2/7/13

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας κ. Γ. Λ. Ομήρου δέχθηκε τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του CPA 02/07/2013

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA) και πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Alan Haselhurst.

Συναντήσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με εταιρείες λεωφορείων 02/07/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις με τις ανάδοχες εταιρείες λεωφορείων των επαρχιών Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας.

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του CPA συναντήθηκε με Κύπριους Βουλευτές 02/07/2013

Στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA) και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Alan Haselhurst είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις με τον επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στον CPA και Περιφερειακό Εκπρόσωπο του Συνδέσμου Βουλευτή δρα Πάμπο Παπαγεωργίου και το μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών κα Στέλλα Κυριακίδου.

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης 02/07/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος απάντησε σήμερα σε γραπτή ανακοίνωση του Επικεφαλής του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ κ. Σταύρου Γερολατσίτη αναφορικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας 02/07/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συγχαίρει όλους όσοι αρίστευσαν και πέτυχαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις. Με την ευκαιρία αυτή συγχαίρει ξανά όσους εξασφάλισαν μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνα. Είναι αυτή η νέα γενιά ανθρώπων που με τις επιτυχίες τους δίνουν ελπίδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας.

Σχετικά με ανακοίνωση του οίκου Moody’s για ανταλλαγή χρεογράφων της Κυπριακής Δημοκρατίας 02/07/2013

Αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος Moody’s σχετικά με την ανταλλαγή χρεογράφων που πραγματοποίησε πρόσφατα η Κυπριακή Δημοκρατία, το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας στη συνέντευξη Τύπου για την διάκριση της μπύρας «Λέων»

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της διάκρισης της μπύρας «Λέων», στο Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας. Η μπύρα «Λέων», είναι ένα καθαρά κυπριακό προϊόν το οποίο ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα προϊόντα που δοκιμάστηκαν στο International Taste & Quality Institute, στις Βρυξέλες, και κέρδισε το Superior Taste Award.

Ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 02/07/2013

«Το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, να αγοράζει υπηρεσίες από το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ και να στηρίζει τις πολυδιάστατες υπηρεσίες που προσφέρει».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναχωρεί για τη Μόσχα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου και κοινοβουλευτική διακομματική αντιπροσωπεία, αναχωρούν αύριο στις 7 π.μ. για τη Μόσχα, για διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρωσική Ομοσπονδία, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Κρατικής Δούμας κ. Sergey Naryshkin.

Σχέδιο Επιχορήγησης Κυπριακών Βιομηχανιών για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου 2013 02/07/2013



Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, πληροφορεί όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες ότι το Σχέδιο Επιχορήγησης Κυπριακών Βιομηχανιών για Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου θα εφαρμοστεί και για την Έκθεση του 2013, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 4 – 9 Οκτωβρίου 2013.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με το Κοινοτικό Συμβούλιο Ευρύχου 02/07/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε χθες το απόγευμα στο γραφείο του συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ευρύχου, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Τμήματος Αρχαιοτήτων, όπου έγινε ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης της ανακαίνισης-αποκατάστασης του κτηρίου που θα στεγάσει το νέο σιδηροδρομικό μουσείο της Κύπρου. Πρόκειται για το κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού της Ευρύχου, οι εργασίες για την ανακαίνιση του οποίου έχουν ήδη ολοκληρωθεί και μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» ώστε να γίνει κατορθωτό μέσα στο φθινόπωρο να παραδοθεί για δημόσια χρήση.

9η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην 9η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν στην Αθήνα, από 2 μέχρι 4 Ιουλίου.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Δήμαρχος Λευκωσίας επισκέφθηκαν φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Δήμαρχος Λευκωσίας επισκέφθηκαν
φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας