5/3/13

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τους Πρέσβεις της Γερμανίας, του Ισραήλ και της Αιγύπτου 05/03/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών με την Πρέσβη της Γερμανίας δρα Gabriela Guellil, τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Michael Harari και την Πρέσβη της Αιγύπτου κα Menha Mahrous Bakhoum.

Επιστολή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφορικά με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος 05/03/2013

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου, σε απάντηση πρόσφατης επιστολής του κ. Ομήρου σχετικά με αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για δήθεν ξέπλυμα χρήματος.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας 05/03/2013

Η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώνει ότι ανάμεσα στα έγγραφα που παρέλαβε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, κατά την τελετή παραλαβής του χαρτοφυλακίου του, στις 28 Φεβρουαρίου, από τον προκάτοχό του κ. Τίτο Χριστοφίδη, περιλαμβάνονται τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου της Προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη, τα οποία αποτελούνται από 54 τόμους και καλύπτουν τη δεκαετία 1993 - 2003.

O Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα 05/03/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί αύριο για την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα ομολόγου του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Κατά τη μονοήμερη επίσκεψή του ο κ. Κασουλίδης θα έχει συνομιλίες με τον κ. Αβραμόπουλο, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων. Η συνεργασία των δύο χωρών σε διμερή θέματα, το Κυπριακό, η υποβολή αίτησης για ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, καθώς και η επισκόπηση της τρέχουσας κρίσης χρέους στην ευρωζώνη θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κατά την επίσκεψη του στο ΓΕΕΦ 05/03/2013

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς όπου έτυχε ενημέρωσης από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση και το επιτελείο του.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Φωτίου είπε:
Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Αλέκο Μιχαηλίδη, επισκέφθηκε σήμερα τα Τμήματα Πολιτικής Αεροπορίας και Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου σε παρουσίαση με θέμα: «Σίτιση 2000 απόρων μαθητών Λεμεσού. Για το παιδί το πρόγευμα είναι δικαίωμα. Για εμάς τους μεγάλους, υποχρέωση», στη Λεμεσό 05/03/2013


Αγαπητοί φίλοι,

Παίρνοντας στα χέρια μου, παράλληλα με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Υπουργός, την κοινή πρόσκληση της εταιρείας Carrefour, της Σχολικής Εφορείας και της Μητρόπολης Λεμεσού, η ματιά μου πήγε αμέσως στο σύνθημα της σημερινής εκδήλωσης: «Για το παιδί το πρόγευμα είναι δικαίωμα. Για εμάς τους μεγάλους, υποχρέωση». Υιοθετώντας το σύνθημα αυτό θεώρησα, ως εκπρόσωπος της πολιτείας, υποχρέωσή μου να παραστώ προσωπικά στην εκδήλωση, προσθέτοντας ότι για την πολιτεία και τον Υπουργό ειδικά, αυτό αποτελεί υπόσχεση.

Παροχή υποτροφίας από την Κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 05/03/2013


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι το Συμβούλιο Υποτροφιών της Κίνας παρέχει μία υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές σε πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας για φοίτησή στην Κίνα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στο πιο πάνω πρόγραμμα υποτροφιών βρίσκονται δημοσιευμένες στις ιστοσελίδες www.csc.edu.cn/studyinchina και www.cam

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου με τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Βασίλη Παπαϊωάννου

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα το πρωί συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Βασίλη Παπαϊωάννου:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος αναφορικά με τη «γρίπη των χοίρων»

Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι ο χαρακτηρισμός της ασθένειας που προκαλεί στους ανθρώπους γρίπη, λόγω συγκεκριμένου υπότυπου του ιού Η1Ν1 ως γρίπης των χοίρων είναι παραπλανητικός.

Το 2009 παρουσιάστηκε ένας νέος υπότυπος της γρίπης στον άνθρωπο με γενετικό υλικό που περιείχε στοιχεία γενετικού υλικού του ιού της γρίπης των χοίρων και των πτηνών. Αρχικά ονομάστηκε γρίπη των χοίρων, αλλά μεταγενέστερα ονομάστηκε γρίπη Η1Ν1, αφού υπήρχαν διαφορές στο γονιδίωμα του νέου ιού από αυτόν της γρίπης των χοίρων.

Ο Υπουργός Εμπορίου αναχωρεί για το Βερολίνο

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης αναχωρεί σήμερα για το Βερολίνο, όπου θα ηγηθεί της κυπριακής αποστολής που θα συμμετάσχει στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB Βερολίνου 2013.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο κ. Λακκοτρύπης θα έχει αύριο σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και των κυριότερων οργανωτών ταξιδίων της Γερμανίας.

Eurogroup statement on Cyprus

4 March 2013
Eurogroup statement on Cyprus
The Eurogroup welcomed the new Cypriot Finance Mini
ster, Michalis Sarris, and the information he
provided on the situation in Cyprus following the p
residential elections and on the policy intentions
of the new government. The first exchanges with the
new Cypriot government have been useful.

Καταβολή επιδόματος τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας και επιδόματος σε νοικοκυριά συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα για τον μήνα Φεβρουάριο 05/03/2013

Η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου πληροφορεί τις τρίτεκνες/πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες καθώς και τους συνταξιούχους σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα ότι θα τους καταβληθούν έκτακτα το επίδομα τέκνου και το επίδομα σε συνταξιούχους για τον μήνα Φεβρουάριο, αντίστοιχα, μέχρι τα μέσα Μαρτίου 2013.

ΚΥΠΕ - Νίκος Γ. Μαρκίδης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 05/03/2013

ΚΥΠΕ - Νίκος Γ. Μαρκίδης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 05/03/2013


1. Εμπειρογνώμονες της Τρόικας των διεθνών δανειστών θα επιστρέψουν στην Κύπρο σήμερα για να συνεχίσουν την ανάλυσή τους για τις κρατικές οικονομικές ανάγκες του νησιού, όπως δήλωσε ο Γιεργκ Άσμουσεν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.