26/10/12

Κυκλοφορία εμφιαλωμένου νερού που δεν έχει υποβληθεί στους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους 26/10/20

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, στα πλαίσια της εφαρμογής των εθνικών προγραμμάτων ελέγχου της ποιότητας των εμφιαλωμένων νερών που κυκλοφορούν στην αγορά, εντόπισαν να κυκλοφορεί εμφιαλωμένο νερό με τις πιο κάτω ενδείξεις, το οποίο δεν έχει υποβληθεί στους απαραίτητους υγειονομικούς έλεγχους πριν την κυκλοφορία του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας 26/10/2012

Η Γαλλία επιθυμεί να επανέλθουν τα μέρη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και να βρεθεί μια λύση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας υπογράμμισε ότι μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας υπάρχει σύμπτωση απόψεων για τα προβλήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη και ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης μεταβαίνει σε Θεσσαλονίκη και Βρυξέλλες 26/10/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης αναχωρεί αύριο για τη Θεσσαλονίκη όπου θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής προς την ελληνική ηγεσία 26/10/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απέστειλε σήμερα το πιο κάτω συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη:

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων μεταβαίνουν στο Παρίσι 26/10/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Γαλλίας, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και οι Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής κ.κ. Δημήτρης Συλλούρης, Χρίστος Μέσης, Σοφοκλής Φυττής και Φειδίας Σαρίκας μεταβαίνουν την Κυριακή στο Παρίσι, για την πραγματοποίηση επίσκεψης, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Προέδρου της αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας με την Κύπρο στη Γαλλική Γερουσία κ. Marc Massion. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Μαρίνα Αδαμίδου.

Ο Βουλευτής κ. Χρήστος Στυλιανίδης αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες 26/10/2012

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης αναχωρεί την Κυριακή για τις Ηνωμένες Πολιτείες για παρακολούθηση των Προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου 2012, ως μέλος της αποστολής παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ).

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 26/10/2012

Ο Ελληνισμός στρέφει αυτές τις μέρες την καρδιά και τη σκέψη του σε ένα από τα μεγάλα γεγονότα της μακραίωνης πορείας του Έθνους. Μαζί και ο Ελληνισμός της Κύπρου, ο οποίος διανύει σήμερα την πιο κρίσιμη ίσως φάση της ιστορικής του πορείας.

Νέα Έκδοση: «Οικονομικές Στατιστικές της Υγείας», 2010 26/10/2012


Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι έχει εκδώσει την ετήσια έκθεση «Οικονομικές Στατιστικές της Υγείας», για το 2010.

Η έκθεση παρουσιάζει στοιχεία για τον αριθμό των επιχειρήσεων, την απασχόληση, το εργατικό κόστος, την αξία παραγωγής, την προστιθέμενη αξία και για τις ακαθάριστες πάγιες κεφαλαιουχικές επενδύσεις.

Οικονομικές στατιστικές της εκπαίδευσης για το 2010 26/10/2012


Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι έχει εκδώσει την ετήσια έκθεση «Οικονομικές Στατιστικές της Εκπαίδευσης», για το 2010.

Η έκθεση παρουσιάζει στοιχεία για τον αριθμό των επιχειρήσεων, την απασχόληση, το εργατικό κόστος, την αξία παραγωγής, την προστιθέμενη αξία και τις ακαθάριστες πάγιες κεφαλαιουχικές επενδύσεις.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην τελετή απονομής βραβείων του Διαγωνισμού Αφίσας 2012 και του Διαγωνισμού Καλής Πρακτικής για το 2012, στη Λευκωσία 26/10/2012

Σας καλωσορίζω στη σεμνή αυτή τελετή για την επίδοση των βραβείων του Διαγωνισμού Αφίσας και του Διαγωνισμού Βραβείων Καλής Πρακτικής για το 2012.

Ο Διαγωνισμός Αφίσας
προκηρύχθηκε για πρώτη φορά το 2003, προκειμένου να προωθηθεί η εμπλοκή των εκπαιδευτικών, αλλά και των ίδιων των μαθητών στην προσπάθεια για καλλιέργεια κουλτούρας πρόληψης των κινδύνων, η οποία θα οδηγήσει σταδιακά σε συνειδητοποιημένους εργοδότες και εργαζόμενους.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων θα προεδρεύσει του Συμβουλίου των Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο 26/10/2012

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο όπου τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου, θα προεδρεύσει του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 26/10/2012

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές,

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, γιορτάζουμε και τιμούμε σήμερα την 28η Οκτωβρίου, τη μεγάλη εθνική επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ που βροντοφώναξε σύσσωμος ο ελληνικός λαός ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού και ολοκληρωτισμού στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας
, το φθινόπωρο του 1940.

Κυκλοφόρησαν τα έντυπα επιχορηγήσεων για Πολιτιστικές εκδηλώσεις για το 2013 26/10/2012

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ενημερώνουν το κοινό ότι έχουν κυκλοφορήσει τα Έντυπα Αιτήσεων Επιχορηγήσεων για Πολιτιστικές Εκδηλώσεις / Δραστηριότητες / Προγράμματα για το 2013.

Ενισχυμένα μέτρα για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας και διακίνησης καυσόξυλων στην ύπαιθρο 26/10/2012


Το Τμήμα Δασών εκφράζει την ανησυχία του για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων παράνομης υλοτομίας δέντρων που παρατηρείται τελευταία στα δάση και στην ύπαιθρο, για την παραγωγή καυσόξυλων για σκοπούς θέρμανσης.

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 26/10/2012

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα γιορταστεί και φέτος με κάθε λαμπρότητα. Τον χαιρετισμό της παρέλασης στη Λευκωσία θα δεχθεί, από εξέδρα μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους, ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Βασίλειος Παπαϊωάννου και άλλοι επίσημοι.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της 127ης Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης 26/10/2012

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της 127ης Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κεμπέκ του Καναδά από τις 21 μέχρι 26 Οκτωβρίου 2012. Στα πλαίσια της Συνέλευσης, η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου πήρε χθες μέρος σε συζήτηση της Μόνιμης Επιτροπής για την Αειφόρο Ανάπτυξη, την Οικονομία και το Εμπόριο, με θέμα «Δίκαιο Εμπόριο και Καινοτόμοι Μηχανισμοί Χρηματοδότησης για την Αειφόρο Ανάπτυξη».


Μιλώντας σε συζήτηση επί του θέματος, η κα Κυριακίδου υπογράμμισε τη σημασία της εξάλειψης των ανισοτήτων που υπάρχουν μεταξύ των ανεπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων χωρών και τόνισε ότι η εφαρμογή των όρων του Δίκαιου Εμπορίου ( Fair Trade) μπορεί να προσφέρει λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα, αφού βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση των παραγωγών και έχουν ίση πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά.