2/2/10

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Ελληνίδα Υπουργό Παιδείας

02/02/2010
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριος Καρογιάν δέχθηκε σήμερα την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας με την Ελληνίδα Υπουργό Παιδείας

02/02/2010
Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας με την Ελληνίδα Υπουργό Παιδείας 

Κοινή συνέντευξη Τύπου των Υπουργών Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας

02/02/2010
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Δημητρίου και η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Ελλάδας κα Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, παραχώρησαν σήμερα, στο Υπουργείο Παιδείας, κοινή συνέντευξη Τύπου.

Συνάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου με τους δημοσιογράφους

02/02/2010
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου ενημέρωσε σήμερα τους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο προβαίνοντας στην ακόλουθη δήλωση:

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διατύπωσε στον ΓΓ την έντονη δυσφορία της Κυβέρνησης

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διατύπωσε στον ΓΓ την έντονη δυσφορία της Κυβέρνησης
Την ενόχληση της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη συνάντηση που είχε το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο λεγόμενο προεδρικό στα κατεχόμενα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε για μισή ώρα με τον κ. Μπαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Υπουργός Γεωργίας εξέτασε προβλήματα της κοινότητας Παλώδιας

02/02/2010
Σημαντικά θέματα που απασχολούν την κοινότητα Παλώδιας συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Μιχάλη Πολυνείκη. 

Συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας στο Άτυπο Συμβούλιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής, στη Βαρκελώνη

02/02/2010
Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους συμμετείχε στο Άτυπο Συμβούλιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ που συγκάλεσε η ισπανική προεδρία της ΕΕ, στη Βαρκελώνη στις 28 και 29 Ιανουαρίου.

Προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια κατά την τελετή διαβεβαίωσης του Προέδρου και των Μελών της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

02/02/2010
Ο ενεργειακός τομέας είναι για την Κυβέρνηση πρωταρχικής σημασίας. Ο επαρκής και ασφαλής ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας μας με όσο το δυνατό μικρότερη επιβάρυνση στην οικονομία και το περιβάλλον όπως και η ανάπτυξη της αγοράς ενέργειας θα συμβάλουν στην οικονομική πρόοδο της πατρίδας μας.

Κοινή συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και του Τουρκοκύπριου ηγέτη

01/02/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι-Μουν και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έδωσαν σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Oμιλία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου

Oμιλία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου στην ανοικτή συζήτηση «Η εκπαίδευση και το μέλλον» με θέμα: «Παιδεία, πολιτική και επιστήμες μάθησης στις δημιουργικές κοινωνίες του 21ου αιώνα»
01/02/2010

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών

01/02/2010
Αναφορικά με δελτίο Τύπου των Βουλευτών Γ. Γεωργίου και Ν. Κλεάνθους με τίτλο "Απάντηση στις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη για τα κτήρια του Κτηματολογίου Λάρνακας και Αμμοχώστου", ημερ. 31.1.2010, το Υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί αναγκαίο να ενημερώσει ξανά το κοινό για τα ακόλουθα γεγονότα που καταδεικνύουν, για ακόμα μια φορά, ότι οι χειρισμοί του ήσαν πάντοτε νομότυποι και προς το δημόσιο συμφέρον:

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας

01/02/2010
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριος Καρογιάν δέχθηκε σήμερα το Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Yang Jiechi. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της Βουλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριου Καρογιά

01/02/2010
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριος Καρογιάν προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση: «Έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι ποτέ δεν ήταν στόχος μας η αντιπαράθεση με τα Ηνωμένα Έθνη, ούτε η αντιπαράθεση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.