3/3/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

03/03/2010

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία πήραν μέρος για πρώτη φορά οι νέοι Υπουργοί της Κυβέρνησης, Συγκοινωνιών και Έργων κα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Ηλιάδης.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου για την επέτειο της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου 03/03/2010 Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, σπουδαστές και σπουδάστριες, μαθητές και μαθήτριες, Τιμούμε σήμερα και μνημονεύουμε το εκλεκτό βλαστάρι της κυπριακής γης, τον Γρηγόρη Αυξεντίου, που με τη ζωή και τη θυσία του λάμπρυνε και δόξασε την πατρίδα του. Έναν ήρωα που στάθηκε στην πρωτοπορία μιας ατέλειωτης σειράς αγώνων για την ελευθερία της Κύπρου και την απαλλαγή της πατρίδας μας από την αγγλική αποικιοκρατία.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου για την επέτειο της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου 
03/03/2010 

Με βαθιά συγκίνηση συμμετέχουμε στην εκδήλωση μνήμης του αλησμόνητου ήρωα Υπαρχηγού του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 -'59, Γρηγόρη Αυξεντίου. Σήμερα, 3 Μαρτίου, ημερομηνία της θυσίας του, προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του ανδρειωμένου παλικαριού, με τη βεβαιότητα ότι γεύεται στα ουράνια το κρασί των αθανάτων.

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα στην εκδήλωση Μνήμης του ήρωα της ΕΟΚΑ 1955-'59 Γρηγόρη Αυξεντίου, στο Καλό Χωριό Λάρνακας
 03/03/2010