19/11/12

Η Κυπριακή Προεδρία κάνει παρεμβάσεις στην Ολομέλεια Nοεμβρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), η προετοιμασία της έκτακτης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ), ο Προϋπολογισμός του 2013 και άλλα κύρια θέματα που αφορούν την ΕΕ θα συζητηθούν κατά την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 22 Νοεμβρίου.  Η Κυπριακή Προεδρία, εκ μέρους του Συμβουλίου, θα προβεί σε παρέμβαση για αυτά τα θέματα μέσω του Κύπριου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Λουκά Λουκά (Τρίτι, 20 Νοεμβρίου) και του Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Πρέσβη Ανδρέα Δ. Μαυρογιάννη (Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου).

Ο Βουλευτής κ. Χρήστος Στυλιανίδης συναντήθηκε με τον ΄Υπατο Αρμοστή της Σιγκαπούρης στην Κύπρο 19/11/2012

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Χρήστος Στυλιανίδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Σιγκαπούρης στην Κύπρο κ. Philip Eng Heng Nee. Τον κ. Eng συνόδευε υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου Εξωτερικών της Σιγκαπούρης.

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην εκδήλωση για τον Κυριάκο Μάτση, στο προαύλιο του Τμήματος Γεωργίας, στη Λευκωσία 19/11/2012

Η ηρωική θυσία του Σταυραετού του Πενταδακτύλου, του Κυριάκου Μάτση, αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 19/11/2012

Εκτιμώντας την πρόοδο που επετεύχθη τις τελευταίες μέρες στις συζητήσεις για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, θα καταβληθεί προσπάθεια στη σημερινή συνάντηση της πολιτικής διαπραγματευτικής ομάδας της Κυβέρνησης και της Τρόικας να επιτευχθεί πρόοδος και στα δημοσιονομικά/διαρθρωτικά ζητήματα.

Επαφές της Υπουργού Εξωτερικών στο Στρασβούργο 19/11/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή μεταβαίνει αύριο στο Στρασβούργο, όπου θα εκπροσωπήσει την ΕΕ στη συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για Πολιτικό Διάλογο μεταξύ της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ). Στη συνέχεια η Υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άλλους αξιωματούχους.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα 19/11/2012

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα από τις 19 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου.