17/3/13

Διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη 17/03/2013

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, Πριν από δεκαπέντε μέρες μου αναθέσατε την ηγεσία της χώρας. Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μου σας υποσχέθηκα ότι θα πράξω τα πάντα προκειμένου να αντιμετωπίσω τη βαθιά οικονομική κρίση στην οποία η πατρίδα μας οδηγήθηκε. Ταυτόχρονα είχα δεσμευτεί πως με συνέπεια και με τη γλώσσα της αλήθειας, όπως έμαθα και με ξέρετε, θα απευθύνομαι σε σας χωρίς τη δειλία του πολιτικού κόστους.

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου στο εθνικό μνημόσυνο του Κυριάκου Κακουλλή, στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, στο Γέρι 17/03/2013

Είναι με αισθήματα συγκίνησης, δέους και σεβασμού που βρίσκομαι εδώ σήμερα, στον ιερό τούτο χώρο, για να αποδώσουμε με λόγια φτωχά το μεγαλείο εκείνων που θυσίασαν τη ζωή τους υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού ΄Αμυνας κ. Φώτη Φωτίου στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της Τσάδας Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Βλαδίμηρου Ηρακλέους και Ανδρέα Χριστοδούλου 17/03/2013

Με βαθιά συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην Τσάδα.

Το να ομιλεί κανείς για ήρωες σήμερα, σε αυτούς τους καιρούς αποτελεί ιερό καθήκον, άσκηση της μνήμης μας και ταυτόχρονα ευκαιρία προβληματισμού και ηθικής αναβάπτισης.

ΚΥΠΕ - Αιμιλία Χριστοφή - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 17/03/2013

ΚΥΠΕ - Αιμιλία Χριστοφή - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 17/03/2013
Η πρωτοφανής απόφαση του Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο είναι το κύριο θέμα σε όλες τις κυριακάτικες εφημερίδες. Προβάλλονται οι αντιδράσεις των κομμάτων, η στάση που θα τηρήσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου θα πρέπει να ψηφίσουν ή καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που ετοιμάστηκε, η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, καθώς και οι αντιδράσεις των πολιτών που έσπευσαν στις αυτόματες ταμειακές μηχανές και άλλα.

Το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων διαβιβάστηκε στα κοινοβουλευτικά κόμματα
Το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων, που καλείται να ψηφίσει σε νόμο εκτάκτως αύριο η Βουλή των Αντιπροσώπων, έχει διαβιβαστεί στα κοινοβουλευτικά κόμματα. Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «Ο περί τέλους των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα νόμος του 2013».

 

(Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - Αιμιλία Χριστοφή - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 16/3/2013 12:32



ΚΥΠΕ - Γεωργία Βασιλείου - Μαρία Φιλή - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 17/03/2013

ΚΥΠΕ - Γεωργία Βασιλείου - Μαρία Φιλή - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 17/03/2013

1. Αναβλήθηκε για τις 16.00 αύριο η έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής κατά την οποία το νομοθετικό σώμα θα εκαλείτο να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου που αφορά την επιβολή τέλους επί των καταθέσεων (κούρεμα) μετά από παράκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Για τις 11.00 αύριο αναβλήθηκε και συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τους Βουλευτές. Ο Πρόεδρος, ο οποίος σε δήλωσή του χθες ανέφερε ότι «η λύση που επιλέξαμε μπορεί να είναι επώδυνη, όμως ήταν η μοναδική που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τη ζωή μας χωρίς περιπέτειες», θα απευθύνει σήμερα διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό.