12/7/12

Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο.


Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου 12/07/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση στους δημοσιογράφους:

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το παράνομο αεροδρόμιο «Ερτζιάν» 12/07/2012

 

Η λειτουργία αεροδρομίων ή λιμανιών είναι θέματα που χειρίζεται ένα κράτος και συνεπώς το αεροδρόμιο Ερτζιάν είναι παράνομο ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.


Εκδήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων για το Κυπριακό 12/07/2012

Στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων για καταδίκη της τουρκικής εισβολής που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε προχθές σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων εκδήλωση για το Κυπριακό. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο πικετοφορία για το θέμα των αγνοουμένων, που διοργάνωσε η Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων Ηνωμένου Βασιλείου.


Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την Τρόικα 12/07/2012

 

Στις 22 Ιουλίου θα κατέλθει η Τρόικα στην Κύπρο και όχι στις 16 Ιουλίου εφόσον δεν έχει ακόμη ετοιμάσει τις αξιολογήσεις της για την Κύπρο είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 12/07/2012

Ο Υπουργός Οικονομικών θα δύναται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που οφείλουν μεγάλα ποσά στον Φόρο Εισοδήματος ύστερα από σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τις τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις 12/07/2012

 

Η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει στα ανάλογα διαβήματα προς τον ΟΗΕ σε σχέση με την αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

 

Διεθνές Φεστιβάλ «ΚΥΠΡΙΑ 2012» 12/07/2012

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι οι ακόλουθες προτάσεις έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ «ΚΥΠΡΙΑ 2012»:

Σημαντικές επιτυχίες της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα της Κοινής Εμπορικής Πολιτικής της ΕΕ 12/07/2012

«Στις λίγες μέρες που η Κύπρος ανέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, με πολύ γρήγορες ενέργειες κατορθώσαμε χθες να καταλήξουμε σε κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου για έναν φάκελο που συζητείται εδώ και αρκετό καιρό και αφορά τον Κανονισμό Περιορισμένης Διάρκειας για Αυτόνομα Εμπορικά Επείγοντα Μέτρα για το Πακιστάν, μέτρα που δίνονται ως ένδειξη αλληλεγγύης της ΕΕ σε συνέχεια των καταστροφικών πλημυρών που έπληξαν τη συγκεκριμένη χώρα το 2010», τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Philip Gordon 12/07/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα έχει αύριο το απόγευμα συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις κ. Philip Gordon. Ο Αμερικανός αξιωματούχος επισκέπτεται την Κύπρο για να συμμετάσχει στις εργασίες της συνάντησης των Πολιτικών Διευθυντών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του διαλόγου ΕΕ-ΗΠΑ.

Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Αθήνα παρέθεσε πρόγευμα εργασίας στους Πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ 12/07/2012

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, παρέθεσε σήμερα πρόγευμα εργασίας στους Πρέσβεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με φιλοξενούμενο ομιλητή τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο πλαίσιο της άσκησης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.


Αθήνα, 12 Ιουλίου 2012


 

Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας

στις επιτροπές του ΕΚ

 

Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ θα παρουσιασθούν αναλυτικά στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους Κύπριους υπουργούς αυτήν την  εβδομάδα.

Επιτροπή αλιείας


Ανακοίνωση των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας για τον καύσωνα 12/07/2012

Σύμφωνα με προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το επόμενο τριήμερο αναμένεται ότι στην Κύπρο θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα με υψηλές θερμοκρασίες και με αυξημένη υγρασία.

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας υπενθυμίζουν στο κοινό τα ακόλουθα βασικά μέτρα για πρόληψη των ανεπιθύμητων επιδράσεων της υψηλής θερμοκρασίας στον ανθρώπινο οργανισμό:


Εξετάσεις εργοληπτών για εργοληψία και για εκπόνηση σχεδίων και μελετών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και συντηρητών ηλεκτροσυσκευών 12/07/2012

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, πληροφορεί τους ενδιαφερομένους ότι, οι επόμενες γραπτές εξετάσεις, που διεξάγονται σύμφωνα με τις πρόνοιες των περί Ηλεκτρισμού Κανονισμών, για απόκτηση Πιστοποιητικού Ικανότητας Εργολήπτη για εργοληψία ή/και εκπόνηση σχεδίων και μελετών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ή/και Συντηρητή Ηλεκτροσυσκευών ή για αύξηση των υφιστάμενων ορίων των Πιστοποιητικών Ικανότητάς τους, θα γίνουν στις 27 Οκτωβρίου, 2012 για εργολήπτες (εργοληψία) ή/και συντηρητές ηλεκτροσυσκευών και στις 3 Νοεμβρίου 2012 για εργολήπτες (εκπόνηση σχεδίων και μελετών).

Ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας 12/07/2012

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας υπενθυμίζει στους εργοδότες και τους εργαζομένους ότι με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία για Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, κάθε εργοδότης πρέπει να διασφαλίζει την ασφάλεια, υγεία και ευημερία όλων των εργοδοτουμένων του και να εξασφαλίζει και διατηρεί ικανοποιητικές κλιματικές συνθήκες στον χώρο εργασίας.

Συνάντηση του Πρέσβη της Κύπρου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας 12/07/2012

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ είχε χθες συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Η συνάντηση έγινε σε ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα. Ο κ. Πρέσβης μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια προς τον Πρόεδρο Παπούλια για τη σταθερή, ουσιαστική και διαχρονική στήριξη της Ελλάδας προς την Κύπρο.

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων 12/07/2012

 Κλειστό τμήμα της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στους Αγίους Τριμιθιάς

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας ανακοινώνει ότι την περίοδο 16 Ιουλίου μέχρι 31 Ιουλίου, το τμήμα της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στο χωριό Αγίοι Τριμιθιάς, από τον κυκλικό κόμβο μέχρι την οδό Γερολάκκου, θα είναι κλειστό για την κυκλοφορία λόγω εκτέλεσης εργασιών εγκατάστασης αποχετευτικού συστήματος από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας.


Κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών λόγω ψηλών θερμοκρασιών 12/07/2012

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, με αφορμή τις ψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και την αναμενόμενη σταδιακή άνοδο τους, απευθύνει στο κοινό θερμή έκκληση να αποφεύγει ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε ομάδα παιδιών της κυπριακής παροικίας των ΗΠΑ 12/07/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα ομάδα παιδιών από την Κυπριακή παροικία των ΗΠΑ, στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψής τους στην Κύπρο.

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011 στη συνεδρία της ολομέλειας του Σώματος 12/07/2012

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Χτες, 11 Ιουλίου, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, που στοίχισε τη ζωή σε 13 ηρωικούς συμπατριώτες μας και κατέστρεψε τον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της χώρας μας. Ένα γεγονός που προκάλεσε τον δικαιολογημένο συγκλονισμό του λαού μας.


Εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής 12/07/2012


Πραγματοποιείται στο Προεδρικό Μέγαρο την Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 και ώρα 8.45 μ.μ., εκδήλωση για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.


Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.


Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τον Κούλλη Θεοδώρου.


Η είσοδος στο Προεδρικό Μέγαρο είναι ελεύθερη.

Η Πρέσβης της Κύπρου στο Πεκίνο ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας 12/07/2012

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Διπλωματικής Αποστολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κίνα για προώθηση του προγράμματος της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πεκίνο κα Ιωάννα Μαλλιώτη παραχώρησε στις 5 Ιουλίου κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρέσβη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Πεκίνο κ. Markus Ederer.


Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στην ημερίδα για παρουσίαση του Σχεδίου Επιχειρηματικής Καινοτομίας, στη Λευκωσία 12/07/2012

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω σε αυτή την ημερίδα για την παρουσίαση του Σχεδίου Επιχειρηματικής Καινοτομίας.

Η καινοτομία είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες για τη δημιουργία επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας τόσο στη βιομηχανία όσο και στις υπηρεσίες.


Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αυστρία παρουσίασε τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας 12/07/2012

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αυστρία κ. Κώστας Παπαδήμας παρουσίασε στις 9 Ιουλίου τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αυστρία και η Αυστριακή Εταιρεία Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βιέννη.


Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών στη Σερβία 12/07/2012

Oλοκληρώθηκε χθες η επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή στη Σερβία. Το ταξίδι της δρος Μαρκουλλή στο Βελιγράδι αποτελεί την έναρξη σειράς ταξιδιών της κας Υπουργού υπό την ιδιότητά της ως Υπουργού Εξωτερικών της Προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ.


«O Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στη Σύνοδο του Συμβουλίου Απασχόλησης (EPSCO) στη Λευκωσία»


12 Ιουλίου 2012

 Την Πέμπτη και Παρασκευή 12 και 13 Ιουλίου 2012, πραγματοποιείται στη Λευκωσία το Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε. (EPSCO), στο οποίο συμμετέχει ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννης Βρούτσης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.