7/2/14

Readout of Vice President Biden's Call with Cypriot President Nicos Anastasiades



In a call today with Cypriot President Nicos Anastasiades, Vice President Biden expressed appreciation for the Republic of Cyprus as a key partner in a vital region. The Vice President reiterated our commitment to deepening cooperation with Cyprus to advance our mutual interests.

Ανακοίνωση του Γραφείου του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, στο Λευκό Οίκο




Σε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο Αντιπρόεδρος Biden εξέφρασε εκτίμηση για το ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σημαντικός εταίρος σε μια ζωτικής σημασίας περιοχή.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου στη χοροεσπερίδα της ΟΣΕΟΚ



Θα ήθελα, καταρχάς, να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση σας να παρευρεθώ και να χαιρετίσω τη χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ).

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κάιρο



Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει απερίφραστα τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κάιρο κατά αδιακρίτως προσωπικού ασφαλείας και αθώων πολιτών.

The Minister of Energy met with the Minister of Petroleum of Egypt


The Minister of Energy, Commerce, Industry and Tourism Mr Yiorgos Lakkotrypis received today the Minister of Petroleum of the Arab Republic of Egypt Mr. Sherif Ismail. The two Ministers had initially a private meeting which was followed by talks between the delegations of the two countries.

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κ. Κενεβέζου για τη ψηφιακή βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης»



Επιθυμώ να αναφερθώ στη σχετική με το θέμα της ψηφιακής βιβλιοθήκης «Αριστοτέλης» σημερινή επιστολή της Γενικής Ελέγκτριας της Δημοκρατίας προς τη Βουλευτή Λευκωσίας του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, την οποία μου έχει αποστείλει υπό την μορφή κοινοποίησης, και θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Δέκατο έβδομο διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών περί της επιβολής περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές των ξένων τραπεζών



Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013

Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5

Επίδομα τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας για το 2014






Η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι τα έντυπα αιτήσεων για την παροχή επιδόματος τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας για το 2014 θα είναι διαθέσιμα στο κοινό από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014.

President of the Republic meets Prime Minister of Greece in Athens






The President of the Republic, MrNicosAnastasiades, met this morning, in Athens, with the Prime Minister of Greece, MrAntonis Samaras and the Deputy Prime Minister and Minister for Foreign Affairs, MrEvangelos Venizelos. The focus of the meeting was on the consultations and national understanding in relation to the latest developments on the Cyprus problem.

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για το θέμα της Δρομολαξιάς




Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, στο περιθώριο της επίσκεψής του σε κοινότητες της Πάφου και στο ΕΒΕ Πάφου, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις αποκαλύψεις στον Τύπο μαγνητοφωνημένων συνδιαλέξεων

Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου





Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Σάββατο, 8/2/2014

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Τάσου Μητσόπουλου
 
Κυριακή, 9/2/2014

Ο Υπουργός Γεωργίας παρέστη στη Γιορτή του Δέντρου στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας


H προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη αλλά και βασικό πυλώνα πολιτικής του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

Ο Υπουργός Ενέργειας συναντήθηκε με τον Υπουργό Πετρελαίων της Αιγύπτου

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης υποδέχθηκε σήμερα, στο Υπουργείο, τον Υπουργό Πετρελαίων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Sherif Ismail. Οι δύο Υπουργοί συναντήθηκαν αρχικά κατ’ ιδίαν, ενώ ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Αιγύπτου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της Πάφου στη Λέμπα




O Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Πάφου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Λέμπας και αφορούσε τις κοινότητες Έμπα, Χλώρακα, Λέμπα.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη





Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Δευτέρα, 10/2/2014

Συνάντηση εργασίας του Πρόεδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

 
Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης   συναντήθηκε σήμερα το πρωί, στην Αθήνα,   με  τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά   και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και   Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.    Eπίκεντρο της συνάντησης ήταν οι διαβουλεύσεις και η εθνική συνεννόηση σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.  

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου με το ΕΒΕ Πάφου



Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Πάφου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου κ. Γιώργο Λεπτό, για συζήτηση και κατά το δυνατόν επίλυση και/ή προώθηση θεμάτων που απασχολούν τα μέλη του.

Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης: Η Προστασία του Περιβάλλοντος Βασική Προτεραιότητα της Κυβέρνησης


H προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη αλλά και βασικό πυλώνα πολιτικής του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Α. Σαμαράς: Καλωσορίζουμε και πάλι στην Αθήνα το φίλο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Νίκο Αναστασιάδη. Με τον Πρόεδρο- θα δει, άλλωστε, και τον κ. Βενιζέλο- είχαμε μια ενδελεχή συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις και για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και ειδικότερα για το ζήτημα της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων των δυο κοινοτήτων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Κενεβέζου στα εγκαίνια αίθουσας στο Ειδικό Σχολείο «Απ. Βαρνάβας» Αμμοχώστου


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση του Διευθυντή του Ειδικού Σχολείου «Αποστόλου Βαρνάβα» Αμμοχώστου, για να τελέσω σήμερα τα εγκαίνια της αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης του σχολείου, ο εξοπλισμός της οποίας έχει καλυφθεί με την ευγενή χορηγία του ΟΠΑΠ Κύπρου.

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Α. Σαμαράς: Καλωσορίζουμε και πάλι στην Αθήνα το φίλο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Νίκο Αναστασιάδη. Με τον Πρόεδρο- θα δει, άλλωστε, και τον κ. Βενιζέλο- είχαμε μια ενδελεχή συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις και για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και ειδικότερα για το ζήτημα της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων των δυο κοινοτήτων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


C O N T E N T S

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Sunday 09/02/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER
LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

Συμμετοχή της Επιτρόπου Νομοθεσίας στην Οικουμενική Περιοδική Επισκόπηση του ΟΗΕ


Στις 4 Φεβρουαρίου 2014,   η Επίτροπος Νομοθεσίας, κα Λήδα Κουρσουμπά, ως επικεφαλής Κυπριακής Αντιπροσωπείας, παρουσίασε στα πλαίσια της Οικουμενικής Περιοδικής Επισκόπησης του ΟΗΕ στη Γενεύη την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Κύπρο στον τομέα του σεβασμού και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κυπριακή Δημοκρατία.