23/4/10

Το κυπριακό πρόβλημα σε εξέλιξη - Διεθνής διάσταση, ζητήματα διακυβέρνησης, ανθρώπινα δικαιώματα." Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής επιστημονικής ημερίδας. ΄Ενας τίτλος που προδιαγράφει πως πρόκειται για συζήτηση επίκαιρη και πολύ ενδιαφέρουσα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη μάλιστα περίοδο για το Κυπριακό. Μια περίοδο γεμάτη από εξελίξεις τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Ως εκ τούτου, η αποψινή σύναξη αποτελεί μία σημαντική επιστημονική παρέμβαση που αποσκοπεί στην ενδελεχή συζήτηση σημαντικών πτυχών του Κυπριακού ανάμεσα σε ειδήμονες, οι οποίοι έχουν πολλά να προσφέρουν με τις απόψεις, τις ρεαλιστικές εισηγήσεις και τις αναλύσεις τους. Απόψεις και αναλύσεις που θα πρέπει να φτάνουν, βέβαια, και στους απλούς πολίτες.

Χαιρετισμός του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Βάσου Γεωργίου στην κήρυξη των εργασιών της Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα: «Το κυπριακό πρόβλημα σε εξέλιξη. Διεθνής διάσταση, ζητήματα διακυβέρνησης, ανθρώπινα δικαιώματα», στη Λευκωσία
23/04/2010

Κυβ. Εκπρόσωπος - Διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ερωτηθείς χθες για το θέμα της διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό και κατά πόσον αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τους Πρέσβεις των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε τα ακόλουθα: "Είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχει θέσει το θέμα στη συνάντηση με τους πέντε Πρέσβεις και το έθεσε όχι διότι κάποιος παράγοντας ή κάποια χώρα έχει θέσει προς τον Πρόεδρο θέμα διεθνούς διάσκεψης.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στεφάνου επανέλαβε τη θέση της Ε/Κ πλευράς ότι οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού θα πρέπει να επαναρχίσουν το συντομότερο πάνω στη βάση που έχει συμφωνηθεί. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου χθες και κληθείς να πει εάν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη σχετικά με την ημερομηνία επανέναρξης των συνομιλιών, ο κ. Στεφάνου ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ακόμα.
 

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην τελετή αποφοίτησης των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διεύθυνσης και Δημόσιας Διοίκησης 2008-2009 του ΜΙΔ

23/04/2010
Να μη μεταδοθεί πριν τις 7 μ.μ.

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι απόψε μαζί σας στην τελετή για την απονομή των διπλωμάτων στους αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διεύθυνσης και Δημόσιας Διοίκησης 2008-2009 του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην 21η ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, στη Λεμεσό

23/04/2010
Με την παρουσία μου και σήμερα εδώ θέλω να υπογραμμίσω τη μεγάλη σημασία που προσδίδει η Κυβέρνηση στον τομέα της ναυτιλίας, ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα της κυπριακής οικονομίας. Παράλληλα, θέλω να τονίσω το ψηλό επίπεδο της συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της Κυβέρνησης και του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, συνεργασίας που στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και στην ειλικρινή προσπάθεια όλων μας για περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας και κατ’ επέκταση της οικονομίας του τόπου μας.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στην Έκθεση «Ταξίδι 2010»

23/04/2010
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου για την πρόσκληση να τελέσω τα εγκαίνια της έκθεσης «Ταξίδι 2010». Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται για 13η συνεχή χρονιά, αποτελεί πλέον θεσμό για τα τουριστικά δρώμενα του τόπου μας και το κοινό, όπως αντιλαμβάνομαι, την αναμένει με ανυπομονησία κάθε χρόνο για να λάβει τις αποφάσεις του σε σχέση με τις καλοκαιρινές διακοπές.