25/7/12

Επαφές αντιπροσωπίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στο Ισραήλ 25/07/2012

Αντιπροσωπία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και τα μέλη κ.κ. Χάρη Γεωργιάδη, Σταύρο Ευαγόρου και Νίκο Νικολαΐδη, συνέχισε χθες και σήμερα τις επαφές της στο Ισραήλ όπου βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη. Στις συναντήσεις την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ κ. Δημήτρης Χατζηαργυρού.


Ο Υπουργός Εμπορίου προήδρευσε σύσκεψης με την ηγεσία του ΚΟΤ για την αναδιάρθρωση των Γραφείων του Οργανισμού στο εξωτερικό 25/07/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης προήδρευσε σήμερα, στο Υπουργείο, σύσκεψης με τον Πρόεδρο κ. Αλέκο Ορουντιώτη, τον Γενικό Διευθυντή κ. Μάριο Χαννίδη και αντιπροσωπεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) με κύριο θέμα την αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση των Γραφείων του Οργανισμού στο εξωτερικό.


Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους στη συνέντευξη Τύπου της Διεύθυνσης Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης 25/07/2012

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι και απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία των Δημάρχων και Προέδρων των Προσφυγικών Σωματείων της επαρχίας Κερύνειας 25/07/2012

Το ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις στο Κυπριακό οφείλεται στο ότι η δική μας πλευρά υπερασπίζεται τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία των Δημάρχων και των Προέδρων των Προσφυγικών Σωματείων της επαρχίας Κερύνειας, τα μέλη της οποίας του επέδωσαν Υπόμνημα με το οποίο καταδικάζουν την τουρκική κατοχή.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε δάσκαλους από την ομογένεια στις ΗΠΑ 25/07/2012

Η αδιαλλαξία της Τουρκίας βρίσκεται στο απόγειό της είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος δέχθηκε το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, ομάδα ομογενών δασκάλων από τις ΗΠΑ.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Α. Ντάουνερ 25/07/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα, δεν έγιναν δηλώσεις.

Πληροφορίες για Κύπριους υπηκόους που πρόκειται να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 25/07/2012

Οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Λονδίνο από 27 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου και από 29 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα.


Οι Κύπριοι πολίτες που θα επισκεφθούν το Λονδίνο κατά τους Ολυμπιακούς ή/και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, προειδοποιούνται ότι το δίκτυο συγκοινωνιών θα είναι υπερφορτωμένο, ειδικά γύρω από τις περιοχές των αθλητικών εγκαταστάσεων. Επομένως, όποιοι Κύπριοι πολίτες προτίθενται να παρακολουθήσουν αθλητικά γεγονότα ή τελετές της εν λόγω διοργάνωσης, θα πρέπει να προγραμματίσουν προσεκτικά το ταξίδι τους και να παρακολουθούν τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για οποιεσδήποτε αποφάσεις που μπορεί να το επηρεάσουν. 


Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στο 1ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ του Δήμου Σωτήρας, χθες 25/07/2012

Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι εδώ, ανάμεσά σας, για να παραστώ στο 1ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ που διοργανώνεται από τον νεοσύστατο Δήμο Σωτήρας. Τέτοιες αξιόλογες εκδηλώσεις εμπλουτίζουν με τον καλύτερο τρόπο το τουριστικό προϊόν της περιοχής, αλλά και του νησιού μας γενικότερα, και προσφέρουν στους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους, την ευκαιρία να απολαύσουν μια ενδιαφέρουσα γιορτή πολιτισμού.

Διαπιστεύθηκε νέα Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος 25/07/2012

Η Πρέσβης κα Ιωάννα Μαλλιώτη, σε επίσημη τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου 2012 στο Προεδρικό Μέγαρο Ho Kham στη Βιεντιάν, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λάος κ. Choummaly Sayasone, ως Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λάος με έδρα το Πεκίνο.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου 24/07/2012

Η Τρόικα κατέθεσε τις δικές της εκτιμήσεις για την κυπριακή οικονομία και εμείς καταθέσαμε τις απόψεις μας σε διάφορα ζητήματα που αφορούν την κυπριακή οικονομία και προβήκαμε σε ένα πρώτο σχολιασμό των εκτιμήσεων της Τρόικα στη βάση των θέσεων της Κυβέρνησης, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.