13/11/12

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ραδιομαραθωνίου κας Έλσης Χριστόφια στη μουσικοχορευτική παράσταση «Η Ελλάδα συναντά την Κύπρο», στη Λευκωσία 13/11/2012

Η αποψινή ξεχωριστή εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 23ου Ραδιομαραθωνίου είναι μια γιορτή ανθρωπιάς, εθελοντικής προσφοράς και αγάπης. Η πρωτοβουλία της Λυρικής Σκηνής Λεμεσού και του σωματείου «Ελληνική Ώρα» στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς να αφιερώσουν την αποψινή παράσταση στον Ραδιομαραθώνιο είναι άξια συγχαρητηρίων.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στην εκδήλωση για παραχώρηση σε δικαιούχους εκτοπισθέντες οικοπέδων αυτοστέγασης στον Δήμο Ύψωνα, στην επαρχία Λεμεσού 13/11/2012

Σας καλωσορίζω σε αυτή την ιδιαίτερη και πολύ ξεχωριστή σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών για την παραχώρηση 85 οικοπέδων αυτοστέγασης σε ισάριθμες δικαιούχες οικογένειες προσφύγων στον Δήμο Ύψωνα. Στα όρια του διαχωρισμού περιλαμβάνονται επίσης δυο μεγάλης έκτασης οικόπεδα, τα οποία ο Δήμος Ύψωνα θα αναπτύξει μέσα από τα σχέδια του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης, με σκοπό την στέγαση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα. Ο Δήμος φιλοξενεί ήδη 91 οικογένειες εκτοπισθέντων σε ισάριθμο αριθμό οικοπέδων αυτοστέγασης, που διαχωρίστηκαν και παραχωρήθηκαν για τον σκοπό αυτό.

Καταδίκες για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία 13/11/2012

Μέσα στα πλαίσια της αρμοδιότητας του το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας προώθησε την ποινική δίωξη εργοδοτών και διευθυντή εταιρείας, που παρέβηκαν τις διατάξεις της νομοθεσίας η οποία αφορά θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία. Ως αποτέλεσμα των διώξεων αυτών το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας καταδίκασε μέσα στο 2012 τους πιο κάτω:

Διοργανώνεται το 2ο Συνέδριο Έρευνας Διαστήματος και η έκθεση European Space Expo 13/11/2012

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι στις 15-16 Νοεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα το 2ο Συνέδριο Έρευνας Διαστήματος. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συναντήσεις του Υπουργού Άμυνας στο περιθώριο του σεμιναρίου της Κυπριακής Προεδρίας με θέμα τη θαλάσσια ασφάλεια 13/11/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, στο περιθώριο του σεμιναρίου με θέμα τη θαλάσσια ασφάλεια που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, πραγματοποίησε χθες διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό για θέματα θαλάσσιας ασφάλειας της Σομαλίας κ. Saeed Rage, με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ κ. Walter Stevens καθώς και με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της ΕΕ για το Κέρας της Αφρικής κ. Αλέξανδρο Ρόντο.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στο 8ο Ασφαλιστικό Συνέδριο 2012 που διοργανώνει το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου, στη Λευκωσία 13/11/2012

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που παρίσταμαι και απευθύνω χαιρετισμό σήμερα στο Ασφαλιστικό Συνέδριο για το 2012, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση μου ότι οι εργασίες του θα αποδειχθούν παραγωγικές και επωφελείς.