1/8/12

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής στην Κύπρο, αύριο 01/08/2012

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής Δρ Riad al-Malki θα πραγματοποιήσει αύριο μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Ο Υπουργός Γεωργίας προήδρευσε σύσκεψης για το θέμα της υδροδότησης της περιοχής Κοκκινοτριμιθιάς 01/08/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης προήδρευσε σήμερα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας για το θέμα της υδροδότησης της περιοχής Κοκκινοτριμιθιάς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Κιτρομηλίδης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου κ. Άρης Κωνσταντίνου, αντίστοιχα, ο Πρόεδρος κ. Χριστάκης Μελετιές και ο Αντιπρόεδρος κ. Ανδρέας Χατζηκωστής του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοκκινοτριμιθιάς, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μάμμαρι κ. Νίκος Κοτζιάπασιης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δημόσια Παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού ενόψει του τρόπου παρουσίασης της παραβατικής συμπεριφοράς ανήλικου από τα ΜΜΕ 01/08/2012


Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κα Λήδας Κουρσουμπά θεωρεί ότι ενδείκνυται να παρέμβει σε σχέση με τον τρόπο παρουσίασης τις τελευταίες ημέρες παραβατικής συμπεριφοράς ανήλικου, από τα ΜΜΕ.

Ομιλία της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου κατά την παράδοση σε δικαιούχους εκτοπισθέντες 25 διαμερισμάτων στον υπό αναδόμηση Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ 01/08/2012

Παραχωρούμε σήμερα 25 νέα διαμερίσματα στις δύο νέες πολυκατοικίες στον υπό αναδόμηση Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ, μέσω του Προγράμματος Αναδόμησης/Επιδιόρθωσης/Ενίσχυσης και Ριζικής Βελτίωσης των κτηρίων οκτώ Κυβερνητικών Οικισμών Παγκύπρια. Στη Λευκωσία έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του Προγράμματος στον Οικισμό Ανθούπολης και στον Άγιο Παύλο, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες σε άλλες περιοχές.

Τελετή Ορκωμοσίας Οπλιτών 2012Β΄ ΕΣΣΟ 01/08/2012



Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012, στις 9.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως η τελετή ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2012Β΄ ΕΣΣΟ.

Κλειστό το Μουσείο Αγώνος μεταξύ 9 – 17 Αυγούστου 01/08/2012


Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού πληροφορούν το κοινό ότι το Μουσείο Αγώνος θα παραμείνει κλειστό μεταξύ 9-17 Αυγούστου 2012.

Κλειστή η Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης 01/08/2012

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού πληροφορούν το κοινό ότι η Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης θα παραμείνει κλειστή μεταξύ 11-18 Αυγούστου 2012.

Σοβαρή βλάβη στο κεντρικό σύστημα τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης στους αυτοκινητόδρομους 01/08/2012

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων πληροφορεί το κοινό ότι λόγω σοβαρής βλάβης στο κεντρικό σύστημα τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης στους αυτοκινητοδρόμους το σύστημα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Η βλάβη είναι αδύνατο να επιδιορθωθεί λόγω του πεπαλαιωμένου του συστήματος και εξετάζεται η δυνατότητα αντικατάστασης του.
Καλείται το κοινό όπως στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης καλεί με κινητό ή άλλο τηλέφωνο τον αριθμό 112 ή 199 ή 1460.

Λήξη της πρώτης περιόδου του προγράμματος «Kourion Urban Space Project» 01/08/2012


Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Αρχαιοτήτων, ανακοινώνει τη λήξη της πρώτης ερευνητικής περιόδου του προγράμματος «Kourion Urban Space Project» (KUSP). Οι έρευνες του προγράμματος αυτού διεξάγονται στον Αρχαιολογικό Χώρο του Κουρίου (Επαρχία Λεμεσού), υπό τη διεύθυνση του δρος Thomas W. Davis του Tandy Institute of Archaeology στο Southwestern Baptist Theological Seminary στο Fort Worth Texas, ΗΠΑ. Ο δρ Davis διετέλεσε και Διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κυπριακών Αρχαιολογικών Ερευνών (CAARI) από το 2003 μέχρι το 2011. Η κοινοπραξία του KUSP αποτελείται επίσης από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αυστραλίας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το πρόγραμμα στοχεύει να αναπτύξει την έρευνα που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια στον ίδιο χώρο, όπως για παράδειγμα το Kourion Mapping Project (KMP), ούτως ώστε να εμπλουτιστούν οι γνώσεις μας σχετικά με το αστικό τοπίο του αρχαίου Κουρίου και, κατ’ επέκταση της Ύστερο-Ρωμαϊκής Κύπρου. Ο δρ Davis υπήρξε ο κύριος ερευνητής του KMP μετά τον πρόωρο θάνατο της δρος Danielle Parks.