30/4/13

Written statement by the Government Spokesman, Mr Christos Stylianides 30/04/2013

The Government welcomes the decision by the House of Representatives to approve the loan agreement. The responsible decision taken today by the majority of the House of Representatives constitutes a milestone in the effort of Cyprus to address the unprecedented economic crisis that beleaguers the country.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 30/04/2013

Η Κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση. Η σημερινή απόφαση ευθύνης της πλειοψηφίας της Βουλής αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια της Κύπρου να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στην 24η Διαρκή Σύνοδο των Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα «Διακυβέρνηση και Ποιότητα στην Εκπαίδευση», στο Ελσίνκι 30/04/2013

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος, συμμετείχε στην ολομέλεια της 24ης Διαρκής Συνόδου των Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Απριλίου 2013 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Α. Φακοντή σε Συνάντηση των Προέδρων Επιτροπών των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της ΕΕ γα το θέμα της ανεργίας των νέων 30/04/2013

Ολοκληρώθηκαν χθες στο Δουβλίνο οι εργασίες της Συνάντησης των Προέδρων των Επιτροπών Εργασίας, Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Κοινωνικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και των υποψηφίων για ένταξη χωρών.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού είχε συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο 30/04/2013

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο κ. John M. Koenig.

Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη 30/04/2013

Το προσεχές φθινόπωρο ευχόμαστε να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στο θέμα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, σημειώνοντας ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η αντιμετώπιση της κατάστασης στην οικονομία.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κασουλίδης είπε:

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού είχε συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο 30/04/2013

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειώ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Α. Ντάουνερ 30/04/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ντάουνερ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ενημέρωσα τον Πρόεδρο για τις επαφές μου στην Αθήνα και στην Αγκυρα, όπου είδα τους Υπουργούς Εξωτερικών και άλλους αξιωματούχους.

Ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας 30/04/2013

Την πεποίθηση ότι μετά την προγραμματισμένη επέκταση το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας θα καταστεί εφάμιλλο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στην προσφορά ιατρικών υπηρεσιών, εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης, σε επίσκεψη του σήμερα στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την ΕΛΔΥΚ και στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς 30/04/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Αμυνας κ. Φώτη Φωτίου και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, επισκέφθηκε σήμερα το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ και στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.
Στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη καλωσόρισε ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ κ. Γεώργιος Κουρής.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη 30/04/2013

Έκκληση η συμπεριφορά όλων να συνάδει με το ευρύτερο καλό έκανε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι μετά τις εορτές του Πάσχα θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για συζήτηση των θεμάτων της οικονομίας.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει στο Ισραήλ






Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ, στις 2 Μαΐου 2013, μετά από επίσημη πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του κ. Moshe Yaloon.

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ "ΔΕΚΑ"

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - Γιώργος Μιχαήλ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 30/04/2013 09:55
1.Ήταν προειλημμένη η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη στην εκπομπή NETWEEK της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως η Κύπρος ήταν το πειραματόζωο για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται οι προβληματικές τράπεζες στην ευρωζώνη. Προσθέτει παράλληλα ότι σημασία έχει η πειθαρχημένη διαχείριση της κρίσης.