1/3/13

Ομιλία του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου κατά την τελετή παραλαβής του Υπουργείου 01/03/2013

Σας ευχαριστώ όλους για τη φιλική και εγκάρδια υποδοχή. Ευχαριστώ τόσο τον προκάτοχό μου όσο και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου για τα καλά τους λόγια και για τις σημαντικές τους επισημάνσεις, τις οποίες λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη.
Θέλω επίσης –και με αυτή την ευκαιρία– να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, για την τιμή που μου έκανε να μου εμπιστευθεί το νευραλγικής σημασίας Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.


Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο 01/03/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κύπρο κ. Βασίλη Παπαϊωάννου. Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και ήταν η πρώτη συνάντηση που πραγματοποιεί ο νέος Υπουργός με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε τα καθήκοντα του 01/03/2013

Στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αναφέρθηκε ο νέος Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, παραλαμβάνοντας σήμερα τα ηνία του Υπουργείου Εξωτερικών από την απερχόμενη Υπουργό δρα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε, στην παρουσία των λειτουργών του Υπουργείου Εξωτερικών, η απερχόμενη Υπουργός καλωσόρισε τον κ. Κασουλίδη, ο οποίος, όπως είπε η δρ Μαρκουλλή, «επανέρχεται μετά την πάροδο 10 χρόνων στο Υπουργείο του».

Ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος Υπουργός Υγείας Δρ. Πέτρος Πετρίδης 01/03/2013


Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας παρέλαβε σήμερα ο νέος Υπουργός Υγείας Δρ. Πέτρος Πετρίδης.
Στο πλαίσιο της τελετής ανάληψης των καθηκόντων του ο νέος Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη για την επιλογή του, όπως και τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Μάριο Κάρογιαν για τη στήριξη του ονόματος του.
Εξέφρασε δε τη συγκίνηση του για το γεγονός ότι παραλαμβάνει τη σκυτάλη του Υπουργείου Υγείας από μια κυρία, με την οποία όπως ανέφερε, συνεργάστηκε για δεκαετίες στον τομέα της υγείας, πάντοτε με αίσθημα ευθύνης και με κοινό στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών ανέλαβε τα καθήκοντά του 01/03/2013


Ο νέος Υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου κ. Χρίστου Πατσαλίδη, του Γενικού Διευθυντή του Γραφείου Προγραμματισμού κ. Γιώργου Γεωργίου, της Γενικής Λογίστριας κας Ρέας Γεωργίου, διευθυντών και εκπροσώπων των Τμημάτων και προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών.

Ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος 01/03/2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων η τελετή παράδοσης του Υπουργείου στον νέο Υπουργό κ. Τάσο Μητσόπουλο.
Μιλώντας στην τελετή ο κ. Μητσόπουλος είπε τα εξής: «Πριν από επτά περίπου χρόνια όταν έμπαινα στο Κοινοβούλιο ως νεοεκλεγείς Βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεν θα μπορούσα ποτέ μου να φανταστώ την εξέλιξη και την πορεία των πραγμάτων και ότι αυτή η πορεία των πραγμάτων θα με έφερνε να μεταπηδώ από τα έδρανα του Κοινοβουλίου στα ύπατα αξιώματα της εκτελεστικής εξουσίας.

Τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων 01/03/2013


Ο νέος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του μετά από τη σύντομη τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου από την απελθούσα Υπουργό κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους.
«Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για ένα δύσκολο και ευαίσθητο τομέα της διακυβέρνησης σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή», είπε ο νέος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιό του από την κα Χαραλάμπους.

Ο νέος Υπουργός Γεωργίας ανέλαβε τα καθήκοντά του 01/03/2013


Ο νέος Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας κας Αίγλης Παντελάκη, Διευθυντών και εκπροσώπων των Τμημάτων και προσωπικού του Υπουργείου, καθώς και εκπροσώπων οργανισμών που εποπτεύονται από το Υπουργείο Γεωργίας.
Καλωσορίζοντας τον κ. Κουγιάλη, ο απερχόμενος Υπουργός κ. Σοφοκλής Αλετράρης ευχαρίστησε θερμά τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, τους Διευθυντές των Τμημάτων και Υπηρεσιών και το σύνολο του προσωπικού του Υπουργείου

Ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος Υπουργός Άμυνας 01/03/2013

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Άμυνας παρέλαβε σήμερα, από τον απερχόμενο Υπουργό κ. Δημήτρη Ηλιάδη, ο νέος Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου κ. Χρίστου Μαληκκίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση, του Υπαρχηγού Αντιστράτηγου Ανδρέα Πετρίδη, στελεχών της Εθνικής Φρουράς και προσωπικού του Υπουργείου.

Ο νέος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ανέλαβε τα καθήκοντά του 01/03/2013

Ο νέος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του στη διάρκεια σύντομης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στην παρουσία του προσωπικού του Υπουργείου.

Ο τέως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους καλωσορίζοντας τον νέο Υπουργό ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εργάστηκα με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία, γι’ αυτό φεύγω υπερήφανος και συγκινημένος.

Ο νέος Υπουργός Εμπορίου ανέλαβε τα καθήκοντά του 01/03/2013


Ο νέος Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γεώργιος Λακκοτρύπης ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του, κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, στην παρουσία του απερχόμενου Υπουργού κ. Νεοκλή Συλικιώτη, της Διεύθυνσης του Υπουργείου και των Διευθύνσεων των διαφόρων οργανισμών που συνδέονται με το Υπουργείο.
Μιλώντας αρχικά εκ μέρους του προσωπικού, η Γενική Διευθύντρια κα Ζέτα Αιμιλιανίδου ευχαρίστησε τον κ. Συλικιώτη για τη συνεργασία που είχαν σε όλο το διάστημα που ηγήθηκε του Υπουργείου και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους νέους του στόχους, καθώς και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Χάρτα Δεοντολογίας των μελών της Κυβέρνησης

Η ορθή λειτουργία μιας δημοκρατίας βασίζεται στην ύπαρξη μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της Κυβέρνησης. Η εμπιστοσύνη αυτή δεν πρέπει να συγχέεται με τη νομιμοποίηση που παρέχει η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Οικοδομείται ανάλογα με τις δράσεις της Κυβέρνησης και την υποδειγματική συμπεριφορά των μελών της.

Ο απερχόμενος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του στον νέο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Ο Στέφανος Στεφάνου τίμησε το αξίωμα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, είπε σήμερα ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του αξιώματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι άνθρωπος που πιστεύει πάρα πολύ στην επικράτηση του ορθολογισμού στην πολιτική.

Ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος Υπουργός Εσωτερικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών η τελετή παράδοσης του Υπουργείου στo νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικο, στην παρουσία στελεχών και λειτουργών του Υπουργείου.
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αντρέας Ασσιώτης, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προσωπικού προς την απερχόμενη Υπουργό για την προσφορά της και τη συνεργασία που είχαν, σημείωσε πως μεγάλο μέρος της επιτυχίας του Υπουργείου Εσωτερικών

Υποβολή φορολογικών δηλώσεων ΦΠΑ


Η Υπηρεσία Φ.Π.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Η υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. και η πληρωμή του οφειλόμενου φόρου της δεύτερης κατηγορίας των εγγεγραμμένων στο Μητρώο Φ.Π.Α. προσώπων, των οποίων η φορολογική περίοδος έληξε στις 31 Ιανουαρίου 2013, μπορεί να γίνει μέχρι και τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 καθότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής τους, 10 Μαρτίου 2013, δεν είναι εργάσιμη μέρα.

Οι νέοι Υπουργοί έδωσαν τη νενομισμένη διαβεβαίωση 01/03/2013

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 π.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο, έδωσαν τη νενομισμένη διαβεβαίωση τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ως ακολούθως׃


Υπουργός Εξωτερικών: Ιωάννης Κασουλίδης
Υπουργός Οικονομικών: Μιχάλης Σαρρής
Υπουργός Εσωτερικών: Σωκράτης Χάσικος

Βιογραφικό Σημείωμα ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗ Επίτροπος Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας


Η Εμμανουέλα Λαμπριανίδη γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1962. Σπούδασε στο State University της Νέας Υόρκης στο Άλμπανι και είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Διοίκηση.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

ΚΥΠΕ - Kυριακή Δημητρίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 01/03/2013

ΚΥΠΕ - Kυριακή Δημητρίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 01/03/2013

1. Το νέο Υπουργικό σχήμα του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη δίνει σήμερα τη νενομισμένη διαβεβαίωση κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο. Η τελετή είναι προγραμματισμένη για τις έντεκα το πρωί. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των χαρτοφυλακίων των Υπουργείων.