15/6/12

Ενεργειακές υποδομές, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και υπεράκτια ασφάλεια υδρογονανθράκων στο επίκεντρο της Κυπριακής Προεδρίας 15/06/2012


Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Νεοκλής Συλικιώτης, παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο, τις πολιτικές προτεραιότητες και τους βασικούς άξονες του προγράμματος εργασίας της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα της ενέργειας.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους στην τελετή βράβευσης του Ε΄ Παγκύπριου Διαγωνισμού Μαθητικών Εφημερίδων 15/06/2012



Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στην τελετή βράβευσης των μαθητικών εφημερίδων των σχολείων που έλαβαν μέρος στον Παγκύπριο Διαγωνισμό.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους στα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Αστρομερίτη 15/06/2012



Στη σημερινή δύσκολη εποχή, κατά την οποία το αληθινό πνεύμα δοκιμάζεται και οι πνευματικές αντοχές αναμετρούνται με τους αμείλικτους δείκτες των οικονομικών μεγεθών, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τολμά και συνεχίζει να αντιστέκεται κτίζοντας σχολεία ή και αναβαθμίζοντας άλλα.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 15/06/2012


Η επιμονή της αντιπολίτευσης να ισχυρίζεται καθημερινά ότι τάχα η Κυβέρνηση μένει απαθής και δεν λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης όχι μόνο είναι ανεύθυνη, επικίνδυνη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας μας.

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Έλσης Χριστόφια στην έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει ο Εκδοτικός Οίκος «Αναζητήσεις», στη Λεμεσό 15/06/2012

Με χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στην έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνουν οι βιβλιοεκδόσεις «Αναζητήσεις». Αυτού του είδους οι εθελοντικές πρωτοβουλίες αξίζουν τη στήριξη και τη συμπαράσταση όλων μας.

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη 15/06/2012


Μετά τη σημερινή τελευταία καταστροφή των πεπαλαιωμένων βλημάτων BOFOR 40 χιλ., ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού:

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη 15/06/2012

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη αναχώρησε σήμερα για το Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου θα συμμετάσχει ως επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (Ρίο +20).

Συνάντηση Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας 15/06/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε σήμερα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, αρμόδιο για θέματα Ε.Ε κ. Balint Ὀdor. Τον κ. Ὀdor συνόδευε ο Επικεφαλής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, του Ουγγρικού Υπουργείου Εξωτερικών, κ. László Sinka. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στη Κύπρο, κ. Balázs Botos.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας 15/06/2012


O Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας κ. Audronius Ažubalis ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Τον Λιθουανό Υπουργό συνόδευαν υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με Ευρωβουλευτές 15/06/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε συνάντηση στις 13 Ιουνίου, στο Στρασβούργο, με τους Ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.κ. Γιώργο Παπαστάμκο και Σπύρο Δανέλλη.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης 15/06/2012


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΑΚΕΛ, την οποία ενημέρωσε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν σε θέματα επικαιρότητας.

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων 15/06/2012

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου παρουσίασε σήμερα το πρωί στις διπλωματικές αποστολές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες του Υπουργείου κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Προεδρίας. Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών.

Δήλωση του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη κατά την ολοκλήρωση της καταστροφής των βλημάτων ΒOFOR 40 χιλ. 15/06/2012

Σήμερα κλείνει το κεφάλαιο της καταστροφής των 223.845 βλημάτων ΒOFOR 40 χιλ. (770 περίπου τόνων) που ήταν αποθηκευμένα για δεκαετίες σε υπαίθριες στιβάδες στο στρατόπεδο "Νίκου Ευαγόρου" στην Παλώδια.

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Λιθουανίας στην Κύπρο 15/06/2012


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Λιθουανίας κ. Audronius Ažubalis πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο μεταξύ 15 και 17 Ιουνίου, κατόπιν πρόσκλησης της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης 20 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Γερμανία επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της χώρας 15/06/2012

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 στο Προεδρικό Μέγαρο Schloss Bellevue, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γερμανία κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας δρα Joachim Gauck.