27/11/12

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην εκδήλωση για παραχώρηση σε δικαιούχους εκτοπισθέντες που διαμένουν στο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού πιστοποιητικών εγγραφής μίσθωσης 27/11/2012

Είναι με χαρά που παρευρίσκομαι στην εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών για την παραχώρηση Πιστοποιητικών Εγγραφής Μίσθωσης για 159 οικιστικές μονάδες σε 250 δικαιούχους εκτοπισθέντες. Η παραχώρηση των σημερινών πιστοποιητικών αποτελεί μέρος ενός συνόλου 802 οικιστικών μονάδων σε 1257 δικαιούχους που διαμένουν στον Συνοικισμό Αυτοστέγασης Εκτοπισθέντων στον Δήμο Δρομολαξιάς - Μενεού.

Χαιρετισμός του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στα εγκαίνια του αμφιθεάτρου – πάρκου του Δήμου Δρομολαξιάς - Μενεού 27/11/2012

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Κάθε φορά που εγκαινιάζουμε νέα έργα αποτελεί γεγονός που προκαλεί ικανοποίηση και δημιουργεί προοπτικές. Γιατί η ολοκλήρωση και παράδοση στους πολίτες ενός νέου έργου σημαίνει την επίλυση κάποιου χρόνιου προβλήματος, αλλά, ταυτόχρονα σημαίνει ανάπτυξη, εξέλιξη και πρόοδο. Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας τη χαρά για τα εγκαίνια του αμφιθέατρου και του πάρκου του Συνοικισμού Αυτοστέγασης Δρομολαξιάς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων 27/11/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπία της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο μετά από σχετική πρόσκληση. Της αντιπροσωπίας ηγείται ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γεώργιος Καλαντζής και σε αυτή συμμετέχουν ο κ. Χρήστος Αηδόνης (Αντιπρόεδρος Επιτροπής), η κα Μαρία Αντωνίου, ο κ. Αναστάσιος Κουράκης, η κα Σταυρούλλα Ξουλίδου και οι κ.κ. Αρτέμιος Ματθαιόπουλος και Γεώργιος Κυρίτσης. Στη συνάντηση παρέστη και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Νίκος Τορναρίτης.

Επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο 27/11/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, η οποία βρίσκεται από αργά χθες το βράδυ στο Βερολίνο, απηύθυνε σήμερα ομιλία κατά την εναρκτήρια τελετή του 11ου Συνεδρίου Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Άμυνας, υπό την ιδιότητά της ως Υπουργός Εξωτερικών της προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Πολιτιστική εκδήλωση από την Πρεσβεία της Κύπρου στη Σλοβακία 27/11/2012

Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σλοβακία διοργάνωσε το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου συναυλία του Κύπριου μουσικοσυνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη, όπου ο δημιουργός παρουσίασε τη συναυλία του «Μύθοι και Μουσική», η οποία βασίζεται σε ποίηση στην κυπριακή διάλεκτο του 11ου και 16ου αιώνα.

Εισαγωγική ομιλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Νίκου Τορναρίτη κατά την συνάντησή της με αντιπροσωπεία της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων 27/11/2012


Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων,
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη τιμή σας καλωσορίζω στη σημερινή κοινή συνεδρία που πραγματοποιείται μεταξύ των δύο ομόλογων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Κύπρου και Ελλάδας.

Υπεγράφη Συμφωνία μεταξύ Κύπρου - Εσθονίας για την Αμοιβαία Προστασία Διαβαθμισμένων Πληροφοριών 27/11/2012

Υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας Συμφωνία Αμοιβαίας Προστασίας και Ανταλλαγής Διαβαθμισμένων Πληροφοριών μεταξύ Κύπρου και Εσθονίας. Τη Συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ενώ εκ μέρους της Δημοκρατίας της Εσθονίας ο Διευθυντής Εθνικής Αρχής Ασφάλειας της χώρας κ. Μärt Kraft.

Η Υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 27/11/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, υπό την ιδιότητά της ως προεδρεύουσα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων όσον αφορά τη διεύρυνση της ΕΕ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, στις 26 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης επισκέψεών της σε υποψήφιες προς ένταξη και δυνάμει υποψήφιες χώρες.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Αυστρίας 27/11/2012

Η κατάσταση στην αγορά εργασίας σε Κύπρο και Αυστρία και η κατ’ αρχήν συμφωνία δανειακής σύμβασης της Κύπρου με την Τρόικα ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αυστρίας στην Κυπριακή Δημοκρατία δρα Karl Michael Mueller.

Έκθεση κυπριακών γραμματοσήμων στο Μεξικό 27/11/2012

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 15 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην έδρα των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Μεξικού, έκθεση κυπριακών γραμματοσήμων με θέμα «Η ιστορία της Κύπρου μέσα από τα γραμματόσημα». Η έκθεση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πρέσβη της Δημοκρατίας στο Μεξικό κ. Βασίλη Φιλίππου, με τη συνεργασία των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Μεξικού και της Κύπρου.

Εκτός κειμένου αναφορές του Προέδρου Χριστόφια στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Κάτω Βαρωσίων «Πετράκης Παπαδόπουλος» 27/11/2012

«Θέλω να πιστεύω ότι ο όποιος νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα βάλει ταφόπετρα στην επιστροφή είτε της Αμμοχώστου είτε της Κερύνειας είτε της Μόρφου», είπε ψες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.