23/3/13

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή 23/03/2013

Έχει γίνει σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας με την Τρόικα, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής ο οποίος, επικεφαλής αντιπροσωπείας, παρακάθισε το πρωί σε διαβουλεύσεις με το κλιμάκιο της Τρόικα που βρίσκεται στην Κύπρο.

Δεν θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες ασκήσεις εφεδρείας-εθνοφυλακής

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι μετά από απόφαση του Υπουργού ΄Αμυνας κ. Φώτη Φωτίου και της σύμφωνης γνώμης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, λόγω της κατάστασης και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα γνωστά γεγονότα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση και για τη διευκόλυνση των εφέδρων και εθνοφυλάκων δεν θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες ασκήσεις της εφεδρείας - εθνοφυλακής από την Τρίτη 26 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 23/03/2013

Αναφορικά με πληροφορίες αλλά και δηλώσεις που αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει αρνηθεί ανοικτή πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου κ. Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί τη Ρωσία, διευκρινίζω ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και ούτε και ήταν ποτέ δυνατόν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να αρνηθεί τέτοια πρόσκληση.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 23/03/2013

Φίλοι και φίλες εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες,
Στις 25 Μαρτίου κάθε χρόνο τιμούμε τη μέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου που ευαγγελίστηκε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία γιορτάζεται την ίδια μέρα, μαζί με το ιστορικό μήνυμα της λευτεριάς για την οποία αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν οι ήρωες του 1821. Η μικρή Ελλάδα, που ήταν βυθισμένη στο μαύρο σκοτάδι της σκλαβιάς για τέσσερις αιώνες, βρήκε τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά της και να διεκδικήσει τη λευτεριά και την εθνική της αξιοπρέπεια.

ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 23/03/2013 09:54

ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 23/03/2013 09:54

1. Οι Αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων αναμένεται ότι γύρω στο μεσημέρι θα αναχωρήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για Βρυξέλλες όπου θα γίνουν επαφές με την ηγεσία της ΕΕ. Αύριο αναμένεται να συνέλθει εκ νέου το Eurogroup για να συζητήσει το θέμα της Κύπρου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.