15/1/10

Herman Van Rompuy President of the European Council Programme Herman VAN ROMPUY, President of the European Council, will have the following activities in the week of 18 January 2010: - Monday 18 January: visit to Bucharest, meetings with Traian BASESCU, President of Romania and with Prime Minister Emil BOC;- Tuesday 19 January: visit to London, working breakfast with Gordon BROWN, Prim Minister of the United Kingdom; Thursday 21 January: visit to Nicosia, working lunch with Demetris CHRISTOFIAS, President of Cyprus.

Ο Μάριος Καρογιάν στο Λονδίνο για επαφές

Ο Μάριος Καρογιάν στο Λονδίνο για επαφές

15 Ιανουαρίου. 2010
Επαφές στο Λονδίνο θα έχει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν τις προσεχείς ημέρες, στο πλαίσιο τετραήμερης επίσκεψης εργασίας, κατά τις οποίες αναμένεται να συζητήσει το Κυπριακό.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου κατά την τελετή βράβευσης στο πλαίσιο του 4ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Μουσικών Γνώσεων, στη Λευκωσία
15/01/2010

Επίσκεψη σπουδαστών της Σχολής Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας

15/01/2010
Ανακοινώνεται ότι οι σπουδαστές της Σχολής Διοικήσεως Επιτελών της Σχολής Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΠΑ/ΣΔΙΕΠ) της Ελλάδας θα επισκεφθούν την Κύπρο στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού, από τη Δευτέρα 18 μέχρι την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την τραγωδία στην Αϊτή

15/01/2010
Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμβάλει στις προσπάθειες για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του σεισμού στην Αϊτή με χρηματική βοήθεια ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurocypria

15/01/2010

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χαρίλαος Σταυράκης είχε σήμερα, στο γραφείο του, συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurocypria.

Τελετή επίσημης παράδοσης του Έργου της Ανοικοδόμησης και Ανασυγκρότησης της Αρτέμιδας στην Πελοπόννησο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια

15/01/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας θα μεταβεί την ερχόμενη Κυριακή, στην κοινότητα Αρτέμιδας του Νομού Ηλείας στην Πελοπόννησο, για να παραστεί στην τελετή παράδοσης του Έργου Ανοικοδόμησης και Ανασυγκρότησης του Οικισμού (2007-2009). Το εν λόγω Έργο, με δαπάνη ύψους € 14 εκ. περίπου, εξαγγέλθηκε από την τότε Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον αείμνηστο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007 στην Πελοπόννησο.

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα

15/01/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα από τις 16-19 Ιανουαρίου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, με τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Η Υπουργός Εργασίας θα προεδρεύσει συνεδρίας του Εθνικού Φορέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής

15/01/2010
Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους θα προεδρεύσει την ερχόμενη Δευτέρα της 2ης Συνεδρίας του Εθνικού Φορέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής.

Καρογιάν για τις δηλώσεις Νταβούτογλου 14-1-2010


Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου ότι η χώρα του έχει ετοιμάσει επιπρόσθετες προτάσεις για το Κυπριακό, επιβεβαιώνουν εκ νέου ότι οι προτάσεις της τ/κ κοινότητας στο Κυπριακό γράφονται και καθορίζονται από την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών

Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στη Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αμμοχώστου -Λάρνακας, στην Κόση
14/01/2010

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ

14/01/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Avigdor Liberman.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα επισκεφθεί τη Βρετανία

14/01/2010

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριος Καρογιάν αναχωρεί αύριο το απόγευμα (ώρα 15.45) για το Λονδίνο, όπου θα πραγματοποιήσει τετραήμερη επίσκεψη εργασίας.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά

14/01/2010
Η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στο να προβεί σε συλλήψεις για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή, είπε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά, προσθέτοντας ότι έχουν αποκλειστεί τα πολιτικά κίνητρα για τη διάπραξη της δολοφονίας.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ

14/01/2010
O Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριος Καρογιάν δέχτηκε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Avigdor Liberman, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Τον κ. Liberman συνόδευαν ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Avraham Haddad και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Ισραήλ κ. Τάσος Τζιωνής. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής κ. Σωκράτης Σωκράτους και άλλοι εκατέρωθεν υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

O Υπουργός Γεωργίας προήδρευσε ευρείας σύσκεψης

14/01/2010
Σημαντικά θέματα που απασχολούν τους μελισσοκόμους συζητήθηκαν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Μιχάλη Πολυνείκη.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

14/01/2010Οι προτάσεις που έχει καταθέσει η πλευρά μας στις εντατικές συνομιλίες στηρίζονται σε αρχές και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και προωθούν και εξυπηρετούν τη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι η πλευρά μας δεν έχει δεχθεί και δεν συζητά το έγγραφο της τουρκικής πλευράς.

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά κατά την τελετή υπογραφής της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας, στο Προεδρικό Μέγαρο
14/01/2010

Πρόεδρος Χριστόφιας θα συμβάλει προσωπικά στην εκστρατεία οδικής ασφάλειας για τους νέους

14/01/2010
Υπεγράφη στο Προεδρικό η Χάρτα για την Οδική Ασφάλεια
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας αποφάσισε να συμβάλει προσωπικά στις προσπάθειες για μείωση των θυμάτων από τα οδικά δυστυχήματα κατά τη νέα χρονιά, η οποία έχει οριστεί ως «έτος οδικής ασφάλειας με επίκεντρο τους νέους».

Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη της Ιταλίας

14/01/2010
Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης είχε σήμερα στο Γραφείο του εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Ιταλίας στην Κύπρο κ. Alfredo Bastianelli.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Νίκου Νικολαΐδη

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Νίκου Νικολαΐδη στην τελετή υπογραφής της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας, στο Προεδρικό Μέγαρο
14/01/2010