20/11/13

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών: Η Κύπρος δίνει ένα δώρο στα παιδιά της Ευρώπης για να καταπολεμήσουν το σχολικό εκφοβισμό




Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού φέτος, στις 20 Νοεμβρίου, σηματοδοτήθηκε με τα εγκαίνια της εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “HopeForChildrenUNCRCPolicyCenter, η οποία σκοπεύει να φέρει μαζί 23 Ευρωπαϊκές χώρες για να σπάσουν τη σιωπή ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό.



Το Κέντρο Αίματος και η ΣΕΑΔ ανακοινώνουν τα προγράμματα αιμοδοσίας:
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου στην εκδήλωση για το «Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο»



                                                           


Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που δέχτηκα την ευγενική πρόσκληση της ομάδας “Φίλοι της Λευκωσίας” να μιλήσω στην σημαντική αυτή εκδήλωση σχετικά με το έργο ανέγερσης του νέου κτηρίου του Κυπριακού Μουσείου.

Μέτρα του Υπουργείου Γεωργίας για υλοποίηση των επενδύσεων των δικαιούχων στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2007 - 2013



Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007 – 2013, προχώρησε πρόσφατα στην έγκριση των αιτήσεων των δικαιούχων του επενδυτικού Καθεστώτος 1.5.1 (Κατ. Β). Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα και την αυξημένη δυσκολία πρόσβασης των εγκεκριμένων αιτητών σε χρηματοδότηση από τα τραπεζοπιστωτικά ιδρύματα, το Υπουργείο προχώρησε στην υιοθέτηση μιας σειράς μέτρων με σκοπό τη διευκόλυνση της υλοποίησης των επενδύσεων:

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής σε εκδήλωση της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου



Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπρόσωπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου εκφώνησε ομιλία σε εκδήλωση με θέμα: «53 χρόνια πορείας της Κυπριακής Δημοκρατίας με επάλληλες συνωμοσίες και παγίδες. Οι προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον». Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, συνδιοργάνωσαν η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Participation of the Minister of Foreign Affairs in the Commonwealth Ministerial Action Group






In the context of the Commonwealth Heads of Government Meeting (CHOGM), held in Colombo Sri Lanka, on 15-17 November 2013, it was decided that the Minister of Foreign Affairs of the Republic of Cyprus will participate in the Commonwealth Ministerial Action Group (CMAG).

Συνέδριο Ποιότητας 2013






Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 στη Λευκωσία το Συνέδριο Ποιότητας 2013 με κεντρικό θέμα "Ποιότητα: Ο Δρόμος προς την Ανάπτυξη" που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποιότητας, η οποία γιορτάζεται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Παροχή διευκολύνσεων στην υλοποίηση των επενδύσεων των δικαιούχων του επενδυτικού Καθεστώτος 1.5.1 (Κατ. Β) του ΠΑΑ 2007 - 2013







Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 προχώρησε πρόσφατα στην έγκριση των αιτήσεων των δικαιούχων του επενδυτικού Καθεστώτος

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στην Υπουργική Ομάδα Δράσης της Κοινοπολιτείας


Στο πλαίσιο της Συνάντησης των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα την περίοδο 15-17 Νοεμβρίου 2013, αποφασίστηκε η συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Υπουργική Ομάδα Δράσης της Κοινοπολιτείας (Commonwealth Ministerial Action Group - CMAG).

Επικίνδυνο προϊόν εντοπίστηκε στην κοινοτική αγορά από το σύστημα RAPEX





Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ενημέρωσης (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά δερμάτινα γάντια εργασίας δανικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας ”OX-ON”, ονομασίας “Driver II (Goatskin leather glove)”, με τύπο/αριθμό 096.09 και κωδικό EAN 5701952096091, τα οποία εντοπίστηκαν στη Γερμανία και δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Οι περί των Τεχνιτών Οχημάτων Νόμοι του 2006 έως 2012 για συντήρηση ή/και επιδιόρθωση οχήματος





Πληροφορούνται οι κάτοχοι οχημάτων ότι η συντήρηση και επιδιόρθωση οχήματος και εξαρτήματος αναλαμβάνεται και διεκπεραιώνεται µόνο από αδειούχο τεχνίτη οχημάτων, που κατέχει ισχύουσα άδεια τεχνίτη οχήματος της σχετικής ειδικότητας.

Address by the Minister of Communication and Works Mr Tasos Mitsopoulos at CYpBER 2013 Conference Oil and Natural Gas





It is with great pleasure that I welcome the initiative of the organizers to host this conference in Cyprus. The conference addresses the very important issue of securing oil and natural gas infrastructures and systems from cyber threads and cyber-attacks which have transitioned from the theoretical level to the inevitable.

Messages of condolence to the President of the Republic for the passing away of Glafcos Clerides





Dozens of messages of condolence and telegrams were sent to the President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, by heads of States and Governments, as well as by international personalities over the passing away of the former President of the Republic, Glafcos Clerides.

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ






Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει τις πιο κάτω έκτακτες μεταθέσεις και διορισμούς με συμβαση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, με ισχύ από
21η Νοεμβρίου 2013.

ΕΚΤΑΚΤH ΜΕΤΑΘΕΣH ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ







Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει την πιο κάτω μετάθεση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης για ειδικούς λόγους, με ισχύ από 21 Νοεμβρίου 2013.

Συλλυπητήρια μηνύματα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη




Δεκάδες συλλυπητήρια μηνύματα και τηλεγραφήματα απέστειλαν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων, καθώς και διεθνείς προσωπικότητες για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

Δημόσια ακρόαση Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων






Το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων ανακοινώνει ότι θα διεξαχθεί Δημόσια Ακρόαση για σκοπούς εξέτασης της αίτησης της Εταιρείας Χάλιβα Κτηματικαί Επιχειρήσεις Λτδ, με αρ. φακ. ΑΜΧ/278/2008, η οποία αφορά τη χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών της Δήλωσης Πολιτικής Αγίας Νάπας, για προσθηκομετατροπές και αλλαγή χρήσης υπόγειου χώρου στάθμευσης

Πολωνούς δημοσιογράφους φιλοξένησε ο ΚΟΤ





Ομάδα Πολωνών δημοσιογράφων φιλοξένησε πρόσφατα ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, σε μια περίοδο εκτός περιόδου τουριστικής αιχμής, με σκοπό την ενημέρωση τους για τα αξιοθέατα της Κύπρου και με απώτερο στόχο την περαιτέρω προβολή του νησιού ως τουριστικού προορισμού, στο ευρύ κοινό της χώρας τους, μέσω της δημοσίευσης άρθρων για την Κύπρο σε τοπικές εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες.

Μήνυμα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Λήδας Κουρουμπά για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού






Με την ευκαιρία της 20ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, ως Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό σε όλα τα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στην Κύπρο

Επικίνδυνο προϊόν εντοπίστηκε στην κοινοτική αγορά






Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρισθεί στο Σύστημα Ταχείας Ενημέρωσης (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου

 
Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
 κ. Τάσου Μητσόπουλου


Τετάρτη, 20/11/2013