24/10/13

Ομιλία Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου



Ομιλία Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου
με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940
(Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 08.00 μ.μ., Οίκημα ΕΝΑΔ, Άγιος Δομέτιος)


Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Παρασκευή, 25/10/2013

Αναφορά του Προεδρεύοντος της Βουλής κ. Σ. Φυττή στην Ημέρα Αγνοουμένων, στη συνεδρία της ολομέλειας του Σώματος

Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει καθιερώσει την 29η Οκτωβρίου κάθε έτους ως την Ημέρα Αγνοουμένων. Η ημέρα αυτή, κατά την τραγική χρονιά του 1974, ήταν η επομένη της ημέρας κατά την οποία αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τελευταίοι αιχμάλωτοι από τον τουρκικό στρατό.

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για την αγορά τουρκοκυπριακής γης στη Δρομολαξιά από το Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις εξελίξεις στο θέμα της έρευνας για την επένδυση του Ταμείου Συντάξεων της ΑΤΗΚ σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο γης στη Δρομολαξιά, είπε: «Επειδή δεν έχει ακόμα ετοιμαστεί το κατηγορητήριο, κάποιοι διαδίδουν ότι υπάρχει ολιγωρία εκ μέρους των αρμόδιων Υπηρεσιών ή ότι το θέμα κουκουλώθηκε.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Ο Υπουργός Εσωτερικών πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πύλα


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην Πύλα, όπου προήδρευσε σύσκεψης με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της κοινότητας, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Επάρχου Λάρνακας, του Γενικού Διευθυντή της ΑΗΚ, εκπροσώπων του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) και υπηρεσιακών στελεχών όλων των εμπλεκόμενων κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης πραγματοποιεί επίσκεψη στο Τελ Αβίβ. O κ. Υπουργός παρευρέθηκε, χθες, στη Διεθνή Έκθεση WATEC 2013 που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο στο Τελ Αβίβ, όπου ο Υπουργός Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ κ. Silvan Shalom τον τίμησε για τη συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων στην παρουσία άλλων Υπουργών και επίσημων αντιπροσωπειών από 26 χώρες.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με αναφορές στα ΜΜΕ για επιθέσεις χάκερ στο σύστημα έκδοσης Κάρτας Νοσηλείας

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού και το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών επιθυμούν να πληροφορήσουν τους πολίτες ότι οι αναφορές που έγιναν στα ΜΜΕ στις 23 Οκτωβρίου - σχετικά με επιθέσεις που δέχτηκε το σύστημα έκδοσης Κάρτας Νοσηλείας του Υπουργείου Υγείας μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη με αποτέλεσμα την παράνομη έκδοση καρτών νοσηλείας σε μη δικαιούχους- δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε σύσκεψη με εκπροσώπους των κομμάτων για τα αιτήματα των αποχωρησάντων υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου


Η Βουλή των Αντιπροσώπων στέκεται δίπλα από τους αποχωρήσαντες υπαλλήλους της Τράπεζας Κύπρου για να τύχουν δίκαιης μεταχείρισης, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου είχε σήμερα, στο γραφείο του, σύσκεψη με εκπροσώπους των κομμάτων έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας των αποχωρησάντων υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η Υπουργός Εργασίας επισκέφθηκε χώρους εργασίας και ενημερώθηκε για θέματα ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων


Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου επισκέφθηκε σήμερα χώρους εργασίας εργοστασίων και εταιρειών και ενημερώθηκε για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν και τα σχέδια δράσης που υλοποιούν για τη διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου για την 24η Οκτωβρίου, επέτειο της ίδρυσης του ΟΗΕ

Η 24η Οκτωβρίου είναι μια παγκόσμια γιορτή αφιερωμένη στα Ηνωμένα Έθνη. Στις 24 Οκτωβρίου 1945 τέθηκε σε εφαρμογή ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών και έτσι πήρε μορφή και υπόσταση ο παγκόσμιος αυτός οργανισμός.

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη αναφορικά με την επίσκεψη στην Κύπρο Αμερικανών ορθοπεδικών γιατρών

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης με την ευκαιρία της παρουσίας στην Κύπρο Αμερικανών ορθοπεδικών γιατρών από το Νοσοκομείο Shriners του Springfield της Μασαχουσέτης, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας για να εξετάσουν παιδιά με ορθοπεδικά προβλήματα.

Σε ανασκόπηση των διαδικασιών ελέγχου και επεξεργασίας αίματος θα προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας

Σε γενική ανασκόπηση και χαρτογράφηση των διαδικασιών που ακολουθούνται στα Νοσοκομεία αναφορικά με τις αιμοδοσίες, τον έλεγχο και την επεξεργασία του αίματος θα προβεί κλιμάκιο που όρισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης. Το κλιμάκιο αποτελείται από την κα Ζωή Σιδερά, Ανώτερη Λειτουργό Νοσοκομειακού Εργαστηρίου και την δρα Ντία Βωνιάτη, μέλος της διοίκησης του Υπουργείου Υγείας.

Προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φ.Π.Α.

Η Υπηρεσία Φ.Π.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα:

- Η υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. και η πληρωμή του οφειλόμενου φόρου της πρώτης κατηγορίας των εγγεγραμμένων στο Μητρώο Φ.Π.Α. προσώπων, των οποίων η φορολογική περίοδος έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 μπορεί να γίνει μέχρι και τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, καθότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής τους, 10 Νοεμβρίου 2013, δεν είναι εργάσιμη μέρα.

Χαιρετισμός του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας και Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Ομήρου σε έκθεση έργων ατόμων με ειδικές ανάγκες


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που φιλοξενούμε για μια ακόμη χρονιά εδώ, στο αίθριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τα μοναδικά σε ομορφιά και δημιουργικότητα έργα ατόμων με ειδικές ανάγκες, σε μια εκδήλωση ανθρωπιάς και αλτρουισμού, με την οποία παρέχεται η ευκαιρία να ακουστεί και η δική τους φωνή διά της τέχνης.

Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσία επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο Putin

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Γεώργιος Κασουλίδης επέδωσε χθες τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin.

Ανακοίνωση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος για εξοικονόμηση ενέργειας στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο

O τόπος μας λόγω οικονομικής κρίσης περνά δύσκολες στιγμές. Χιλιάδες συμπολίτες μας στερούνται των βασικών αγαθών για τη διαβίωση τους και/ή βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας.