27/9/13

Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας με συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις, κατά την οποία συζητήθηκαν μέτρα για προστασία ανέργων από πιθανή εξαπάτησή τους.

Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας με συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις, κατά την οποία συζητήθηκαν μέτρα για προστασία ανέργων από πιθανή εξαπάτησή τους.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου για τα εγκαίνια δημοσίων κτηρίων στο Κολόσσι

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8.00 μ.μ.
Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κολοσσίου και βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να τελέσω τα εγκαίνια της κοινοτικής βιβλιοθήκης, του κοινοτικού ιατρείου και του υπαίθριου αμφιθεάτρου της κοινότητας.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Κενεβέζου στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.00 μ.μ.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι απόψε μαζί σας για να απευθύνω χαιρετισμό στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου. Η χαρά μου επεκτείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι απευθύνω απόψε χαιρετισμό στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου. Ένα χώρο όπου μεγαλούργησε το ελληνικό πνεύμα και ο ελληνικός πολιτισμός, αλλά και που συνάμα αναδεικνύει την πολιτισμική συνέχεια του Ελληνισμού στην Κύπρο στο βάθος των αιώνων.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας κ. Νίκου Κουγιάλη στη 17η ετήσια Χοροεσπερίδα Φιστικιού

Να μη μεταδοθεί πριν από τις 8.00 μ.μ.

Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι βρίσκομαι απόψε μαζί σας σε αυτή την όμορφη κοινότητα. Θέλω πρώτα απ’ όλα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την ευγενή πρόσκληση που μου απηύθυνε το Κοινοτικό Συμβούλιο Μανδριών, δίνοντάς μου την ευκαιρία να συμμετάσχω σ’ αυτή τη σημαντική για την κοινότητά σας εκδήλωση, που αποσκοπεί στην ανάδειξη της καλλιέργειας των φιστικιών.

Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Κυριακή, 29/9/2013




Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου κατά τα την τελετή παρασημοφόρησης των Σλοβάκων Στρατιωτών που υπηρέτησαν στην UNFICYP

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Σλοβάκο ομόλογό του στην Μπρατισλάβα





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Δημοκρατίας στην Μπρατισλάβα κ. Μάριο Κουντουρίδη, συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με τον Σλοβάκο ομόλογο του κ. Martin Glvac.

Απαντήσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας σε συνέντευξη Τύπου στα Ηνωμένα Έθνη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Μετά την εναρκτήρια δήλωσή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Κληθείς να σχολιάσει την επιθυμία που εκφράζεται από πλευράς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για γεφύρωση της διαφοράς που υπάρχει μεταξύ του ιδίου και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και το θετικότερο κλίμα που διαγράφεται, και από την ομιλία του, όσον αφορά στο Κυπριακό και ερωτηθείς αν υπάρχει συντονισμός με την τουρκική πλευρά ως προς αυτό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε:


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Δήλωση του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Παπαδόπουλου για την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη ΓΣ των Ηνωμένων Εθνών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με σαφήνεια, ξεκάθαρο και πειστικό λόγο απευθύνθηκε χθες στη διεθνή κοινότητα για τις προθέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό και μίλησε για το στρατηγικό ρόλο της Κύπρου στις αλλαγές που συντελούνται στην περιοχή μας.

Οι καλόπιστοι αναγνώρισαν ότι χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε μια ομιλία και είχε μια παρουσία στα Ηνωμένα Έθνη, ανάλογες ενός ηγέτη που αξίζει στο κυπριακό κράτος.

Γραπτή απάντηση του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς

Τα όσα αποδίδει το ΑΚΕΛ ως πρόθεση στην Κυβέρνηση για τα Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών, όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά προκαλούν και θυμηδία.

Τα όσα είδαν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις δικαστικές αίθουσες για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ σε ό,τι αφορά τους Ημικρατικούς Οργανισμούς, θα έπρεπε να δώσουν ένα και μόνο μάθημα: Όταν ζεις σε γυάλινο σπίτι δεν πετάς πέτρες ή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.




Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη
----------------------------------------------------

Θετικά τα μηνύματα από την Τρόικα για την Αναλογιστική Μελέτη για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Με βάση την υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο Συναντίληψης για ετοιμασία Αναλογιστικής Μελέτης για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τον Αναλογιστή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με συγκεκριμένους περιορισμούς, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Zέτα Αιμιλιανίδου ανακοινώνει ότι:

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας κ. Νίκου Κουγιάλη στο 2ο Συνέδριο Διαβούλευσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω σήμερα τις εργασίες του 2ου Συνεδρίου Διαβούλευσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που διοργανώνεται από το Υπουργείο μας και στόχο έχει τον προβληματισμό για τις στρατηγικές επιλογές μας για την αγροτική ανάπτυξη, οι οποίες θα αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού μας για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών κ. Τάσος Μητσόπουλος εγκαινίασε το αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Τριάδας, στο Παραλίμνι

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος εγκαινίασε χθες, μαζί με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκο Κουγιάλη, το αναβαθμισμένο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Τριάδας στο Παραλίμνι.
Στον χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε:

Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε χθες συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ Sheikh Sabah Khalid Al Hamad Al Sabah. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν περιφερειακά θέματα όπως η κατάσταση στην Αίγυπτο και τη Συρία καθώς και οι διμερείς σχέσεις. Συζητήθηκε, επίσης, η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κουβέιτ τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχώρησε χθες από τη Νέα Υόρκη για την Ουάσιγκτον όπου σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο κ. Joe Biden.


Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
κ. Νίκου Κουγιάλη
στην τελετή εγκαινίων του Αλιευτικού Καταφυγίου Αγίας Τριάδας, στο Παραλίμνι, χθες