22/5/13

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη λήξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες 22/05/2013


Μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ ως ακολούθως:
Ερώτηση: Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπατε ότι αυτή την ώρα προέχει η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων.

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες 22/05/2013

Συμμετείχα σήμερα σε μια ιδιαιτέρως σημαντική Σύνοδο του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου την οποία απασχόλησαν τα θέματα ενέργειας και φορολογίας.

Σε παρέμβαση μου κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων ενέργειας τόνισα τη σημασία των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη λεκάνη της Λεβαντίνης και την προοπτική να καταστεί η Κύπρος περιφερειακός ενεργειακός κόμβος.

Στην Κύπρο, θα βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), ο οποίος αποτελεί ειδική αντiπροσωπεία (specialized agency) των Ηνωμένων Εθνών, κος. Taleb Rifai, και ο οποίος έχει προσκληθεί στην Κύπρο από τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού( ETC), κ. Μάριο Χαννίδη.


Στην Κύπρο, θα βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), ο οποίος αποτελεί ειδική αντiπροσωπεία (specialized agency) των Ηνωμένων Εθνών,  κος. Taleb Rifai, και ο οποίος έχει προσκληθεί στην Κύπρο από τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού( ETC), κ. Μάριο Χαννίδη.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες 22/05/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είχε σήμερα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz. Μετά το πέρας της συνάντησης οι κ.κ. Αναστασιάδης και Schulz προέβησαν σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε τα ακόλουθα:

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


Ο Υπουργός Υγείας Δρ. Πέτρου Πετρίδη εκπροσώπησε την Κύπρο στην 66η Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.)

Ο Υπουργός Υγείας Δρ. Πέτρος Πετρίδης συμμετείχε στην 66η Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), μεταξύ 20-21 Μαΐου 2013.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου συζητήθηκαν θέματα όπως η πρόληψη και ο έλεγχος των Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων, η υγεία των παιδιών, η προαγωγή της ψυχικής υγείας, αλλά και η προωθούμενη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Ο γανισμού Υγείας.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη στα εγκαίνια της Έκθεσης Ορυκτών και Πετρωμάτων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ορυκτών

Να μην μεταδοθεί πριν από τις 5.30 μ.μ.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να τελέσω τα εγκαίνια της Έκθεσης Ορυκτών και Πετρωμάτων, που αποτελεί και την κύρια εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ορυκτών.

Η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου θα συμμετάσχει σε Επιτροπή της ΚΣΣΕ 22/05/2013

Η βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου αναχωρεί αύριο για το Παρίσι για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Ισότητας και κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Μαΐου.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων μίλησε σε συνεστίαση Ροταριανών στη Λάρνακα 22/05/2013

Στην παρουσία του Δημάρχου Λάρνακας, του Προέδρου του ΕΒΕ, του Προέδρου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και δεκάδων Ροταριανών, μίλησε ο Υπουργός
Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος. Στη διάρκεια της ομιλίας του και του διαλόγου που ακολούθησε, αναφέρθηκε στην πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λάρνακα

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου με τον Πρέσβη της Γεωργίας 22/05/2013

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Γεωργίας κ. Gaioz Japaridze είχε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος, χθες Τρίτη, 21 Μαΐου. Στη διάρκεια της πολύ εγκάρδιας συνάντησης έγινε ανασκόπηση των σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς ευθύνης του Υπουργείου Συγκοινωνιών και διαπιστώθηκε ότι οι σχέσεις αυτές βρίσκονται σε εξαίρετο επίπεδο.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων στην τελετή μετονομασίας οδού προς τιμήν του ήρωα Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους 22/05/2013

Την περασμένη Κυριακή, 19 Μαΐου, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος τέλεσε τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας στο σπίτι του αείμνηστου Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους ο οποίος σκοτώθηκε ηρωικά εν ώρα καθήκοντος κατά τη φονική έκρηξη στο Μαρί. Η πλάκα είναι τοποθετημένη στο σπίτι του ήρωα στην κοινότητα Μουταγιάκκας.

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ "ΔΕΚΑ"

ΚΥΠΕ - Mαρία Φιλή - Κυριακή Δημητρίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22/05/2013 10:00

1. Σειρά επαφών θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας David Cameron, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy, τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  Martin Schulz και αργότερα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso.