18/12/12

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στο θάνατο του πρώην βουλευτή Κίκη Γιάγκου στη συνεδρία της ολομέλειας του Σώματος 18/12/2012

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Προ ημερησίας διατάξεως θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θλιβερό γεγονός, το θάνατο την περασμένη Κυριακή του πρώην συναδέλφου Κίκη Γιάγκου σε ηλικία 70 ετών. Ο Κίκης Γιάγκου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1942 από πολυμελή οικογένεια. Εντάχθηκε στο λαϊκό κίνημα από μικρή ηλικία και υπηρέτησε τις αξίες του μέχρι τέλους, αρχικά ως μαθητής από την ΠΕΟΜ Αμμοχώστου, ακολούθως από την ΕΔΟΝ και αργότερα από τις τάξεις του ΑΚΕΛ και της ΕΚΑ

Παρέμβαση της Βουλευτή κας Αθηνάς Κυριακίδου για το θέμα της ελευθερίας των ΜΜΕ σε συνεδρία Επιτροπής της ΚΣΣΕ 18/12/2012


Στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που άρχισε σήμερα στο Παρίσι, η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου, σε παρέμβασή της για το θέμα της ελευθερίας των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στην Ευρώπη, απηύθυνε δυο ερωτήσεις στον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας.

Δωρεά κυπριακών εκδόσεων από την Πρεσβεία της Κύπρου στο Βερολίνο 18/12/2012


Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε, προσέφερε ως δώρο στους επισκέπτες εκδόσεις κυπριακής λογοτεχνίας μεταφρασμένες στα γερμανικά. Απέστειλε μάλιστα και αριθμό αντιτύπων στην Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες. Συνολικά προσφέρθηκαν πέραν των 1000 βιβλίων.

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ορθολογική Χρήση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων 18/12/2012

Το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, στα πλαίσια εφαρμογής του Κανονισμού 4 των περί Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων Κανονισμών του 2012, ανακοινώνει την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ορθολογική χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την πενταετία

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 18/12/2012


Το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη συνεχίζει με ψευδολογίες να συντηρεί ένα ανύπαρκτο θέμα. Δεν υπάρχει καμία απόφαση και καμία πρόθεση από μέρους της Κυβέρνησης να φιλοξενήσει «5000 Σύρους στους οποίους θα παρέχει πλήρη διαμονή, διατροφή και άλλα», όπως ψευδώς δήλωνε το περασμένο Σάββατο ο κ. Αναστασιάδης.

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων 18/12/2012


Τις θερμές του ευχές έδωσε ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης σε στελέχη της Εθνικής Φρουράς, εθνοφρουρούς και πολιτικό προσωπικό κατά τη διάρκεια επισκέψεων που πραγματοποίησε με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων. Ο κ. Υπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Πετρίδη Ανδρέα, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Στρατόπεδο «Ευμένιου Παναγιώτου» στα Πολεμίδια καθώς και τα Φυλάκια «Κολοκασίδης» και «Τύμβος» στη Λευκωσία, ανταλλάζοντας ευχές και προσφέροντας δώρα στους εθνοφρουρούς.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως 18/12/2012

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, ως κεντρική Αρχή για την εφαρμογή της Σύμβασης της Χάγης, περί Κατάργησης της Υποχρέωσης προς Νομιμοποίηση Αλλοδαπών Δημοσίων Εγγράφων (Σύμβαση Apostille) ανακοινώνει ότι το τέλος για την έκδοση του Πιστοποιητικού Apostille, με βάση Διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 14/12/2012, έχει καθοριστεί στα πέντε ευρώ (€ 5).

Πολιτιστική εκδήλωση για την Κύπρο, στο Δουβλίνο 18/12/2012

Στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου πολιτιστική εκδήλωση για την Κύπρο, στο ιστορικό πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, Trinity, στο Δουβλίνο.

Πολιτιστική εκδήλωση για την Κύπρο, στο Δουβλίνο 18/12/2012

Στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου πολιτιστική εκδήλωση για την Κύπρο, στο ιστορικό πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, Trinity, στο Δουβλίνο.

Πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας των επικεφαλής των Πρεσβειών της ΕΕ, στο Δουβλίνο με προσκεκλημένο ομιλητή τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας 18/12/2012

Πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο γεύμα εργασίας των επικεφαλής των Πρεσβειών της ΕΕ, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας κ. Enda Kenny, το οποίο διοργάνωσε η Πρεσβεία της Κύπρου στο Δουβλίνο.

Σχετικά με δημοσιεύματα για στάση πληρωμών 18/12/2012

Σε σχέση με δημοσιεύματα στον εγχώριο τύπο για επικείμενη στάση πληρωμών από την Κυπριακή Δημοκρατία, το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να ανακοινώσει ότι η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει όλες τις τρέχουσες χρηματοδοτικές της ανάγκες και δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες 18/12/2012

Η 18η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες. Η καθιέρωσή της έχει ως στόχο να υπενθυμίζει στην ανθρωπότητα τα εκατομμύρια ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους προς αναζήτηση ενός καλύτερου και πιο ασφαλούς μέλλοντος.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην τελετή βράβευσης των επιχειρήσεων που έχουν πιστοποιηθεί με επιτυχία στο πλαίσιο του έργου «Εφαρμογή του μοντέλου Investors in People σε κυπριακές επιχειρήσεις και οργανισμούς», στη Λευκωσία 18/12/2012

Εξοχότατε Ύπατε Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου,
Γενικέ Διευθυντή της ΟΕΒ,
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Κυρίες και κύριοι,

Ευχαριστώ την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων για την πρόσκληση να χαιρετίσω την τελετή βράβευσης των επιχειρήσεων που έχουν πιστοποιηθεί με επιτυχία στο πλαίσιο του έργου «Εφαρμογή του μοντέλου Investors in People σε κυπριακές επιχειρήσεις και οργανισμούς».

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Έλσης Χριστόφια κατά την επίσκεψη της στο Δημοτικό Σχολείο Ριζοκαρπάσου 18/12/2012

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,
Φίλες και φίλοι,
Αγαπητά μου παιδιά,

Είναι με χαρά και συγκίνηση που βρισκόμαστε και πάλι εδώ στο αγαπημένο μας Ριζοκάρπασο. Βρισκόμαστε εδώ από χρέος τιμής για τους ανθρώπους που με αγωνιστικότητα, καρτερικότητα και αντοχή παρέμειναν ριζωμένοι στη γη τους, κρατώντας ζωντανή την ελπίδα, μέχρι που να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας. Για να δώσουμε το μήνυμα ότι το Ριζοκάρπασο αντιστέκεται και καρτερεί να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Έλσης Χριστόφια στους εγκλωβισμένους Ριζοκαρπάσου, στην πλατεία Ριζοκαρπάσου 18/12/2012

Φίλες και Φίλοι,

Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης βρισκόμαστε και πάλι μαζί στο πολυαγαπημένο μας Ριζοκάρπασο. Η παρουσία μας εδώ αποτελεί ένδειξη τιμής προς τους ανθρώπους που με αγωνιστικότητα, καρτερικότητα και αντοχή παρέμειναν ριζωμένοι στη γη τους, κρατώντας ζωντανή την ελπίδα, μέχρι που να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας. Βρισκόμαστε εδώ προς ένδειξη της έμπρακτης συμπαράστασης μας στον αγώνα που διεξάγουν οι εγκλωβισμένοι μας κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.



Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Έλσης Χριστόφια κατά την επίσκεψη της στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου 18/12/2012

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,
Φίλες και φίλοι,
Αγαπητά μου παιδιά,

Είναι μεγάλη η χαρά που αισθάνομαι βρισκόμενη και πάλι ανάμεσα σας. Σας μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, μαζί με τις ευχές του για υγεία, χαρά και πρόοδο στον καθένα και καθεμιά από εσάς ξεχωριστά. Η επίσκεψη που πραγματοποιούμε εδώ σήμερα είναι μια ένδειξη του σεβασμού, της εκτίμησης και της αγάπης μας προς τους εγκλωβισμένους μας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Κρεμαστινό 17/12/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα το απόγευμα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην Υπουργό Υγείας της Ελλάδας, δρα Δημήτριο Κρεμαστινό. Ο δρ Κρεμαστινός βρίσκεται στην Κύπρο με αφορμή τη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), των υποψηφίων και υπό ένταξη χωρών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διοργάνωσε χθες και σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.