23/6/12

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην 55η Γενική Συνέλευση της Συντεχνίας Επιστημονικού Προσωπικού της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΣΕΠΑΗΚ), στη Λευκωσία 23/06/2012

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ και να απευθύνω χαιρετισμό στην 55η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Συντεχνίας Επιστημονικού Προσωπικού της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Δυστυχώς, όμως, άλλες ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παρευρεθώ προσωπικά στη συνέλευσή σας, γι’ αυτό είμαι σίγουρη ότι θα έχω την κατανόηση σας.
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων κ. Γιαννάκης Γαβριήλ μεταβαίνει αύριο Κυριακή στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει σε Κοινή Συνεδρίαση Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Εθνικών Κοινοβουλίων, με θέμα τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου. Τον κ. Γαβριήλ συνοδεύει η Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής κα Μαρία Αδαμίδου Παστελλή.


Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στο “Green Energy Festival 2012”, στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού 23/06/2012

 Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω χαιρετισμό στην εκδήλωση αυτή, συμβάλλοντας στο ελάχιστο στην προσπάθεια για προώθηση της πράσινης ενέργειας και ταυτόχρονα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Οικονομία 22/06/2012

Προσπαθούμε να αποφύγουμε (τον μηχανισμό στήριξης) είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας σημειώνοντας ότι αν χρειαστεί κάτι τέτοιο, θα το ανακοινώσουμε επίσημα και θα τεκμηριώσουμε γιατί και πως και τι σημαίνει αυτό το πράγμα.

Χαιρετισμός του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Τίτου Χριστοφίδη στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας για τη Λάπηθο, στη Θεσσαλονίκη 22/06/2012

Είναι με βαθιά συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας σ’ αυτή την τόσο ζεστή ατμόσφαιρα μεταξύ φίλων από τον ελλαδικό χώρο, για να εγκαινιάσουμε μαζί την έκθεση φωτογραφίας για τη Λάπηθο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπία της Επιτροπής Βιομηχανίας, ΄Ερευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 22/06/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα
αντιπροσωπία της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο στα πλαίσια των καθιερωμένων επισκέψεων εργασίας των Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη που αναλαμβάνουν την επόμενη Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Επικεφαλής της αντιπροσωπίας ήταν ο κ. Robert Goebbels, ενώ σ’αυτήν συμμετείχαν οι κ.κ. Ιωάννης Τσουκαλάς, Andrej Grzyb, Vladko Todorov Panayotov, Béla Kovács και κυρίες Kathleen Van Brempt και Jolanta Emilia Hibner. Στη συνάντηση παρέστη και ο Κύπριος Ευρωβουλευτής κ. Τάκης Χατζηγεωργίου.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο 22/06/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή αναχωρεί την Κυριακή, 24 Ιουνίου για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 25 Ιουνίου και την Τρίτη 26 Ιουνίου, αντίστοιχα.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην εκδήλωση απονομής των Βραβείων του Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα: «Η Ακρούντα του σήμερα, άνθρωποι, εκδηλώσεις και φυσικό περιβάλλον», στην Ακρούντα 22/06/2012


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, στην εκδήλωση αυτή, με την οποία ολοκληρώνεται ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα: «Η Ακρούντα του σήμερα, άνθρωποι, εκδηλώσεις και φυσικό περιβάλλον», που έχει διοργανώσει ο Πολιτιστικός Όμιλος Ακρούντας σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη, στο 16ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού του Δήμου Μόρφου, στη Λευκωσία 22/06/2012

Αγαπητοί φίλοι,
Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η πρόσκληση σας να παρευρεθώ και να απευθύνω σήμερα χαιρετισμό στο 16ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού, που διοργανώνει ο Δήμος Μόρφου. Διακατέχομαι από αισθήματα χαράς γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε αγρότες, ανάμεσα στο πιο αγνό ίσως κομμάτι της κυπριακής κοινωνίας. Ωστόσο, ομολογώ ότι παράλληλα με διακατέχουν και αισθήματα μελαγχολίας, γιατί πραγματικά πιστεύω, όπως και όλοι μας εξάλλου, ότι η γιορτή αυτή δεν πραγματοποιείται στον φυσικό της χώρο, την πανέμορφη Μόρφου, όπως αυτό συνέβαινε πριν τα τραγικά γεγονότα του 1974.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό 22/06/2012

Οι εκπρόσωποι των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο κάνουν πρόοδο σε ό,τι αφορά την αναβίωση των Τεχνικών Επιτροπών, είπε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος έγινε το απόγευμα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου 22/06/2012


Λανθασμένα μηνύματα στο εξωτερικό που πλήττουν την αξιοπιστία της χώρας μας στέλλουν με τις δηλώσεις τους ορισμένοι, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου ανέφερε: «Η Κυβέρνηση προβαίνει σε προσεκτικές και υπεύθυνες κινήσεις και διαβουλεύσεις αναφορικά με τα θέματα της οικονομίας υπό το φως της ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην τελετή αποφοίτησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου 22/06/2012

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να χαιρετίσω τη δεύτερη τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). H μέρα της τελετής αποφοίτησης είναι σίγουρα σημαντική για τους καθηγητές και το υπόλοιπο προσωπικό του Πανεπιστημίου. Είναι ταυτόχρονα μια από τις πιο σημαντικές μέρες της ζωής των σημερινών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών αποφοίτων που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές τους.