14/10/13

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναχωρεί για το Λουξεμβούργο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου αναχωρεί μεθαύριο Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, για το Λουξεμβούργο, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας, κατόπιν πρόσκλησής του από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Vitor Manuel Da Silva Caldeira.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Κώστα Κληρίδη, τον οποίο συνόδευε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας κ. Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για παροχή βοήθειας στη Νομική Υπηρεσία σχετικά με τις έρευνες για την οικονομία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Κώστα Κληρίδη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε αντιπροσωπία ξένων βουλευτών και προσωπικοτήτων για το κυπριακό πρόβλημα

«Το ζητούμενο είναι να υπάρξουν συνομιλίες οι οποίες να οδηγήσουν σε λύση του προβλήματος χωρίς ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και οποιασδήποτε μορφής επιδιαιτησία», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Δήμαρχο Μόρφου, Ευρωβουλευτές και προσωπικότητες που μετείχαν στην Πορεία Μόρφου


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Δήμαρχο Μόρφου κ. Χαράλαμπο Πίττα καθώς και Ευρωβουλευτές και άλλες προσωπικότητες από το εξωτερικό οι οποίοι μετείχαν στην 33η Πορεία Μόρφου.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης με την Εθνική Επιτροπή Έρευνας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψης με την Εθνική Επιτροπή Έρευνας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης.

Παρέμβαση του βουλευτή δρος Κυριάκου Χατζηγιάννη στο Μεσογειακό Κοινοβουλευτικό Φόρουμ της Κ.Σ.ΟΑΣΕ

Στο πλαίσιο των εργασιών του Μεσογειακού Κοινοβουλευτικού Φόρουμ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), στην πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου, διεξήχθη χθες συζήτηση για την κατάσταση στη Συρία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο κ. Stanislav V. Osadchiy. Μετά τη συνάντηση ο Πρέσβης της Ρωσίας είπε ότι «ήταν μια προγραμματισμένη συνάντηση, με τον Πρόεδρο, για να συζητήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις και το Κυπριακό».

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Αρχηγούς Κομμάτων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης των Αρχηγών Κομμάτων. Μετά τη λήξη της σύσκεψης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους ανέφερε:

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου φθάνει στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη

Φθάνει απόψε για μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Geertrui Van Rompuy, για συνομιλίες με την Κυπριακή Κυβέρνηση αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο αλλά και στις χώρες της ευρωζώνης, τα θέματα που αφορούν το επικείμενο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, καθώς και περιφερειακά θέματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης των Αρχηγών Κομμάτων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης των Αρχηγών Κομμάτων.

Μετά τη λήξη της σύσκεψης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους ανέφερε:

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ι. Νικολάου στο 4ο Σεμινάριο του Κυπριακού Κέντρου Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης

Με ιδιαίτερη χαρά παρίσταμαι στο 4ο κατά σειρά Σεμινάριο του Κυπριακού Κέντρου Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης, που φαίνεται να καθιερώνεται ως ετήσιος επιτυχημένος θεσμός ανάδειξης της πολυεπίπεδης σημασίας των εναλλακτικών τρόπων επίλυσης διαφορών στον τόπο μας.

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κασουλίδη για το Νόμπελ Ειρήνης 2013 στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών

Εκ μέρους της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OAXO), για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2013, και για τις αδιάλειπτες προσπάθειες του Οργανισμού για εξάλειψη των χημικών όπλων. Συγχαίρω ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή

Συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας κας Ζ. Αιμιλιανίδου στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ


Στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPSCO) που θα συνέλθει αύριο στο Λουξεμβούργο, θα μετάσχει η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Καμία καθυστέρηση στις διαδικασίες για κατοχύρωση του χαλλουμιού



 

Αναφορικά με δημοσιεύματα για καθυστέρηση στην υποβολή αίτησης για κατοχύρωση του χαλλουμιού που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στον ημερήσιο Τύπο, το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας κ. Γιαννάκη Γαβριήλ και τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στις διαδικασίες για κατοχύρωση του χαλλουμιού ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευση.