12/10/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην εκδήλωση - αιμοδοσία του Αθλητικού Συλλόγου «Χαράλαμπος Πεττεμερίδης» στον Στρόβολο 12/10/2012

Είναι με πολύ μεγάλη χαρά που παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση του Αθλητικού Συλλόγου «Χαράλαμπος Πεττεμερίδης» και με ιδιαίτερη ικανοποίηση που έθεσα υπό την αιγίδα μου την αιμοδοσία που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου, τη ΣΠΕ Στροβόλου, το Πανεπιστήμιο Frederic, την Κοινοτική Αστυνόμευση Στροβόλου και τη Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας-Διαφώτισης Λευκωσίας.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην εκδήλωση «Η πολιτιστική μας ταυτότητα, ασπίδα στη νέα εποχή», στην Κοινότητα Αρεδιού 12/10/2012

Mε μεγάλη χαρά αποδέχθηκα να θέσω υπό την αιγίδα μου την αποψινή εκδήλωση «Η πολιτιστική μας ταυτότητα, ασπίδα στη νέα εποχή», που διοργανώνει η ΕΚΑ σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αρεδιού και εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους εσάς που εργαστήκατε για να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της. Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να εκφράσω για άλλη μια φορά τη μεγάλη εκτίμηση που τρέφω για την Ένωση Κυπρίων Αγροτών, μια οργάνωση που για πάνω από εξήντα πέντε χρόνια διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και αναζωογόνηση της κυπριακής υπαίθρου.

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας 12/10/2012

Τίθεται σε εφαρμογή εντός του Ιανουαρίου ο νέος τιμοκατάλογος για τα φάρμακα

Στις 14 Ιανουαρίου 2013 θα τεθεί σε ισχύ ο νέος τιμοκατάλογος για τα φάρμακα
, ο οποίος θα περιλαμβάνει σημαντικές μειώσεις στις τιμές φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης, που σε κάποιες περιπτώσεις θα αγγίζουν το 50%, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας δρ. Σταύρος Μαλάς στο πλαίσιο επίσκεψης του στα νέα γραφεία των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών

Ο Υπουργός Εμπορίου θα συμμετάσχει στην εκδήλωση για έναρξη της Εβδομάδας για την Ενιαία Αγορά, στις Βρυξέλλες 12/10/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης μεταβαίνει μεθαύριο στις Βρυξέλλες, όπου τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ για την έναρξη της Εβδομάδας για την Ενιαία Αγορά.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Ανάπτυξης, στο Λουξεμβούργο 12/10/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή αναχωρεί μεθαύριο για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) και του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Ανάπτυξης, στις 15 Οκτωβρίου. Παράλληλα, θα προεδρεύσει συναντήσεων Πολιτικού Διαλόγου και Συμβουλίων Σύνδεσης, εκ μέρους της Υπάτης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Βαρόνης Catherine Ashton.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με θέμα την οικονομία 12/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ με θέμα την οικονομία, στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών Οργανώσεων με τα επιτελεία τους, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστος Πατσαλίδης.

Παραχώρηση επιδόματος τέκνου για το 2012 12/10/2012

Η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών υπενθυμίζει τους ενδιαφερομένους ότι εξακολουθεί να δέχεται αιτήσεις για την παραχώρηση του επιδόματος τέκνου για το έτος 2012 και καλεί τις οικογένειες με ένα, δύο ή περισσότερα τέκνα να υποβάλουν το σχετικό έντυπο αίτησης, εφόσον πληρούν τις πρόνοιες της νομοθεσίας όπως τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 31η Δεκεμβρίου, 2012.

Ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης θα προσφωνήσει τις εργασίες του 5ου Φόρουμ Κληρονομιάς 12/10/2012


Ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), θα προσφωνήσει, τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», τις εργασίες του 5ου Φόρουμ Κληρονομιάς, με τίτλο «Κληρονομιά και Επικοινωνία», εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Συνέλευσης κ. Jean – Claude Mignon.

Δήλωση της Κυπριακής Προεδρίας για την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2012 στην Ευρωπαϊκή Ένωση

12.10.2012

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση για την απόφαση απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2012 στην EE. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει αυτό το βραβείο. Το Νόμπελ Ειρήνης για το 2012 συνιστά  αναγνώριση για τα επιτεύγματα της ΕΕ για περισσότερο από 60 χρόνια όσον αφορά στην προώθηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.


Συνεχίζονται οι ενημερωτικές παρουσιάσεις Σχεδίου Χορηγιών για Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Καινοτομίας 12/10/2012

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως Ενδιάμεσος Φορέας για την εφαρμογή και Διαχείρισή του “Σχεδίου Χορηγιών για Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Καινοτομίας”, ανακοινώνει τη συνέχιση των ενημερωτικών παρουσιάσεων του Σχεδίου. Οι παρουσιάσεις θα διεξαχθούν στο ΚΕΠΑ Λευκωσίας, (Λεωφ. Καλλιπόλεως 77, 2100 Αγλαντζιά, τηλ. 22806000) στις 17 και 24 Οκτωβρίου ημέρα Τετάρτη από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου της ΕΕ για την επανεκλογή του 12/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον κ. Βασίλειο Σκουρή για την επανεκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο.

Στο συγχαρητήριο του μήνυμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει τα ακόλουθα:

Ανάληψη της Προεδρίας του ΕΝΟC από την Κύπρια Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού 12/10/2012

Η Κύπρια Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά ανέλαβε σήμερα την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτρόπων για Παιδιά (European Network of Ombudspersons for Children-ENOC) στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία. Η κα Κουρσουμπά θα προεδρεύει του ΕΝΟC μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013.

Χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γεώργιου Παπαγεωργίου, εκ μέρους της κας Υπουργού στο 1ο Παγκύπριο Συνέδριο για τη Φτώχεια και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό, Εθνικό Δίκτυο Ενάντια στη Φτώχεια Κύπρου, στη Λευκωσία 12/10/2012

Αγαπητοί συνεργάτες,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω το σημερινό Συνέδριο του Εθνικού Δικτύου Ενάντια στη Φτώχεια. Ερμηνεύω την παρουσία όλων σας εδώ, ως έμπρακτο ενδιαφέρον το οποίο υποδηλώνει τη δέσμευση όλων μας να εργαστούμε για την καταπολέμηση της φτώχειας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Στατιστικές Εξωτερικού Εμπορίου - Ιούλιος 2012 12/10/2012

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι έχει εκδώσει τη μηνιαία έκθεση «Στατιστικές Ενδοκοινοτικού Εμπορίου και Εμπορίου με τρίτες χώρες (Συνοπτικά Στοιχεία)» για τον Ιούλιο του 2012.

Δείπνο εργασίας της Επιτροπής ΄Αμυνας της Βουλής με την Υποεπιτροπή Ασφάλειας και ΄Αμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 12/10/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας κ. Γιώργος Βαρνάβα και τα Μέλη, Βουλευτές κ.κ. Σωτήρης Σαμψών και Χρίστος Μέσης, είχαν χθες βράδυ δείπνο εργασίας με αντιπροσωπία της Υπεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας (SEDE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Υπεπιτροπής κ. Arnaud Danjean (Γαλλία - Πολιτική Ομάδα τoυ Ευρωπαϊκoύ Λαϊκoύ Κόμματoς).

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 12/10/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (SEDE) στο γραφείο του στο ΓΕΕΦ. Ο κ. Υπουργός, μεταξύ άλλων, προέβη σε ενημέρωση αναφορικά με τη μέχρι τώρα πορεία της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Άμυνας, καθώς και για τις μελλοντικές δραστηριότητες.

Συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη 2η Διάσκεψη Υπουργών για θέματα Κοινωνικής Συνοχής του Συμβουλίου της Ευρώπης 12/10/2012

Την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι η κοινωνική πολιτική δεν θα υπονομεύεται από τη διαδικασία δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθότι η κοινωνική συνοχή αποτελεί το «κλειδί» για την προστασία και ενδυνάμωση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού σε συνθήκες κρίσης, υπογράμμισε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους. Η κα Υπουργός συμμετείχε στις εργασίες της 2ης Διάσκεψης Υπουργών για θέματα Κοινωνικής Συνοχής του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 12 Οκτωβρίου.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στην Πολυεθνική Άσκηση «Αργοναύτης 2012» 12/10/2012

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω στην τελική φάση της πολιτικο-στρατιωτικής, πολυεθνικής άσκησης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ – 2012» η οποία διεξήχθη στον θαλάσσιο, εναέριο και χερσαίο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε δεξίωση με την ευκαιρία του 16ου Ετήσιου Συνεδρίου και Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτρόπων για το Παιδί 11/10/2012

Την πλήρη στήριξή του στο ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν οι Ευρωπαίοι Επίτροποι για το Παιδί εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στεφάνου Στεφάνου 11/10/2012

Οι ηγεσίες του ΔΗΚΟ και του ΔΗΣΥ επικρίνουν και στην ουσία απορρίπτουν μέτρα πριν καν τα δουν και αυτό δείχνει ανευθυνότητα, κακοπιστία και απροθυμία συζήτησης και διαλόγου, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.