28/6/12

Αντιπροσωπία της Βουλής στη 19η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας 28/06/2012

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Πράγα οι εργασίες της 19ης Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), με θέμα: "Προκλήσεις δημοκρατίας σε περιόδους οικονομικής κρίσης". 


Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την αίτηση για οικονομική στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης 28/06/2012

Όπως είναι γνωστό, η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε αίτηση για οικονομική στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Η αίτηση χαιρετίστηκε από τα αρμόδια ευρωπαϊκά Όργανα και χθες έγινε αποδεκτή από το Eurogroup.


Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Προεδρίας 28/06/2012

Παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργο Δημοσθένους οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Ήδη οι πρώτες πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν ανοίξει τις πόρτες τους για το ευρωπαϊκό κοινό. Η επίσημη τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στις 5 Ιουλίου, ενώ τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης στο Κέντρο Καλών Τεχνών στις Βρυξέλλες θα τελεστούν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στις 2 Ιουλίου 2012.

Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Κυπριακή Δημοκρατία (Λευκωσία, 1-2.7.2012)

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη εκτός Ελλάδας, με τη νέα του ιδιότητα, στην Κυπριακή Δημοκρατία, την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες 28/06/2012

«Εμείς εκπροσωπούμε το Συμβούλιο το επόμενο εξάμηνο και θα πρέπει να διαδραματίσουμε ένα δημιουργικό ρόλο συγκερασμού απόψεων, ως ένας έντιμος και αντικειμενικός διαμεσολαβητής», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει δημοσιεύματα σχετικά με την επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, στις 26 Ιουνίου 2012 28/06/2012

Σχετικά με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη στην Κύπρο του Ιρανού Υπουργού Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Dr. Ali Akbar Salehi, το Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι η επίσκεψη υπήρξε απόλυτα επιτυχής και σύμφωνα με το καταρτισθέν Πρόγραμμα.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή στην τελετή αποφοίτησης των Σχολών Ανθρωπιστικών Επιστημών, Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου 28/06/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.


Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή τελετή αποφοίτησης.
H τελετή αποφοίτησης αποτελεί σημαντική μέρα, για τους καθηγητές και το υπόλοιπο προσωπικό του Πανεπιστημίου, για τους γονείς, του συγγενείς και τους φίλους των αποφοίτων, αλλά σίγουρα πιο σημαντική είναι για τους ίδιους τους απόφοιτους, που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τον κύκλο σπουδών τους και είναι έτοιμοι να παραλάβουν σε λίγο τα πτυχία τους, απόδειξη της σκληρής δουλειάς και του ζήλου για μάθηση.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με εκπροσώπους των κοινοτήτων Μάμμαρι και Μαθιάτη 28/06/2012

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα διαδοχικές συναντήσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη με εκπροσώπους των Κοινοτικών Συμβουλίων Μάμμαρι και Μαθιάτη, στην παρουσία στελεχών του Υπουργείου Άμυνας, του ΓΕΕΦ καθώς και εκπρόσωπου της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας.

Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας 28/06/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης τέλεσε σήμερα τα εγκαίνια των καινούριων κτηριακών εγκαταστάσεων του Ερευνητικού Κέντρου Θαλάσσιας Υδατοκαλλιέργειας, στο Μενεού.
Μετά το πέρας των εγκαινίων ο κ. Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας για την κατάταξη κατηγορίας στρατεύσιμων της κλάσης 2012 28/06/2012

Ο Υπουργός Άμυνας, λαμβάνοντας υπόψη την ακυρωτική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις συνεκδικασθείσες προσφυγές με αρ. 643/12 και 790/12, που εκδόθηκε στις 25/6/2012, καθώς και σχετική συμβουλή της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, αποφάσισε όπως μη προσέλθουν για κατάταξη στην Εθνική Φρουρά όσοι στρατεύσιμοι ανήκουν στην κλάση 2012 (δηλαδή όσοι γεννήθηκαν το έτος 1994), οι οποίοι δεν κατέχουν την κυπριακή υπηκοότητα, αλλά δικαιούνται να την αποκτήσουν, σύμφωνα με τους περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμους, επειδή η μητέρα τους είναι Κύπρια.

Ο Υπουργός Γεωργίας επισκέφθηκε περιοχές που πλήγηκαν από χαλαζόπτωση 28/06/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης πραγματοποίησε, χθες, επισκέψεις σε περιοχές που πλήγηκαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προέκυψαν στις καλλιέργειες των παραγωγών των περιοχών αυτών.

Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στην 9η Συνάντηση του Ενεργειακού Διαλόγου ΕΕ-ΟΠΕΚ, στις Βρυξέλλες 28/06/2012


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι ανάμεσά σας, ως αρμόδιος Υπουργός για τα θέματα ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη σημερινή 9η Υπουργική Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών. Η εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στην ΕΕ και τον ΟΠΕΚ αποκτά ιδιαίτερη αξία, αφού επιτυγχάνεται σε δύσκολες εποχές και κόντρα στις αντιξοότητες και την πολυπλοκότητα των θεμάτων που δημιουργεί η ευρωπαϊκή και παγκόσμια κρίση στους οικονομικούς θεσμούς.



Αθήνα, 28 Ιουνίου 2012
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, σήμερα και ώρα 13.00 (τοπική ώρα), θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια.

Η βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου κατέθεσε προσχέδιο ψηφίσματος για την καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, στο πλαίσιο εργασιών της Συνόδου της ΚΣΣΕ 28/06/2012


Η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) κα Στέλλα Κυριακίδου κατέθεσε χθες, στο πλαίσιο των εργασιών του Τρίτου Μέρους της Συνόδου 2012 της ΚΣΣΕ στο Στρασβούργο, προσχέδιο ψηφίσματος με θέμα την καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Το προσχέδιο ψηφίσματος προσυπέγραψαν 145 βουλευτές από 37 χώρες, από όλες τις πολιτικές ομάδες της Συνέλευσης, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της Πολιτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Luca Volontè και ο αρχηγός της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς κ. Tiny Cox.

Κατάθεση εγγράφου στα Ηνωμένα Έθνη για τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη χορήγηση από την Τουρκία αδειών εξερεύνησης υδρογονανθράκων σε περιοχές που εμπίπτουν στην κυπριακή ΑΟΖ 28/06/2012

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης κ. Νικόλαος Αιμιλίου, με οδηγίες της Κυπριακής Κυβέρνησης, κατέθεσε στις 15 Ιουνίου στα Ηνωμένα Έθνη έγγραφο που καταγράφει τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την χορήγηση από το Τουρκικό Υπουργικό Συμβούλιο αδειών εξερεύνησης στην Τουρκική Εταιρία Πετρελαίου (TPAO) στις θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που εν μέρει ή εξ ολοκλήρου ανήκουν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) και υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Στις 2 Ιουλίου αρχίζει η καλοκαιρινή περίοδος των εκπτώσεων 28/06/2012

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι με Διάταγμα του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού που εκδόθηκε στις 26 Ιουνίου 2012 και θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας δυνάμει του άρθρου 11 των περί των Προϋποθέσεων Πώλησης Εμπορευμάτων σε Τιμές Εκπτώσεων Νόμων του 1990 έως 1998, η 2α Ιουλίου 2012 ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου των εκπτώσεων και ως ημερομηνία λήξης η 23η Αυγούστου 2012.