22/3/11



Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Χρίστου Πατσαλίδη για το θέμα της απαγόρευσης εισαγωγής τροφίμων ιαπωνικής προέλευσης που δυνατό να είναι επιμολυσμένα με ραδιενεργά στοιχεία
22/03/2011

Η πρόταση του κ. Τορναρίτη για διεύρυνση της περιοχής από την οποία το Παγκύπριο Γυμνάσιο αντλεί μαθητές είναι σωστή. Η περιοχή της Λευκωσίας στην οποία βρίσκεται το Παγκύπριο Γυμνάσιο φθίνει από κατοίκους που έχουν παιδιά γυμνασιακής και λυκειακής ηλικίας. Γι’ αυτό η ιδέα να διευρυνθεί η περιφέρεια του Παγκυπρίου σε όλη τη Λευκωσία μπορεί να εφαρμοστεί. Επίσης, θεωρώ την πρόταση για την ύπαρξη και Γυμνασίου στο Παγκύπριο ως άξια να συζητηθεί. Πρέπει, όμως, να μελετηθούν σοβαρά οι συνέπειες της πρότασης αυτής, γιατί οι σημερινές εγκαταστάσεις του Παγκυπρίου δεν μπορούν να φιλοξενήσουν δύο σχολεία που να είναι βιώσιμα.

Απάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στις δηλώσεις του Βουλευτή κ. Νίκου Τορναρίτη
22/03/2011

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου


22/03/2011
Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Κατάρ, βρισκόμενα εν πτήσει, ζήτησαν άδεια για προσγείωση και ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν παραχώρησαν τη σχετική άδεια.

Παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

22/03/2011
Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, θα εορταστεί και φέτος με κάθε λαμπρότητα. Το χαιρετισμό της παρέλασης, στη Λευκωσία, θα δεχθεί ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας κ. Μάριος Καρογιάν, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού, από εξέδρα μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας.