλλοντικούς θεσμούς και ένα από τα κύρια μέσα του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Η ημέρα αυτή υπενθυμίζει στην ανθρωπότητα ότι το μέλλον των παιδιών μας και του πλανήτη είναι άμεσα συνυφασμένα με το μέλλον των οικοσυστημάτων.

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη 07/06/2012


Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό και βδελυγμία την απαράδεκτη επίθεση και τον ξυλοδαρμό στελέχους του ΚΚΕ και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ από στέλεχος της «Χρυσής Αυγής». Δυστυχώς τέτοιου είδους φασιστικές συμπεριφορές πλήττουν τον πολιτικό πολιτισμό και αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για τη δημοκρατία.

Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας μετά την παρουσίαση του προγράμματος της Κυπριακής Προεδρίας στα θέματα περιβάλλοντος 07/06/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης παρουσίασε, σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας στα θέματα περιβάλλοντος, στο Υπουργείο Γεωργίας. Στη συνέχεια, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας κα Αίγλη Παντελάκη παρουσίασε θέματα οργάνωσης και στελέχωσης του Υπουργείου Γεωργίας εν όψει των Συμβουλίων και συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο και αφορούν το περιβάλλον και τα διεθνή περιβαλλοντικά θέματα, την κλιματική αλλαγή, την αειφόρο ανάπτυξη και τη διαχείριση των νερών.

Δήλωση της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στο Λουξεμβούργο 07/06/2012


Η Κύπρος θα αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ σε μία περίοδο με ιδιαίτερες προκλήσεις για την ΕΕ. Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και η αστάθεια στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή απαιτούν μια μακροπρόθεσμη, ολοκληρωμένη, συνεκτική και, πάνω από όλα, ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση στον τομέα της Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

H Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή ολοκλήρωσε σήμερα την επίσημη επίσκεψή της στην έδρα του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας (S.M.O.M.), στη Ρώμη. Η δρ Μαρκουλλή υπέγραψε Πρωτόκολλο Εγκαθίδρυσης Διπλωματικών Σχέσεων μεταξύ της Δημοκρατίας και του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας. Η σύναψη διπλωματικών σχέσεων με το Τάγμα βασίζεται στους ιστορικούς δεσμούς του Τάγματος με την Κύπρο (το 1291 μ.Χ. μετά την πτώση της Ιερουσαλήμ το Τάγμα βρήκε καταφύγιο στην Κύπρο) αλλά και στη σημαντική

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη Μάλτα 07/06/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας έφθασε το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας.

Συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών με τον Πρόεδρο της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, στη Ρώμη 07/06/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου Καθηγητή Mario Impagliazzo και υπέγραψε Μνημόνιο για Εγκαθίδρυση Έδρας της Κοινότητας στην Κύπρο.

Παρουσίαση του Προγράμματος της Κυπριακής Προεδρίας για το Περιβάλλον από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη 07/06/2012

Σας καλωσορίζω στη σημερινή συνέντευξη Τύπου και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ. Εκτός από τη σημερινή θα γίνουν και άλλες διασκέψεις με την ευκαιρία σημαντικών οροσήμων και αποφάσεων. Αναμφισβήτητα, κατά τους επόμενους επτά μήνες θα έχουμε μαζί πολλές άλλες συναντήσεις.

Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκά Λουκά στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στο Λουξεμβούργο 07/06/2012


Σ’ αυτή τη δύσκολη και ασταθή περίοδο για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες και σημαντικές, για την Κυπριακή Προεδρία ευρύτερα, αλλά και συγκεκριμένα όσον αφορά στον ζωτικό τομέα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της ΕΕ 07/06/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο, με αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της ΕΕ, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη.

Παρέμβαση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κας Αίγλης Παντελάκη σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Προγράμματος της Κυπριακής Προεδρίας για το Περιβάλλον 07/06/2012


Οι προκλήσεις μπροστά μας είναι μεγάλες, αλλά όλα τα μέτρα που πήραμε για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που συνεπάγεται η διεξαγωγή της Κυπριακής Προεδρίας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι τα ακόλουθα-:

Υπογραφή Μνημονίων Συναντίληψης μεταξύ Κύπρου και Δανίας εν όψει της Κυπριακής Προεδρίας 07/06/2012


Υπογράφηκαν στις 3 Ιουνίου 2012, στη Δανία, από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη και την Υπουργό Τροφίμων, Γεωργίας και Αλιείας της Δανίας κα Mette Gjerskov δύο Μνημόνια Συναντίληψης για τη συνεργασία μεταξύ Κύπρου-Δανίας κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα τελέσει τα εγκαίνια έκθεσης καλλιτεχνικών δημιουργιών παιδιών με ιδιαίτερες ικανότητες 07/06/2012



Η Βουλή των Αντιπροσώπων διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής, καλαθοπλεκτικής και χειροτεχνίας του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΠΡΟΣΒΑΣΗ, του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Λεμεσού και του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου με θέμα «Παιδιά με Ιδιαίτερες Ικανότητες».

Δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών 07/06/2012

H Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, σχολιάζοντας σήμερα πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Egemen Bagis στο τουρκικό Kanal 7, αναφορικά με την θετική ατζέντα και την αντιμετώπιση της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Τουρκία, υπενθύμισε ότι η θέση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφής και ξεκάθαρη και δεν χωρεί παρερμηνειών.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην 6η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, στη Λευκωσία 07/06/2012

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι στη σημερινή, 6η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Οι συνεδρίες της Επιτροπής Παρακολούθησης είναι ιδιαίτερα σημαντικές αφού συμβάλλουν καθοριστικά στην ομαλή εξέλιξη της υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Περιφερειακή σύσκεψη Μαραθάσας υπό την Προεδρία του Προέδρου της Βουλής 07/06/2012

Σε περιφερειακή σύσκεψη των προέδρων και των μελών των κοινοτικών συμβουλίων της περιοχής Μαραθάσας παρευρέθηκε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου.

Επίσκεψη του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Υπουργείο Γεωργίας 07/06/2012


Πραγματοποιήθηκε, χθες, επίσκεψη μελών του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (American Chamber of Commerce in EU) στο Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου, αποτελούμενη από εκπροσώπους των κυριότερων επιχειρηματικών κλάδων που μετέχουν στην AmCham, συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη και στελέχη του Υπουργείου που εμπλέκονται στην Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στην τελετή απονομής διαμνημόνευσης Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά, στο ΓΕΕΦ

Να μη μεταδοθεί πριν τις 6 μ.μ.

Είναι με συγκίνηση και αισθήματα τιμής που απευθύνομαι στη σημερινή τελετή για την απονομή διαμνημόνευσης «Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά». Με αυτό τον συμβολικό τρόπο το Υπουργείο Άμυνας και η Κυπριακή Πολιτεία εκφράζουν βαθύτατη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη προς τους εξ Ελλάδος αξιωματικούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς την Εθνική Φρουρά.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του κτηρίου του Λόχου Αθλητών στο «Φυλάκιο Τύμβου», στη Μακεδονίτισσα 07/06/2012

Χαιρετίζω την επαναλειτουργία του κτηρίου του Λόχου Αθλητών. Το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) είχε αποφασίσει τη δημιουργία μιας μονάδας όπου θα στεγάζονται αθλητές υψηλού επιπέδου που υπηρετούν τη θητεία τους στην Εθνική Φρουρά.