9/9/12

Στο κενό η θρασεία συμπεριφορά της Τουρκίας, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας 09/09/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, μετά το εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων και δολοφονηθέντων κατοίκων του Νέου Χωριού Κυθρέας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας στην Αγλαντζιά, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην έναρξη της Πρώτης Συνάντησης της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, στην Πάφο 09/09/2012

Να μη μεταδοθεί πριν από τις 3 μ.μ.

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,


Mε ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην Κύπρο και στην πρώτη αυτή συνάντηση της Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας.

Πρόποση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στο δείπνο προς τιμήν των συμμετεχόντων στην 1η Συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, στα Κούκλια 09/09/2012

Να μη μεταδοθεί πριν από τις 8.15 μ.μ.


Αξιότιμοι αντιπρόεδρoi του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Δηλώσεις του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών 09/09/2012

Κύπρος και Γαλλία μπορούν να συνεργαστούν περαιτέρω σε τομείς όπως η οικονομία και το φυσικό αέριο, είπε χθες ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών κ. Λοράν Φαμπιούς.

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στο μνημόσυνο των πεσόντων και εκτελεσθέντων του Νέου Χωριού Κυθρέας, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας, στην Αγλαντζιά 09/09/2012

Μαζευτήκαμε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Αγλαντζιά, που την ανοικοδόμησε στην προσφυγιά η πίστη και το πείσμα, το κουράγιο και η ελπίδα των Νιοχωριτών, για να τιμήσουμε τη μνήμη των πεσόντων, των εκτελεσθέντων και των αγνοουμένων του Νέου Χωριού Κυθρέας, 38 χρόνια μετά το τραγικό καλοκαίρι του 1974.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του Γαλλο-Κυπριακού Σχολείου, στη Λευκωσία, χθες 09/09/2012

Η δημιουργία του Γαλλο-Κυπριακού Σχολείου αποτελεί επένδυση στις γάλλο-κυπριακές σχέσεις είπε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας κ. Λοράν Φαμπιούς, τέλεσε τα εγκαίνια του Γαλλο-Κυπριακού Σχολείου, στη Λευκωσία.

Απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου στο ΔΗΣΥ, χθες 09/09/2012

Τα όσα λέει ο κ. Αναστασιάδης και το επιτελείο του για εθνική συνεννόηση είναι κούφια λόγια. Οι καθημερινές επιθέσεις του ΔΗΣΥ και του υποψηφίου του κ. Αναστασιάδη κατακερματίζουν το εσωτερικό μέτωπο και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο συνεννόησης. Δεν μπορεί με την ισοπέδωση και τον μηδενισμό των πάντων και τις χυδαίες επιθέσεις να μιλούν για ενότητα.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου, χθες 09/09/2012

Για την κινέζικη επένδυση


Όταν διάφορα κόμματα και οργανωμένα σύνολα καλούσαν την Κυβέρνηση να βοηθήσει για την ολοκλήρωση της ιδιωτικής επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, η Κυβέρνηση υπογράμμισε ότι αυτό θα το κάνει πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των νόμων και των κανονισμών.