12/9/13

Συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος για το θέμα της ανεργίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος με τις συντεχνίες και τις οργανώσεις εργοδοτών, υπό την προεδρία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε δημοσίευμα για τα αναλώσιμα μέτρησης του διαβήτη


Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Διαβητικοί σε απόγνωση - Εξαντλήθηκαν τα αναλώσιμα μέτρησης του διαβήτη», το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

Υπογράφηκε η νέα βελτιωμένη σύμβαση για το ρωσικό δάνειο


Τη νέα βελτιωμένη σύμβαση για το ρωσικό δάνειο υπέγραψαν σήμερα στη Μόσχα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας κ. Sergey Storchak.
Η αναθεωρημένη σύμβαση προβλέπει μείωση του επιτοκίου από 4,50% σε 2,50%, με αναδρομική ισχύ από τον Μάρτιο του 2013. Παράλληλα, καθορίζεται χρονοδιάγραμμα σταδιακής αποπληρωμής σε οκτώ εξαμηνιαίες δόσεις και έναρξη το 2018, αντί της πλήρους αποπληρωμής το 2016.

Αναφορά του Προεδρεύοντος της Βουλής κ. Σ. Φυττή στην Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας σε συνεδρία της ολομέλειας του Σώματος

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας που καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 2007 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Διακήρυξης της Δημοκρατίας, που υιοθετήθηκε από τη Διακοινοβουλευτική Ένωση το 1997

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο ΑΚΕΛ και στον κ.Νεοκλή Συλικιώτη


Σε απάντηση σε σημερινή γραπτή δήλωση του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ κ. Νεοκλή Συλικιώτη αναφορικά με το θέμα της προώθησης των έργων διαχείρισης στερεών οικιακών αποβλήτων, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος αναφέρει τα ακόλουθα:

Επαφές του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου στα πλαίσια συνεδρίου για την ναυτική πειρατεία, στο Ντουμπάι



Συνεχίζοντας τις επαφές του στο Ντουμπάι στο περιθώριο του συνεδρίου για τη ναυτική πειρατεία, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου για το θέμα της «πράσινης πολυκατοικίας» στη Λάρνακα

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους αναφορικά με το θέμα της λεγόμενης πράσινης πολυκατοικίας στη Λάρνακα, στην οποία διαμένουν πρόσφυγες:

«Σε αυτή την πολυκατοικία, ως γνωστόν, στεγάζονται πρόσφυγες. Πρέπει να αναφέρω ότι η εν λόγω πολυκατοικία είναι άκρως επικίνδυνη. Οι οικογένειες που διαμένουν εκεί θα πρέπει να μετακινηθούν 'χθες'.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος προήδρευσε ευρείας σύσκεψης για το θέμα της ηχορύπανσης

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα ευρείας σύσκεψης με τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκο Κουγιάλη, για τον περί Κέντρων Αναψυχής (άδειες εκπομπής Ήχου) Νόμο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Ένωσης Δήμων, της Ένωσης Κοινοτήτων και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού επέδωσε την Ετήσια Έκθεσή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά, η οποία του επέδωσε την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου της για το έτος 2012.

Μετά τη συνάντηση, η κα Κουρσουμπά σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ανέφερε τα ακόλουθα: «Επέδωσα σήμερα την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου μου για το 2012 στην οποίαν αναφέρονται οι δράσεις της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης με τους αρχηγούς των κομμάτων


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Συνεχίζεται η επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Ενέργειας, στην Ουάσιγκτον


Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον
, συναντήθηκε με ανταποκριτές για θέματα ενέργειας σε αμερικανικά ΜΜΕ, περιλαμβανομένων των Wall Street Journal, Oil Magazine και Platts TV, τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα της Κύπρου.

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας στο άτυπο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, στο Βίλνιους



Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συμμετείχε στην άτυπη Σύνοδο του Συμβούλιου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους στις 8-10 Σεπτεμβρίου.


Τη Σύνοδο απασχόλησε, κυρίως, το ζήτημα της οικογενειακής γεωργίας και οι προοπτικές της στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. Στην παρέμβασή του ο κ. Κουγιάλης ανέφερε ότι μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής γεωργίας στηρίζεται στην οικογενειακή γεωργία


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ