24/9/13

Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Φαίδων Αναστασίου επέδωσε τα διαπιστευτήρια του


Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Φαίδων Αναστασίου επέδωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών ενημέρωσε μαθητές για τα κόμιστρα των σχολικών λεωφορείων


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές οι οποίοι πήγαν στον χώρο του Υπουργείου για να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή κομίστρων στα σχολικά λεωφορεία.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου σε παρουσίαση ηλεκτρονικού παιχνιδιού με θέμα την οδική ασφάλεια

Σας ευχαριστώ που βρίσκεστε εδώ μαζί μας για την παρουσίαση του ηλεκτρονικού παιχνιδιού με θέμα την οδική ασφάλεια.

Ευχαριστίες του Προέδρου των ΗΠΑ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον σταθεροποιητικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή


Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και προς την Κύπρο για τη συμβολή και τον ρόλο της στην ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής

Συμμετοχή της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού σε Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτρόπων για Παιδιά

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτρόπων για Παιδιά (ENOC) κα Λήδα Κουρσουμπά θα προσφωνήσει το 17ο Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου, το οποίο θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, με θέμα: «Παιδιά σε κίνηση: Πρώτα απ’ όλα, παιδιά».

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου σε τελετή απόδοσης τιμής στο Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Π. Δημητρίου» 24/09/2013

Σήμερα, που ο τόπος μας περνά μία από τις χειρότερες και πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας του, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από πρότυπα.

Χαιρετισμός της Διευθύντριας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών δρος Ε. Γαβριηλίδη στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Η2Ο»

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στο πλαίσιο της αποστολής του για προβολή στόχων και προτεραιοτήτων των κυβερνητικών Τμημάτων, έχει συμβάλει στην εκστρατεία του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) για καλλιέργεια υδατικής συνείδησης, με την παραγωγή, σε συνεργασία με το ΤΑΥ, της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Η2Ο».

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Ιρλανδό Πρέσβη


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Κύπρο κ. Patrick Scullion.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου στα εγκαίνια του Δημοτικού Πάρκου Αραδίππου

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για την ευκαιρία που μου δίνεται να τελέσω σήμερα τα εγκαίνια του Δημοτικού Πάρκου που έχει ανεγερθεί στη φιλοπρόοδη Αραδίππου. Το πάρκο που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα και απόδειξη της ουσιαστικής και διαχρονικής προσφοράς του Δήμου Αραδίππου προς τους δημότες του.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τάσου Μητσόπουλου στην τελετή επαναπατρισμού τεσσάρων εικόνων από την Ολλανδία

Είναι με μεγάλη συγκίνηση που υποδεχόμαστε σήμερα τις τέσσερις επαναπατρισθείσες εικόνες από το ναό του Χριστού Αντιφωνητή στην Καλογραία. Παράνομα έφυγαν κι αυτές, όπως και τόσες άλλες, μετά την εισβολή των Τούρκων και τη λεηλασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Χαιρετισμός του Υπουργού Τουρισμού κ. Γ. Λακκοτρύπη στην ετήσια Γ. Σ. του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου

Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου για την πρόσκληση να παρευρεθώ και να απευθύνω χαιρετισμό στην ετήσια Γενική σας Συνέλευση. Ο Σύνδεσμός σας, με την έντονη δραστηριοποίηση και τη δυναμική παρουσία στα τουριστικά

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου στην εκδήλωση με θέμα: «Ηλεκτρονικό παιχνίδι για την οδική ασφάλεια»


Mε βάση το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, εστιάζουμε και λειτουργούμε στη βάση μίας νέας προσέγγισης που αφορά στη συμφιλίωση των νέων με την Αστυνομία και στην ανάπτυξη και εμπέδωση της οδικής συνείδησης στους νέους μας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΟΗΕ για την συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ


Το Γραφείο Τύπου των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki - Moon που έγινε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει αύριο στη Μπρατισλάβα

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου αναχωρεί αύριο για τη Μπρατισλάβα όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Σλοβάκου ομολόγου του κ. Martin Glvac.

Δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με συνάντηση που είχε με τον Γενικό Εισαγγελέα για δράση ρατσιστικών οργανώσεων

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Εισαγγελέα κ. Κώστα Κληρίδη, με τον οποίο συζήτησε τα στοιχεία που παρέλαβε από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού και αφορούν στις καταγγελίες περί μετατροπής κατασκηνώσεων σε «πεδία στρατιωτικών ασκήσεων».

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2013 - 23 Σεπτεμβρίου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που απευθύνω χαιρετισμό με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς. Ο θεσμός αυτός έχει καθιερωθεί το 1999 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το 50% των θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλονται στα καρδιαγγειακά νοσήματα και είναι φανερό πως τις τελευταίες δεκαετίες τείνουν να μετατραπούν σε «επιδημία». Όσον αφορά στη χώρα μας, ετησίως νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία περίπου 39.000 ασθενείς, ενώ από καρδιαγγειακά χάνουν τη ζωή τους, παγκύπρια, 2.000 συνάνθρωποί μας.

Επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη

Στις θέσεις του για το Κυπριακό και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για καλή προετοιμασία της επανέναρξης των συνομιλιών καθώς και στα μέτρα που λαμβάνονται για ανάκαμψη της οικονομίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε ομιλία του χθες προς τα μέλη της διακεκριμένης δεξαμενής σκέψης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στη Νέα Υόρκη. Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Richard Haas ο οποίος ως γνωστό διετέλεσε στο παρελθόν απεσταλμένος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ κ. Donald Reagan

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Ν. Κουγιάλη στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συμμετείχε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Τη Σύνοδο απασχόλησε κυρίως η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) με τη συζήτηση των σημείων που δεν είχαν συμφωνηθεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου του Ιουνίου και τα οποία αφορούσαν δημοσιονομικά θέματα.

Επαφές της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Νέα Υόρκη η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη επισκέφθηκε χθες το πρωί τη Στέγη Ηλικιωμένων Αρχαγγέλου Μιχαήλ που στεγάζει ηλικιωμένους Ελληνικής καταγωγής.

Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συμμετείχε χθες σε Υπουργική Συνάντηση της Γαλλοφωνίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με θέμα τη διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων στον χώρο της Γαλλοφωνίας, την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός Εξωτερικών του Κονγκό υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου της Υπουργικής Συνόδου των γαλλόφωνων κρατών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες το απόγευμα, στην έδρα του ΟΗΕ, ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon. Στη συνάντηση παρέστησαν από κυπριακής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ



Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συμμετείχε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου. στις Βρυξέλλες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει αύριο στη Μπρατισλάβα




Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου αναχωρεί αύριο για την Μπρατισλάβα όπου και θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Σλοβάκου ομολόγου του κ. Martin Glvac.