13/1/14

Η Cyta διαφωνεί με την ταυτοποίηση των καρτών κινητής τηλεφωνίας




Προειδοποιεί για σοβαρές επιπτώσεις και καλεί τη Βουλή
να προχωρήσει εκ νέου σε διάλογο, πριν τη λήψη οριστικών αποφάσεων

The President of the Republic sends messages of condolence to the President and the Prime Minister of Israel




The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, sent today a message of condolence to the President of Israel, Mr Shimon Peres, for the passing away of the former Prime Minister of Israel, Ariel Sharon.

The President of the Republic will pay a four-day visit to London







The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, will pay a four-day visit to London, as a guest of the British government, during which he will meet with the British Prime Minister, Mr David Cameron.

Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως αναφορικά με την κατάσταση στις φυλακές





Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τονίσει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να θέσει τέρμα στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και να αναβαθμίσει το επίπεδο του σωφρονιστικού ιδρύματος ώστε να συμμορφωθεί πλήρως με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Δεν ήταν, ούτε είναι πρόθεση μας να κρύψουμε τα προβλήματα ή να αναζητήσουμε δικαιολογίες για τα τραγικά περιστατικά των τελευταίων μηνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα Γραφεία του Εφόρου Εταιρειών





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε σήμερα τα Γραφεία του Εφόρου Εταιρειών, όπου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Έφορο Εταιρειών κ. Σπύρο Κόκκινο ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των μέτρων για εκσυγχρονισμό του Τμήματος, στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω και της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης για το θέμα των Κεντρικών Φυλακών





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης για το θέμα των Κεντρικών Φυλακών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Παροικιακών Οργανώσεων Αμερικής





Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών με αντιπροσωπεία των ελληνοαμερικανικών παροικιακών οργανώσεων AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) και ΑΗΙ (American Hellenic Institute), της εβραϊκής οργάνωσης B’nai B’rith International,  καθώς και του Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations.

Τριμερής συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας και Μάλτας για θέματα ναυτιλίας




Μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, η δεύτερη τριμερής συνάντηση μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας – Μάλτας, με στόχο τη χάραξη κοινής στρατηγικής στους τομείς της ναυτιλίας.

Υπογραφή Συμφωνίας για παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον Χρηματοοικονομικό Τομέα






Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι προχώρησε σήμερα στην υπογραφή Συμφωνίας με τις εταιρείες Lazard Frères SAS και PricewaterhouseCoopers Ltd (PWC) για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε σχέση με τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σύσκεψης με αντιπροσωπεία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης






Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε, σήμερα, σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών με Αντιπροσωπεία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, για το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου




Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
κ. Ιωνά Νικολάου

Δευτέρα, 13/1/2014

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


C O N T E N T S

Επανεκκίνηση της Αγροτικής Οικονομίας





Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος μέσα στα πλαίσια της πολιτικής του για στήριξη του αγροτικού κόσμου, ιδιαίτερα σήμερα, μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο Κύπριος αγρότης, παραχώρησε ήδη συνολικό ποσό ύψους €56εκ. σε Δικαιούχους, ενώ άρχισε αρχές του 2014 η καταβολή της αυξημένης κατά 30% εκταρικής επιδότησης ύψους €55εκ.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη





Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
 κ. Νίκου Αναστασιάδη

Τρίτη, 14/1/2014

Δραστηριότητες του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη




Δραστηριότητες του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων
 και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη

Τρίτη, 14/1/2014

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου





Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
κ. Ιωνά Νικολάου

Τετάρτη, 15/1/2014

Ο Υπουργός Άμυνας εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία στην κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σιαρόν






Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου πραγματοποιεί σήμερα μονοήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ όπου θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στην κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σιαρόν, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας της Ελλάδας και τον Υπουργό Μεταφορών της Μάλτας






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών της Μάλτας κ. Josephon Mizzi, τους οποίους συνόδευε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη και την Επίτροπο για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας κα Εμανουέλλα Λαμπριανίδου

Δραστηριότητα του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη





Δραστηριότητα του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη
Τρίτη, 14/1/2014

Τελετή διαβεβαίωσης νέου Μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου





Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Γιασεμή Γιασεμή, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη



Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Δευτέρα, 13/1/2014

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παναγιώτης Αντωνίου μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα





Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παναγιώτης Αντωνίου μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχει εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πανηγυρική εκδήλωση για τα 60 χρόνια προσφοράς της Διεθνούς Οργάνωσης Λεσχών LIONS, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην «Αίγλη» Ζαππείου.

___________

13 Ιανουαρίου, 2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα δεχθεί σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12.15 μ.μ., τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα δεχθεί σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12.15 μ.μ.,  τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νκολάου για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις Κεντρικές Φυλακές.



____________

13 Ιανουαρίου, 2013

Αναβάλλεται η σύσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης με θέμα τη βία στα γήπεδα





Η σύσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου με την ηγεσία της Αστυνομίας και εκπροσώπους της ΚΟΠ και του ΚΟΑ για συζήτηση των μέτρων αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 12.30 μ.μ., αναβάλλεται.

Κοινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με τους Υπουργούς της Ελλάδας και της Μάλτας




Η κοινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών της Μάλτας κ. Joseph Hon Mizzi