15/3/13

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ιταλίας 15/03/2013

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα το πρωί εθιμοτυπική συνάντηση, στο γραφείο του, με τον νέο Πρέσβη της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Κύπρο κ. Guido Cerboni.

Παρουσίαση των κυπριακών Πανεπιστημίων σε Αθήνα και Ιωάννινα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 12 Μαρτίου εκδήλωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» στην Αθήνα, για την παρουσίαση των κυπριακών Πανεπιστημίων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον χαιρετισμό της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στη Λευκωσία 15/03/2013

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου θα γιορταστεί και φέτος με κάθε λαμπρότητα. Τον χαιρετισμό της παρέλασης στη Λευκωσία θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συνοδευόμενος από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκο Κενεβέζο, από εξέδρα μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας.

Εκδήλωση για την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου στο Δουβλίνο 15/03/2013

Πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου στο Δουβλίνο εκδήλωση για την Αμμόχωστο, κατά τη διάρκεια της Ιρλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, προκειμένου να στείλει, μεταξύ άλλων, το μήνυμα της ευρωπαϊκής διάστασης του Κυπριακού, καθώς και των υποχρεώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη λύση του προβλήματος, συμπεριλαμβανομένης και της επιστροφής της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων για την Καθαρά Δευτέρα 15/03/2013

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων πληροφορεί το κοινό, που θα επιλέξει την παραλία του Αρχαιολογικού Χώρου του Κουρίου για τους εορτασμούς της Καθαράς Δευτέρας, ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάβαση και κατάβαση με οχήματα τύπου 4x4 και με μοτοσικλέτες στην πλαγιά της Ακρόπολης του Κουρίου.

Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας 15/03/2013

Τη θεσμοθέτηση συναντήσεών τους ανά τρίμηνο για τον καλύτερο συντονισμό των κοινών ενεργειών Κύπρου και Ελλάδας στα θέματα ενέργειας συμφώνησαν σήμερα, σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και ο ομόλογός του Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας, Καθηγητής Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας 15/03/2013

Ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης είχε σήμερα, στο γραφείο του, συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Βασίλη Παπαϊωάννου.

Ο Βουλευτής δρ Π. Παπαγεωργίου θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), στα Νησιά Cayman 15/03/2013

Ο Βουλευτής δρ Πάμπος Παπαγεωργίου αναχωρεί αύριο το απόγευμα για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Νησιά Cayman, από τις 17 μέχρι τις 22 Μαρτίου. Ο κ. Παπαγεωργίου συμμετέχει στη συνεδρία υπό την ιδιότητα του ως Περιφερειακού Εκπροσώπου του Συνδέσμου για την Περιφέρεια των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων επισκέφθηκε το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών 15/03/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή κ. Αλέκο Μιχαηλίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW
                                                       

(Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 15/3/2013 08:46

 

(Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 15/3/2013 08:46


Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα της Κύπρου

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ανακοινώνει ότι στις 11 π.μ. σήμερα οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 66 και 152 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο). Ως εκ τούτου αναμένεται ότι η μέση εικοσιτετράωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία. Σημειώνεται ότι η τελευταία εικοσιτετράωρη μέση τιμή για χθες κυμάνθηκε μεταξύ 18 και 42 μg/m3 ανάλογα με την περιοχή.

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη για τον θάνατο του Andrew Α. Athens

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του φίλου της Κύπρου και αγαπητού μου φίλου Andrew Α. Athens. Αγωνιστής και πατριώτης αφιέρωσε τη ζωή του προωθώντας και υπερασπίζοντας με συνέπεια και ανιδιοτέλεια τα εθνικά μας θέματα και την Ορθοδοξία.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γεώργιου Λακκοτρύπη στο 2ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου, στη Λευκωσία 15/03/2013

Κυρίες και κύριοι,
Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω ευχαριστώντας τους διοργανωτές του σημερινού Συμποσίου για την ευκαιρία που μας παρέχουν να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις αναφορικά με τις νέες προοπτικές που δημιουργούνται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και, κυρίως, για τον σημαντικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή.

ΚΥΠΕ - Αιμιλία Χριστοφή - Ηλίας Μαυροκέφαλος - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 15/03/2013

ΚΥΠΕ - Αιμιλία Χριστοφή - Ηλίας Μαυροκέφαλος - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 15/03/2013
1. Συνέρχεται σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες το Eurogroup προκειμένου να εξετάσει το θέμα της δανειακής σύμβασης της Κύπρου. Στη σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχει και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Ο Πρόεδρος του Eurogroup και Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει πως το ύψος του κυπριακού πακέτου οικονομικής βοήθειας θα είναι κοντά στα €10 δις και κάτω από τα €17 που υπολογιζόταν αρχικά.