31/12/13

Ανακοίνωση του ΓΕΕΦ αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»





Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»,  ημερομηνίας 29/12/2013 και τίτλο «Ομάδα Αξιωματικών ‘Πολεμά’ τον Αρχηγό», το οποίο αναφέρονταν σε διασάλευση των σχέσεων Κυπρίων και Ελλαδιτών Αξιωματικών, το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) διευκρινίζει ότι σε καμία συνεδρία θεσμικού οργάνου του, ή/και σε οποιαδήποτε άλλη σύσκεψη, τακτική ή/και έκτακτη, δεν αναφέρθηκε από οποιοδήποτε στέλεχος ο οποιοσδήποτε απαξιωτικός ή/και ασεβής χαρακτηρισμός για στελέχη προερχόμενα από την Ελλάδα ή/και το αντίστροφο.


 31/12/2013

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΥΠΕ





Ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Νικολαΐδης ανακοινώνει τα ακόλουθα, σε σχέση με την άγαρμπη δημόσια τοποθέτηση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) κ. Κύπρου Κουρτελλάρη, όπου τον κατηγορεί για κατάφωρη παρέμβαση στο έργο του ΚΥΠΕ

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη στον ΓΓ του ΑΚΕΛ






Είναι με έκπληξη που ακούσαμε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να επιτίθεται κατά της επαγγελματικής ακεραιότητας του νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Γιώργου Τσαλακού.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης







Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Ιωνάς Νικολάου, αφού άκουσε σήμερα τα κάλαντα από τις φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου








Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποφάσισε σήμερα την επέκταση του υφιστάμενου ωραρίου των καταστημάτων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, είπε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου





Πρόγραμμα δραστηριοτήτων Υπουργού Δικαιοσύνης
 και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου


Πέμπτη, 02/01/2014

Κατάλογος των Προέδρων, Αντιπροέδρων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών


Κατάλογος των Προέδρων, Αντιπροέδρων και μελών

των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.



Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

Συλλυπητήριες επιστολές απέστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία





Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, απέστειλε σήμερα συλλυπητήριες επιστολές προς τους Προέδρους της Δούμας και του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Sergey Naryshkin και κα Valentina Matviyenko αντίστοιχα, σχετικά με τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Volgograd.

Πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη





Πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Τετάρτη, 1/1/2014

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου



Πρόγραμμα δραστηριοτήτων Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
κ. Ιωνά Νικολάου


Παρασκευή, 3/1/2014

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ι. Κασουλίδη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη Volgograd της Ρωσίας






Καταδικάζω με τον πιο έντονο και απερίφραστο τρόπο τις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν την 29η και 30η Δεκεμβρίου στην πόλη Volgograd της Ρωσίας και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας.

Statement of the Minister of Foreign Affairs of the Republic of Cyprus for the terrorist attacks at Volgograd,





In these moments of national grief for the Russian Federation, I express my deepest and heartfelt condolences to the families of all the victims of the terrorist attacks that took place in the city of Volgograd, while conveying the strong solidarity of the Government and people of Cyprus to the friendly people of Russia.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης







Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Ιωνάς Νικολάου, είχε χθες συνάντηση στις Κεντρικές Φυλακές με τον Αναπληρωτή Διευθυντή και τη Διοίκηση των Κεντρικών Φυλακών για την κατάσταση στο Τμήμα Φυλακών.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στη Βηρυτό της 27ης Δεκεμβρίου







Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βομβιστική επίθεση που διαπράχθηκε στη Βηρυτό στις 27 Δεκεμβρίου και στοίχισε τη ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας, συμπεριλαμβανομένου και του Mohamad Chatah, πρώην Υπουργού Οικονομικών του Λιβάνου. Παράλληλα, το Υπουργείο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.

Announcement of the Ministry of Foreign Affairs, following the bomb attack of the 27th of December in Beirut








The Ministry of Foreign Affairs condemns, in the strongest possible terms, the bomb attack which took place in Beirut on the 27th of December, and led to the death of a number of people, including Mohamad Chatah, former Lebanese Minister of Finance. In parallel, it extends its condolences to the families of the victims and wishes speedy recovery to those injured.

Ο Υπουργός Άμυνας άκουσε τα κάλαντα από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας Κύπρου, της ΕΛΔΥΚ και τη ΣΜΕΦ





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου άκουσε σήμερα το πρωί τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας Κύπρου, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΔΛΥΚ) και τη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ).