24/5/13

Ο περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης Νόμος του 2013 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5 24/05/2013

ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής ρευστότητας και σημαντικός κίνδυνος εκροής καταθέσεων που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων με αλυσιδωτές επιπτώσεις που μπορούν να οδηγήσουν στη αστάθεια του χρηματοοικονομικού συστήματος και να έχουν αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις συνολικά για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας

Ο περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης Νόμος του 2013 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5 24/05/2013


ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής ρευστότητας και σημαντικός κίνδυνος εκροής καταθέσεων που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων με αλυσιδωτές επιπτώσεις που μπορούν να οδηγήσουν στη αστάθεια του χρηματοοικονομικού συστήματος και να έχουν αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις συνολικά για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας,

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και ΄Εργων

Ενώπιον του Υπουργού Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Τάσου Μητσόπουλου, Λειτουργοί του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας παρουσίασαν σήμερα τις ενέργειες που έγιναν αναφορικά με την εν εξελίξει διαδικασία διαμόρφωσης εθνικής θαλάσσιας πολιτικής που θα στοχεύει στην πλήρη αξιοποίηση και αειφόρο οικονομική εκμετάλλευση των θαλασσών της Κύπρου.

Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη στην ημερίδα «Η Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας ως εργαλείο ανάκαμψης» 24/05/2013

Η σημερινή εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί εστιάζει σε μια από τις πρωταρχικές ανάγκες της χώρας μας, που αποτελεί ταυτόχρονα διακηρυγμένη κυβερνητική προτεραιότητα: Στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας ώστε αυτή να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις. Επιθυμώ να συγχαρώ όσους είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού και της προετοιμασίας της ημερίδας αυτής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και τον Πρόεδρο του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδίων 24/05/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπρόσωπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου είχε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai καθώς και τον Πρόεδρο του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδίων κ. Jürgen Büchy τους οποίους συνόδευε ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Μάριος Χαννίδης.

Ο βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΣΣΕ, στη Σμύρνη 24/05/2013

Ο βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης αναχωρεί αύριο Σάββατο για τη Σμύρνη, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Μαΐου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαζωτού 24/05/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε χθες το απόγευμα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαζωτού στην παρουσία Βουλευτών της επαρχίας Λάρνακας.

Επιστολή του Προέδρου της Βουλής προς τους Προέδρους των Κοινοβουλίων χωρών μελών της ευρωζώνης και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με τις εκθέσεις Deloitte και Moneyval 24/05/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, σε επιστολή του προς τους Προέδρους των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ευρωζώνης καθώς και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρεται στις πρόσφατες εκθέσεις των οίκων Deloitte και Moneyval οι οποίες διαψεύδουν κατηγορηματικά αβάσιμες κατηγορίες που παρουσίαζαν την Κύπρο ως φορολογικό παράδεισο και ως χώρα ξεπλύματος χρήματος.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά τον Μακάριο με εκδήλωση – συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου 24/05/2013

Η Βουλή των Αντιπροσώπων πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή, 26 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, εκδήλωση-συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, για να τιμήσει τον πρώτο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, με την ευκαιρία 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στο Συνέδριο της ΟΚΟΕ, στην Αθήνα 24/05/2013

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παναγιώτης Αντωνίου μετέβη στην Αθήνα όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο 13o Τακτικό Συνέδριο Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) που θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Μαΐου.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη

Λόγω της απουσίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon στο εξωτερικό, η Διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα κα Susana Malcorra είχε χθες βράδυ συνάντηση με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, κατά την οποία του μετέφερε μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ σε σχέση με την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας για το δείπνο της 30ής Μαΐου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 24/05/2013


Αναφορικά με ρεπορτάζ σε τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται στον αριθμό των έγκυων γυναικών που έρχονται στην Κύπρο από χώρες της Ευρώπης για να γεννήσουν σε δημόσια νοσηλευτήρια, χωρίς να καταβάλουν νοσήλεια, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα.

Διεξαγωγή έρευνας αγοράς για τις προοπτικές εξαγωγών των γεωργικών προϊόντων

Παρασκευή, 24/5/2013
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη, με όλα τα εμπλεκόμενα Τμήματα του Υπουργείου, στις 21 Μαΐου, έγινε ανασκόπηση των μέτρων για τη στήριξη του γεωργικού τομέα. Έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα τα οποιαδήποτε μέτρα να μη διαταράξουν την ισορροπία στην εγχώρια αγορά, αποφασίστηκε η διεξαγωγή έρευνας αγοράς από το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών.

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος AGROCHEPACK

Παρασκευή, 24/5/2013

Το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, διεξήγαγε ημερίδα στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος AGROCHEPACK, την Δευτέρα, 13 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία. Το πρόγραμμα AGROCHEPACK χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Μεσογειακού Χώρου –MED.

Ανακοίνωση για δασική πυρκαγιά


Παρασκευή, 24/5/2013
Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι πυρκαγιά που εξερράγη σήμερα, γύρω στις 10.30 π.μ., στην περιοχή Αχνάρκα, μεταξύ των Κοινοτήτων Καλού Χωρίου και Αγίας Άννας, τέθηκε υπό έλεγχο στις 11.05 π.μ., αφού έκαψε πέντε δεκάρια ιδιωτικής γης καλυμμένα με άγρια βλάστηση και μπάλες σανού.
Από την πυρκαγιά απειλήθηκε το κρατικό Δάσος Αχνάρκα.

Δράσεις του Προγράμματος ICOSTACY στην Κύπρο

Παρασκευή, 24/5/2013
Η 22η Μαΐου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, με στόχο την κατανόηση και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων γύρω από τα θέματα βιοποικιλότητας. Η ημέρα αυτή αποτελεί ορόσημο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας σε όλο τον πλανήτη, καθώς η διατήρηση των ζωικών και φυτικών ειδών παίζει ουσιαστικό ρόλο για την ανθρώπινη ύπαρξη.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ
ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»

ΚΥΠΕ - Κώστας Σταυρινός - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 24/05/2013 09:58



1. Η περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου-Ρωσίας σε θέματα άμυνας και ασφάλειας αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση, που είχε χθες στη Μόσχα ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου με το Ρώσο ομόλογό του Sergey Shoigu. Η συνάντηση ήταν «εποικοδομητική και παραγωγική», με τη Μόσχα να ζητά από τη Λευκωσία την παροχή διευκολύνσεων για πλοία του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ο Ρώσος Υπουργός αποδέχτηκε πρόσκληση του κ. Φωτίου να επισκεφτεί επίσημα την Κύπρο εντός του 2013.