27/10/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου στο Φιλολογικό Μνημόσυνο Πεσόντων Αξιωματικών

Να μην μεταδοθεί πριν τις 8.00 μμ.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που απευθύνω χαιρετισμό στο Φιλολογικό Μνημόσυνο Εφέδρων Αξιωματικών, ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, προς τους ηρωικώς πεσόντες και αγνοουμένους, Έφεδρους Αξιωματικούς μας.

Ομιλία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ι. Νικολάου για την 28η Οκτωβρίου 1940 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, Λακατάμιας

Ελληνίδες και Έλληνες, Κάθε συναπάντημα των όπου γης Ελλήνων για τον εορτασμό των εθνικών επετείων, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα, ανεκτίμητης αξίας, εθνικά μας κεφάλαια. Με τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ, επιβεβαιώνουμε την εθνική μας φυσιογνωμία.

Ομιλία του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου, στο Εθνικό Μνημόσυνο του Ήρωα Γεώργιου Κάρυου, στον Αστρομερίτη

Με αισθήματα ανυπόκριτου δέους, βαθιάς θρησκευτικής κατάνυξης αλλά και δικαιολογημένης εθνικής υπερηφάνειας μαζευτήκαμε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αυξυβίου, για να αποτίσουμε τον προσήκοντα φόρο τιμής στον ήρωα Γεώργιο Κάρυο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γ. Ομήρου στα αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων στην Ανθούπολη

Μιλώντας στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή του 1974, στο Συνοικισμό Ανθούπολης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου, ανάμεσα σε άλλα είπε και τα εξής:

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Εφέδρων Αξιωματικών, στη Λεμεσό

Με ευλάβεια και σεμνότητα προσήλθαμε στον ιερό τούτο χώρο για να τιμήσουμε με τις προσήκουσες τιμές γνήσιους Έλληνες πατριώτες. Για να εκφράσουμε απλά και ανθρώπινα τα αισθήματα παντοτινής εκτίμησης, θαυμασμού και ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες έφεδρους αξιωματικούς, που υπερβαίνοντας τα ανθρώπινα μέτρα, κατέκτησαν την αθανασία.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη στα 40χρονα της Αρχιερατείας του Μητροπολίτη Κιτίου

Παρουσίαση του τόμου «Οδοιπορώντας στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου κατά την τεσσαρακοστή επισκοπική διακονία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Χρυσοστόμου, 1973-2013» «Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων» (Ιωάννου ι 11) Mε ανυπόκριτη χαρά και απεριόριστο σεβασμό απευθύνω θερμό χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση για την παρουσίαση του τόμου «Οδοιπορώντας στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου κατά την τεσσαρακοστή επισκοπική διακονία του Μητροπολίτου Κιτίου κ. Χρυσοστόμου».

Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου για τη μείωση της κρατικής χορηγίας προς τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Αναφορικά με την υποκίνηση αντιπαραθέσεων για τα οικονομικά των Δήμων και των Κοινοτήτων, οι οποίες προέρχονται από συγκεκριμένους κομματικούς και πολιτικοιδεολογικούς κύκλους, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος δηλώνει ότι: