17/10/13

Απάντηση του Υπουργού Ενέργειας στους σημερινούς ισχυρισμούς του κ. Νεοκλή Συλικιώτη αναφορικά με την ΕΥΚ

Αναφορικά με τους σημερινούς ισχυρισμούς του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ κ. Νεοκλή Συλικιώτη σχετικά με τη δήθεν υποβάθμιση και περιθωριοποίηση της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ) και του ρόλου του κράτους στην εκμετάλλευση του μεγαλύτερου φυσικού πλούτου της Κύπρου, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

Δεν υπάρχει έλλειψη εμβολίων γρίπης ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας

Αναφορικά με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος με τίτλο: «Έλλειψη εμβολίων γρίπης από την κυπριακή αγορά», το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τα τέλη στα δημόσια νοσηλευτήρια

Αναφορικά με τοποθετήσεις που έγιναν χθες στη Βουλή, μετά το πέρας της Επιτροπής Υγείας της Βουλής των Γερόντων, για το θέμα των ρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν στα νοσηλευτήρια από την 1η Αυγούστου 2013, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Κενεβέζου στην τελετή εγκαινίων του A’ Δημόσιου Νηπιαγωγείου Γερίου

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σήμερα στη σεμνή αυτή τελετή για τα εγκαίνια του Δημόσιου Νηπιαγωγείου, εδώ στο Γέρι.

Η ανέγερση του Νηπιαγωγείου, στη φιλοπρόοδη αυτή κοινότητα, εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Κυβέρνησης γενικότερα για την παροχή της μεγαλύτερης δυνατής στήριξης στην προδημοτική εκπαίδευση, που αποτελεί την προμετωπίδα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Όπως ήδη πολύ καλά γνωρίζετε, το κράτος εισήγαγε από τον Σεπτέμβριο του 2004 την υποχρεωτική και δωρεάν προδημοτική εκπαίδευση. Το μέτρο αυτό εντάσσει ουσιαστικά την Κύπρο ανάμεσα στις πρωτοπόρες χώρες, αφού επεκτείνει την υποχρεωτική εκπαίδευση στα δέκα χρόνια.

Ομιλία του Υπουργού Παιδείας Κ. Κενεβέζου στο 16ο Συνέδριο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος

Η ομιλία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού φέρει τον τίτλο
«Protection of religious heritages as signs of civilization»

Χαιρετισμός του Υπουργού κ. Κ. Κενεβέζου στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Έλληνα Πρέσβη κ. Βασίλη Παπαϊωάννου


Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.

 
Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να τελέσω τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο, κ. Βασίλη Παπαϊωάννου με τον τίτλο Ταξιδιωτικά Ημερολόγια, την οποία παρουσιάζει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης «Διάτοπος» σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο «Αγκαλιά Ελπίδας».

Ο Υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε τη 16η Σύνοδο για τον ετήσιο Διαθρησκευτικό Διάλογο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης χαιρέτισε την 16η Σύνοδο για τον ετήσιο Διαθρησκευτικό Διάλογο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία.

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ παρουσίασε το Πακέτο Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας της ΕΕ κ. Stefan Fule παρουσίασε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου το Πακέτο Διεύρυνσης της Επιτροπής, στο οποίο περιλαμβάνοντας Εκθέσεις Προόδου και το Έγγραφο Στρατηγικής.

Ο Υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Wilfried Martens

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης υπέγραψε σήμερα, στη βελγική πρεσβευτική κατοικία στη Λευκωσία, το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού του Βελγίου και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Wilfried Martens.

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ


Όσα και να λέει καθημερινά ο κ. Λουκαϊδης και το ΑΚΕΛ ένα είναι το γεγονός: Ο λαός θυμάται πώς ήταν η ζωή του πριν την ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Δημήτρη Χριστόφια και το ΑΚΕΛ και πώς είναι η ζωή του μετά την πενταετή διακυβέρνησή τους. Είναι πραγματικά άξιον απορίας το γεγονός ότι ο κ. Λουκαϊδης και το ΑΚΕΛ ούτε για ένα λεπτό δεν αντιλαμβάνονται πού οδήγησαν τη χώρα.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητήριων για τον θάνατο του Wilfried Martens

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα το πρωί το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού του Βελγίου και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Wilfried Martens, που ανοίχτηκε στη βελγική πρεσβευτική κατοικία, στη Λευκωσία.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο περιθώριο της υπογραφής του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον Wilfried Martens

Είμαστε προνοητικοί έτσι ώστε τα θέματα που αφορούν τη λύση του Κυπριακού να καθορίζονται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αρχές και αξίες της ΕΕ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Δημοσιογραφική Διάσκεψη Υπουργείου Άμυνας


Την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, ώρα 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Δημοσιογραφική Διάσκεψη κατά την οποία ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου θα παρουσιάσει το έργου του Υπουργείου για τους πρώτους έξι μήνες διακυβέρνησης.