3/6/13

Κατασβέστηκε πυρκαγιά στην Κοράκου 03/06/2013


Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι πυρκαγιά που εξερράγη γύρω στις 5.45 μ.μ. στην Κοράκου, τέθηκε υπό έλεγχο στις 7 μ.μ. αφού έκαψε περίπου ένα εκτάριο καλυμμένο με εγκαταλειμμένους αγρούς, καλλιέργειες με ελαιόδεντρα και καλάμια. Η πυρκαγιά εντοπίστηκε και αναφέρθηκε από πολίτη στο τηλέφωνο αναφοράς δασικών πυρκαγιών του Τμήματος Δασών, 1407.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα χαιρετίσει το Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, στην Ουάσινγκτον 03/06/2013

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον, όπου θα χαιρετίσει τις εργασίες του 29ου Ετήσιου Συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Μητσόπουλου σε εκδήλωση για τον ρόλο των Πανεπιστημίων 03/06/2013

Κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος των Πανεπιστημίων και οι προοπτικές απασχόλησης σε περίοδο οικονομικής κρίσης» και ταυτόχρονα θέλω να συγχαρώ θερμά το Πανεπιστήμιο Frederick για την πρωτοβουλία αυτή η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου που θα συμβάλει στον επαναπροσδιορισμό του ρόλου των Πανεπιστημίων, ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες του κράτους για έξοδο του τόπου μας από την οικονομική κρίση.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας 03/06/2013

Η οικονομική κατάσταση της Κύπρου, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη, οι τελευταίες πρωτοβουλίες του Γάλλου Προέδρου για την ΕΕ, τα ευρωτουρκικά και οι διμερείς σχέσεις ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε σήμερα το απόγευμα στο γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών o Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης με τον Γάλλο ομόλογό του κ. Λωράν Φαμπιούς, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας στο Παρίσι. Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, περιφερειακά ζητήματα και θέματα ενέργειας, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στη Συρία και στο Μάλι.

Τρίτη, 4/6/2013 01.15 μ.μ. Θα απονέμει βραβεία στις ομάδες και στους σκοπευτές που θα πρωτεύσουν στον ετήσιο διαγωνισμό εκτέλεσης βολής με ατομικά τυφέκια. Ο διαγωνισμός, ο οποίος πραγματοποιείται μεταξύ των μονάδων εθνοφυλακής της Εθνικής Φρουράς, θα διεξαχθεί στο Πεδίο Βολής Τσερίου. 05.35μ.μ. Θα απευθύνει μικρό χαιρετισμό και θα απονέμει τις διαμνημονεύσεις «Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά» σε εξ Ελλάδος αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, στον προαύλιο χώρο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς. 3/6/2013



Δραστηριότητες του
Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο κ. Κυριάκο Καϊλά και εκπροσώπους της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών, στην παρουσία εκπροσώπων των Αγροτικών Οργανώσεων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού σε σεμινάριο του ENOC με θέμα «Children on the move» 03/06/2013

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά, ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτρόπων για το Παιδί (ENOC), προέδρευσε των εργασιών του σεμιναρίου του ENOC που διοργανώθηκε στη Βαρκελώνη στις 30 και 31 Μαΐου, με θέμα «Children on the move». Το σεμινάριο αυτό αποτελεί προπομπό του 17ου Ετήσιου Συνεδρίου του ENOC, που φέτος θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2013, με θέμα «Children on the move».

Επικήδειος του Υπουργού Γεωργίας στην κηδεία των λειψάνων του ήρωα Αρέστη Παναγιώτου, χθες 03/06/2013

Με δέος και συγκίνηση βρισκόμαστε σήμερα εδώ, μετά από 39 ολόκληρα χρόνια, για να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής και αναγνώρισης σε ένα γνήσιο παιδί της Κύπρου, στον Αρέστη Παναγιώτου. Σήμερα, τερματίζεται η αγωνία και το μαρτύριο που έζησαν όλα αυτά τα χρόνια οι συγγενείς και φίλοι του.

Απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο ΑΚΕΛ 03/06/2013

Προκαλεί το ΑΚΕΛ όταν, την ώρα που ο λαός δοκιμάζεται σκληρά από τη χειρότερη οικονομική κρίση που επέφερε η πενταετής διακυβέρνηση του, επιχειρεί να μετατοπίσει τις ευθύνες του στη σημερινή Κυβέρνηση και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με εκπροσώπους των ιδιωτικών καναλιών 03/06/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Υπουργός είπε τα εξής:

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου σε σχέση με το Κυπριακό

Η Κυβέρνηση δεν βλέπει λόγο για δημιουργία έντασης ή κρίσης στην περιοχή μας, νοουμένου ότι όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να υπάρξει καλή προετοιμασία για να μπούμε σε διάλογο για το Κυπριακό, καλή θέληση από τουρκικής πλευράς, καθώς και βοήθεια από όσους ενδιαφέρονται για να καταλήξουμε σε μια συμφωνημένη λύση, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την oικονομία

Η Κυβέρνηση θα εξαγγείλει τις προσεχείς μέρες δεύτερο πακέτο μέτρων με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας 03/06/2013

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη είχε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, στο γραφείο του. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Χάσικος προέβη στις πιο κάτω δηλώσεις:

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας κ. Νίκου Κουγιάλη σε ημερίδα για την οικο-καινοτομία 03/06/2013


Πριν ακριβώς τέσσερις εβδομάδες, στην ίδια αυτή αίθουσα, πραγματοποιήθηκε ημερίδα κατά την οποία παρουσιάστηκαν όλα τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν το περιβάλλον. Πιστοί στην υπόσχεση που σας δώσαμε τότε, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για ενημέρωση και βοήθεια προς όλους τους ενδιαφερόμενους με την πραγματοποίηση εξειδικευμένων πλέον ημερίδων, με αρχή τη σημερινή, που αφορά το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την οικο-καινοτομία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος




Οι σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας καθώς και η αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών για την οποία επιβάλλεται ο επανασχεδιασμός στη βάση των νέων στρατηγικών δεδομένων και των εξελίξεων στην περιοχή,   ήταν τα κύρια θέματα που συζήτησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου  και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Άμυνας.