3/7/12


Αθήνα, 3 Ιουλίου 2012

ANAKOΙNΩΣH TΥΠOΥ

Η Κύπρος παρουσιάζει το πρόγραμμά της
για την προεδρία της ΕΕ

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Καμπιού Φαρμακά 03/07/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Καμπιού Φαρμακά κ. Νίκο Ιωάννου, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Υπουργός Γεωργίας εξέτασε αιτήματα της κοινότητας Άλασσας 03/07/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Άλασσας κ.κ. Αιμίλιο Ττοφαλλή και Μιχάλη Νικολάου, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς 03/07/2012



Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς κ. Άγγελο Γεωργίου, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.


Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας δρος Σταύρου Μαλά για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας 03/07/2012

Ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας (Ε&Κ). Ο Υπουργός θα προεδρεύσει του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ για θέματα Ε&Κ κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας. Τη συνέντευξη Τύπου προσφώνησε ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού, το οποίο είναι ο αρμόδιος φορέας για την πολιτική έρευνας στην Κύπρο.


Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Ολλανδία δρ Κυριακός Π. Κούρος επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στη Βασίλισσα Βεατρίκη 03/07/2012

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου στο Παλάτι Noordeinde στη Χάγη, ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Βασίλειο της Ολλανδίας δρ Κυριακός Π. Κούρος επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Αυτής Εξοχότητα τη Βασίλισσα Βεατρίκη.

Κύπριοι βουλευτές στην 21η Ετήσια Σύνοδο της Κ.Σ. ΟΑΣΕ στο Μονακό 03/07/2012

Οι βουλευτές κ.κ. Χρήστος Στυλιανίδης, Γιώργος Γεωργίου και Σοφοκλής Φυττής μεταβαίνουν αύριο στο Μονακό για να συμμετάσχουν στην 21η Ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5 και 9 Ιουλίου. Την αντιπροσωπία συνοδεύει η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Μαρίνα Αδαμίδου.

Η Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με βουλευτές της επαρχίας Κερύνειας 03/07/2012

H Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου, σε συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο της με τους βουλευτές Κερύνειας κ.κ. Μάριο Μαυρίδη και Πάμπο Παπαγεωργίου και τον κοινοβουλευτικό συνεργάτη του βουλευτή κ. Σοφοκλή Φυττή, κ. Ανδρέα Νικηταρά, συζήτησε ζητήματα της ευρύτερης προσφυγικής πολιτικής.


Εκδήλωση στις Βρυξέλλες προς τιμήν της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας 03/07/2012

Στα πλαίσια της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία ο Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ Αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Περικλέους παρέθεσε χθες, στις Βρυξέλλες, δεξίωση προς τιμήν της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ.

Συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο 03/07/2012

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (ΕΥΥΑ) δρα Robert Visser, η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου συζήτησε, μεταξύ άλλων, θέματα πολιτικής της ΕΕ για το Άσυλο. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, ανταλλάγηκαν απόψεις και εισηγήσεις για διάφορα ζητήματα που αφορούν τις πολιτικές της ΕΕ σχετικά με το Άσυλο, καθώς και για τις εξελίξεις στη Συρία.

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου, για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, στη Λευκωσία 03/07/2012

Στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα φιλοξενήσει την ιδρυτική Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Coral Beach, στην Πάφο.

Έναρξη λειτουργίας Ταχυδρομικού Γραφείου Θερέτρου Πλατρών 03/07/2012

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ( Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών ), στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης του κοινού κατά τη θερινή περίοδο, ανακοινώνει ότι το Ταχυδρομικό Γραφείο Πλατρών θα λειτουργήσει από τις 2 Ιουλίου μέχρι τις 3 Αυγούστου, 2012.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών 03/07/2012



Έναρξη συναντήσεων της Τρόικας στην Κύπρο


To κλιμάκιο της Τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) άρχισε σήμερα τις επαφές του με εκπροσώπους της Κεντρικής Τράπεζας, του Υπουργείου Οικονομικών και των διάφορων κρατικών υπηρεσιών. Οι επαφές θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και θα περιλαμβάνουν συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και με τις διευθύνσεις και διοικήσεις των μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Επιμνημόσυνος λόγος του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην κηδεία των οστών του αγνοούμενου Χαράλαμπου Κωνσταντίνου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στην Ακρόπολη 03/07/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 4.30 μ.μ.

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την προδοσία και το έγκλημα σε βάρος της Κύπρου μαζευτήκαμε εδώ στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη προς επιτέλεση χρέους τιμής.

Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, χθες 03/07/2012

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ παρουσίασε χθες στην Αθήνα τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Κύπρου, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.



Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Φ.Π.Α. για ηλεκτρονική υποβολή του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα 03/07/2012

Η Υπηρεσία Φ.Π.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα:
· Η ηλεκτρονική υποβολή του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα μέσω του συστήματος TAXISnet για την περίοδο του Ιουνίου 2012, μπορεί να γίνει μέχρι και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, λόγω του ότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής, 15 Ιουλίου 2012, δεν είναι εργάσιμη μέρα.

Τελετή ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας, στη Μαδρίτη 03/07/2012

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου στη Μαδρίτη η τελετή ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας Συμβουλίου της ΕΕ. Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κ. Iñigo Méndez de Vigo, o διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Francisco Fonseca, η εκπρόσωπος του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου κα Isabel Mateo, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αποστολών και ΜΜΕ.

Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στο συνέδριο με θέμα: “Lebanon International Petroleum Exploration Forum & Exhibition 2012”, στη Βηρυτό 03/07/2012


Αρχικά επιτρέψετε μου να ευχαριστήσω θερμά τους διοργανωτές για την τιμητική πρόσκληση που μου απευθύνατε να παρευρεθώ και να μιλήσω στο σημερινό συνέδριο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω στον φίλο Υπουργό Ενέργειας και Υδάτων κ. Gebran Bassil, για τη ζεστή φιλοξενία που μας επιφυλάξατε στην πάντα όμορφη Βηρυτό. Τόσο κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, όσο και αργότερα στη διμερή μας συνάντηση με τον κ. Bassil, είμαι βέβαιος ότι οι συζητήσεις μας θα είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικές και παραγωγικές, επαναβεβαιώνοντας την παραδοσιακή φιλία και τα γερά θεμέλια συνεργασίας που στηρίζουν τις σχέσεις Λιβάνου – Κύπρου.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της ακαδημαϊκής χρονιάς 2011-2012 του Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου, στη Λευκωσία 03/07/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση αποδέχθηκα την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στην τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της ακαδημαϊκής χρονιάς 2011-2012 του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ). Το ΑΞΙΚ, από της ίδρυσής του, αποτελεί γέφυρα μεταξύ της εκπαίδευσης και της απασχόλησης στην ξενοδοχειακή, επισιτιστική και ευρύτερη τουριστική βιομηχανία.

Αυξάνονται τα έσοδα από το Φ.Π.Α. 03/07/2012


Μετά από στοχευμένες ενέργειες και εντατικοποίηση της προσπάθειας για πάταξη της φοροδιαφυγής, η Υπηρεσία Φ.Π.Α. κατόρθωσε αυξήσει τα έσοδα από το Φ.Π.Α. κατά τον μήνα Ιούνιο 2012, ενισχύοντας έτσι, σημαντικά, τα κρατικά ταμεία. Συγκεκριμένα, σε σχέση με τον μήνα Ιούνιο του 2011, τα έσοδα από Φ.Π.Α. αυξήθηκαν κατά €14,2 εκ. Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση και τις συνθήκες ύφεσης που επικρατούν, η αύξηση των φορολογικών (Φ.Π.Α.) εσόδων κατά 8,5%, τον μήνα Ιούνιο 2012, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική αφού συνδράμει θετικά στην προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών για επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου στην τελετή ανακοίνωσης της υπογραφής συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της εταιρείας Hellas Sat Consortium Ltd για την Ανανέωση της Εξουσιοδότησης Χρήσης της Γεωστατικής Τοχιακής Θέσης των 39ο, χθες 03/07/2012

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την επέκταση της συνεργασίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων με την Κυπριακή Εταιρεία Hellas Sat Consortium Ltd. Συγκεκριμένα έχουμε συμφωνήσει στην ανανέωση της εξουσιοδότησης για τη χρήση και εκμετάλλευση της γεωστατικής τροχιακής θέσης των 39ο Ανατολικά και των συναφών ραδιοσυχνοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέχρι το 2041.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στη βραδιά μουσικοχορευτικής παράδοσης του Χορευτικού Συγκροτήματος «Διγενής», στην Ορόκλινη 02/07/2012


Mε ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα να θέσω υπό την αιγίδα μου την αποψινή εκδήλωση που διοργανώνει το χορευτικό συγκρότημα «Διγενής» Ορόκλινης. Εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στην επιτροπή και τα μέλη του Χορευτικού Συγκροτήματος «Διγενής» για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν αυτή την ευχάριστη βραδιά μουσικοχορευτικής παράδοσης, με τίτλο «Οι Γειτόνοι».

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Χοιροκοιτίας 02/07/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο κ. Χάρη Ιωάννου και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Χοιροκοιτίας, στην παρουσία του Βουλευτή κ. Ζαχαρία Ζαχαρίου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Τραχυπέδουλας 02/07/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης, είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Τραχυπέδουλας κ. Κωνσταντίνο Φεραίο, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.