29/4/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη

Η ανακοίνωση της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για την πρόταση της για την Οικονομία, αν και σημειώνουμε ότι μέχρι τώρα δεν έχει κατατεθεί, εντούτοις για άμεση συνεισφορά στο δημόσιο διάλογο, επισημαίνω τα ακόλουθα:

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου στην ημερίδα του ευρωπαϊκού προγράμματος Build-Up Skills - Ανάπτυξη εθνικού οδικού χάρτη προσόντων και δεξιοτήτων στις κατασκευές για επίτευξη των εθνικών στόχων για το 2020 (κτήρια και ενέργεια), στη Λευκωσία 29/04/2013

Με μεγάλη χαρά χαιρετίζω σήμερα την τελική ημερίδα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος BUILD UP SKILLS (BUS).
Το πρόγραμμα αυτό, που ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες και στην Κύπρο, τον Νοέμβριο του 2011 έχει ως σκοπό τη βελτίωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιβεβαίωσε σήμερα πληροφορίες που φέρουν υπάλληλο του Κτηματολογίου να έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Παρουσίαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη των μέτρων της Κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και του κράτους 29/04/2013

Ήταν προεκλογική μου θέση ότι χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο κράτους που να ανταποκρίνεται στη νέα εποχή. Σήμερα, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχει την ευθύνη για την ανασύνταξη της οικονομίας και την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική, διαπιστώνω πως όχι μόνο χρειάζεται, αλλά επιβάλλεται ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός του κράτους, όπως εξίσου επιβάλλεται η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς αλλά πολύ περισσότερο η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς.

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για ΚΡΕΤΥΚ και ΔΕΦΑ 29/04/2013

Θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα στη συνολική προσπάθεια εξορθολογισμού του κράτους, είπε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για τα πρόσφατα επεισόδια βίας σε ποδοσφαιρικό αγώνα



29/4/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με την ηγεσία της Αστυνομίας για να συζητηθούν τα επεισόδια βίας που διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο στον αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας επισκέφθηκε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς ενόψει των εορτών του Πάσχα




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ



Επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας επισκέφθηκε στρατόπεδα της

Εθνικής Φρουράς ενόψει των εορτών του Πάσχα

Βιογραφικό Σημείωμα - ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων 29/04/2013


Η Ζέτα Αιμιλιανίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Έχει αποκτήσει πτυχίο νομικών σπουδών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος διπλώματος “Marketing Management” του Cyprus Institute of Marketing. Έχει πετύχει στις εξετάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και είναι εγγεγραμμένη δικηγόρος από το 1978.

Συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στην 24η Διαρκή Σύνοδο των Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα «Διακυβέρνηση και ποιότητα στην εκπαίδευση», στο Ελσίνκι 29/04/2013

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος συμμετείχε στην ολομέλεια της 24ης Διαρκής Συνόδου των Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Απριλίου στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων 29/04/2013


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος, κληθείς σήμερα μετά την ομαδική αιμοδοσία στο Τμήμα Δημοσίων Έργων να σχολιάσει δημοσιεύματα για διερεύνηση δραστηριοτήτων εταιρειών που εκτελούν δημόσιες μεταφορές, είπε τα εξής:

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ "ΔΕΚΑ"

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 29/04/2013 09:52

1.Δέσμη μέτρων για τον εκσυγχρονισμό του κράτους παρουσιάζει το μεσημέρι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Η νέα δέσμη αφορά τη διαφάνεια, την πάταξη των φαινομένων της διαπλοκής και της διαφθοράς, την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και την καλύτερη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Συγκοινωνιών τα μέτρα συζητήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο και περιλαμβάνονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη.

Επικήδειος λόγος του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στην κηδεία του πεσόντος κατά την τουρκική εισβολή, στρατιώτη Νίκου Περικλέους, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στο Δάλι --------------------------------------------------------------------------------



Επικήδειος λόγος του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων
και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη
εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας
στην κηδεία του πεσόντος κατά την τουρκική εισβολή, στρατιώτη
Νίκου Περικλέους, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στο Δάλι