1/5/10

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια

01/05/2010
«Θα συνεχίσουμε να τηρούμε δημιουργική στάση και κατά την επανέναρξη των συνομιλιών», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς ΄Ερογλου να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη βάση της κοινής λογικής και να τιμήσει αυτά στα οποία οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει ως βάση διαπραγμάτευσης.

Διπλό καθήκον μας συγκεντρώνει σήμερα εδώ, στην προσφυγιά, μακριά από την γενέθλια γη, στον ιερό ναό της Αγίας Θέκλης στο συνοικισμό Αγίων Αναργύρων. Πρώτα για να γιορτάσουμε τη χάρη του Αγίου Παναρέτου που ήπιε το νερό και πότισε και κείνος με τον ιδρώτα του τη γη της Περιστερωνοπηγής. Γιορτάζοντας τον άγιο τους οι πρόσφυγες της Περιστερωνοπηγής εμπνέονται από το παράδειγμα του ενάρετου βίου του, ενδυναμώνουν τη θρησκευτική τους πίστη και μαζί με αυτήν την πίστη στο δίκαιο αγώνα μας για μια ελεύθερη και ενωμένη πατρίδα.

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Ηλιάδη στο μνημόσυνο πεσόντων Περιστερωνοπηγής
01/05/2010

Με σεβασμό και τιμή στα διαχρονικά πανανθρώπινα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς χαιρετίζω την συγκέντρωση της ΠΕΟ για την Εργατική Πρωτομαγιά. Τέτοια μέρα η μνήμη μας γυρίζει σε όσους αγωνίστηκαν ενάντια στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου μόχθου, για μια καλύτερη ζωή για τους ανθρώπους της εργασίας.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση της ΠΕΟ, στη Λευκωσία
01/05/2010

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 30/04/2010

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά τη λήξη της συνεδρίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους: