26/3/13

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη σε παρουσίαση βιβλίου του Ανδρέα Αγγελόπουλου για τον αγώνα της ΕΟΚΑ 26/03/2013

Το βιβλίο του Ανδρέα Αγγελόπουλου «Ύμνος Ελευθερίας: Μνήμες Ανδρέα Αγγελόπουλου από τον Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 – 1959 και η συμβολή του στη διατήρηση της ιστορικής του μνήμης» συνιστά την απάντηση του Ανδρέα Αγγελόπουλου στην επιθυμία πολλών φίλων και συναγωνιστών του που ζητούσαν να πληροφορηθούν άγνωστες λεπτομέρειες από τον ηρωικό αγώνα της ΕΟΚΑ, ιδιαίτερα από τον τομέα της πόλης και της επαρχίας Λεμεσού, καθώς, βεβαίως, και για τη δική του συμμετοχή.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 26/03/2013


Η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας και θα εντοπίσει τους υπαίτιους αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής τραγωδίας, υπογράμμισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο 26/03/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Γιώργο Μαρκοπουλιώτη.

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με εκπροσώπους των κλάδων της πτηνοτροφίας, της αιγοπροβατοτροφίας, της αγελαδοτροφίας και της χοιροτροφίας και των αγροτικών οργανώσεων 26/03/2013

Μετά την κατάληξη της συμφωνίας με το Eurogroup για την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των κλάδων της πτηνοτροφία

Εορτασμός της εθνικής επέτειος της 1ης Απριλίου 1955 26/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό ΄Αμυνας κ. Φώτη Φωτίου, θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία για την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 που θα τελεστεί τη Δευτέρα 1η Απριλίου στις 10.00 το πρωΐ στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη.

ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - Ρεβέκκα Γρηγοριάδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 26/03/2013 09:56

ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - Ρεβέκκα Γρηγοριάδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 26/03/2013 09:56

1. Θα διασφαλιστούν άμεσα όλα τα ταμεία προνοίας στις τράπεζες, ανακοίνωσε χθες το βράδυ στη δήλωσή του προς το λαό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ως πρώτο από τα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία η Κυβέρνηση δεσμεύεται να πάρει ώστε να σταθεί στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Εξήγγειλε, επίσης, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα διορίσει ποινικούς ανακριτές για αναζήτηση και απονομή ευθυνών, ενώ, περιγράφοντας τις «δραματικές ώρες» στις Βρυξέλλες, είπε ότι η Κύπρος «βρέθηκε μια ανάσα πριν από την οικονομική κατάρρευση».

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για την οικονομία 25/03/2013

Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος επιδεινώθηκε δραματικά. Αποτέλεσμα τούτου ήταν η σύγκληση στις Βρυξέλλες του έκτακτου Eurogroup, με απώτερο στόχο την επίτευξη δανειακής σύμβασης και την έγκριση προγράμματος διάσωσης. Σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγούμασταν στην κατάρρευση και τη χρεοκοπία του κράτους.