14/2/14

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου με τον Σύνδεσμο Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων Λάρνακας

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν οι ενέργειες που καταβάλλονται από πλευράς Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και Αρχής Λιμένων Κύπρου

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη σε δεξιώση για την Εθνική ήμερα της Δημοκρατίας της Σερβίας


Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Φώτης Φωτίου, παρέστη απόψε σε δεξίωση που παρέθεσε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Savo Djurica, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου


Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας
και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου

Σάββατο, 15/2/2014

Δραστηριότητες του Υπουργείου Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου


Δραστηριότητες του Υπουργείου Άμυνας
κ. Φώτη Φωτίου

Σάββατο, 15/2/2014

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας


O Yπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος παρακάθισε σήμερα σε σύσκεψη με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας καθώς και με υπηρεσιακούς από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με αποκλειστικό θέμα την έγκαιρη και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική στελέχωση των σχολείων για τη σχολική χρονιά 2014-2015.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης



Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γαλλία, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης κ. Claude Bartolone.

The President of the Republic arrived in Rome

The President of the Republic Mr Nicos Anastasiades arrived today afternoon in Rome where tomorrow he will pay an official visit to the Holy See and will meet with Pope Francis.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Δευτέρα, 17/2/2014

Δήλωση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου

 

Δήλωση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Ο Υπουργός Γεωργίας κ. Ν. Κουγιάλης τόνισε την ανάγκη προστασίας της Μεσογείου ως μέσο συνεργασίας και ειρήνης


Τη σημασία της προστασίας της Μεσογείου από τις συνέπειες των δραστηριοτήτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ως μέσο για συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, σε προσφώνησή του χθες στο Ελληνικό Φόρουμ Ενέργειας (Greek Energy Forum), στο Λονδίνο.

Agriculture Minister stresses the need to protect the Mediterranean as a means of cooperation and peace



The Minister of Agriculture, Natural Resources and the Environment, Mr Nicos Kouyialis, addressing yesterday the Greek Energy Forum in London, underlined the need to protect the Mediterranean Sea from the repercussions of the hydrocarbon search and exploration activities, as a means of cooperation and peace in the Eastern Mediterranean region.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στη Ρώμη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Άντρη Αναστασιάδη, έφθασε σήμερα το απόγευμα στη Ρώμη, όπου αύριο θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αγία Έδρα και θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπεία της ΠΣΕΜ


O Yπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος συναντήθηκε σήμερα με την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), μέσα στα πλαίσια των συναντήσεων του με τα οργανωμένα σύνολα της νεολαίας και ειδικά των μαθητών και φοιτητών.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου, στα εγκαίνια της Έκθεσης Gastronomia-HORECA 2014

Με ιδιαίτερη χαρά έχω αποδεχθεί την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης Gastronomia - HORECA 2014, η οποία συνδιοργανώνεται από την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων, το ΚΕΒΕ, τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου και την Εταιρεία Arvani Investments.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας σε ημερίδα για τον φορέα πιστοποίησης καλών πρακτικών για την ισότητα των φύλων

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που απευθύνομαι σήμερα στην πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται πριν από την επίσημη σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον.

Αντιπροσωπεία της Βουλής θα συμμετάσχει στη Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων




Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών κ. Γιάννο Λαμάρη και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών κ. Σωτήρη Σαμψών, αναχωρεί την Κυριακή για την Αθήνα, για να συμμετάσχει στη Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών

Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου




Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Κυριακή, 16/2/2014

Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε υπουργικής σύσκεψης για το θέμα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου προήδρευσε σήμερα υπουργικής σύσκεψης με τους  Υπουργούς Υγείας κ. Πέτρο Πετρίδη και Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκο Κενεβέζο για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στη  χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών από τους νέους. Στη συνάντηση παρίστατο ο Πρόεδρος και μέλη του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου.

O Υπουργός Παιδείας παρευρέθηκε στους αγώνες στίβου στο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας




O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα στους ενδοσχολικούς αγώνες στίβου που πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας.

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT



DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Sunday 16/02/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER
LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

Δήλωση κ. Μάριου Χαννίδη, Γενικού Διευθυντή Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού





Διήμερες επαφές του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή
του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (Κ.Ο.Τ.) στη Μόσχα
με τουριστικούς παράγοντες της Ρωσίας

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου




Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Τάσου Μητσόπουλου

Κυριακή, 16/2/2014

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για το Βατικανό







Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Βατικανό, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αγία Έδρα.

Ο Υπουργός Γεωργίας κ. Ν. Κουγιάλης τόνισε την ανάγκη προστασίας της Μεσογείου ως μέσο συνεργασίας και ειρήνης




Τη σημασία της προστασίας της Μεσογείου από τις δραστηριότητες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ως μέσο για συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, σε προσφώνησή του χθες στο Ελληνικό Φόρουμ Ενέργειας (Greek Energy Forum), στο Λονδίνο.

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη στις εργασίες της 13ης Χειμερινής Συνάντησης της Κ.Σ.ΟΑΣΕ





Συνεχίζονται στη Βιέννη οι εργασίες της 13ης Χειμερινής Συνάντησης της Κ.Σ.ΟΑΣΕ. Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα τη συνεργασία στη διαχείριση του νερού στην περιοχή του ΟΑΣΕ, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος.

Τίθεται σε ισχύ η συμφωνία Κύπρου – Ελβετίας για τον επαναπατρισμό αρχαιοτήτων




Στις 15 Φεβρουαρίου 2014 τίθεται σε ισχύ η συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ελβετίας για την εισαγωγή και τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών ανάμεσα στις δύο χώρες και καλύπτει κυπριακές και ελβετικές αρχαιότητες που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς χρόνους ως το 1500 μ.χ.