8/10/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Kuwait Financial House


Συνάντηση με αξιωματούχους του Kuwait Financial House είχε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας κ. Γιώργου Λακκοτρύπη και Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, στο Κουβέιτ, όπου ο Πρόεδρος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε ανεξέλεγκτη την τιμολογιακή πολιτική των φαρμάκων με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Πρέπει να ελεγχθεί προς όφελος των πολιτών, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο σύστημα υγείας»

Ο Υπουργός Γεωργίας συμμετείχε σε υπουργική συνάντηση για την αστάθεια των τιμών των τροφίμων, στη Ρώμη

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, συμμετείχε χθες στην υπουργική συνάντηση με θέμα την αστάθεια των τιμών των τροφίμων, που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία στη Ρώμη (FAO), στα πλαίσια της 40ης Συνόδου της Επιτροπής για την Παγκόσμια Επισιτιστική Ασφάλεια (CFS).

O Υπουργός Εσωτερικών συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο. Ο κ. Χάσικος εκπροσώπησε την Κύπρο σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Κυβέρνηση του Κουβέιτ εξήγγειλε χρηματική εισφορά προς το Ταμείο της ΔΕΑ, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών

Χρηματική εισφορά ύψους 200 χιλιάδων ευρώ προς το Ταμείο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ) εξήγγειλε η Κυβέρνηση του Κουβέιτ, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος επισήμανε ότι Κύπρος και Κουβέιτ θα ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις τους με άλλες πέντε Συμφωνίες, πέραν των επτά που έχουν υπογραφεί σήμερα.

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, στο Κουβέιτ

Η συμμετοχή του Κουβέιτ σε θέματα που αφορούν την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κύπρο καθώς και σε επενδύσεις που αφορούν μεγάλα έργα του ιδιωτικού τομέα, ήταν μεταξύ των ζητημάτων που απασχόλησαν τις χωριστές συναντήσεις που είχε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης στο Κουβέιτ με αξιωματούχους της χώρας.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Απόλυτα επιτυχείς χαρακτήρισε τις επαφές που είχε στο Κουβέιτ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος άρχισε σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ, προσθέτοντας ότι το Κουβέιτ έχει τη διάθεση να συμβάλει στις προσπάθειες της Κύπρου για ανόρθωση της οικονομίας.

Χαιρετισμός του Υπ. Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου σε δείπνο για τους ομιλητές και διοργανωτές του «Ναυτιλιακή Κύπρος

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω απόψε στο δείπνο αυτό που έχει διοργανωθεί ειδικά για σας, τους ομιλητές και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2013», προκειμένου να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες και την εκτίμησή μας για τη συμβολή σας στην επιτυχία του Συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθησε σε συνομιλίες με τον Πρίγκιπα του Κράτους του Κουβέιτ


Συνομιλίες διάρκειας περίπου μίας ώρας είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρίγκιπα του Κράτους του Κουβέιτ Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah και τα μέλη των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού επέδωσε την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου της στον Πρόεδρο της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά, η οποία του επέδωσε την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου της για το 2012.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Συμβουλίου κ. Σταύρο Ολύμπιο.


Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Τετάρτη, 9/10/2013

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στο Κουβέιτ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφθασε στις 10.30 σήμερα το πρωί στο Κουβέιτ για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Ο Υπουργός Γεωργίας συμμετείχε σε υπουργική συνάντηση για την αστάθεια των τιμών των τροφίμων, στη Ρώμη



Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, συμμετείχε, χθες, στην υπουργική συνάντηση για την αστάθεια των τιμών των τροφίμων, που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία στη Ρώμη (FAO), στα πλαίσια της 40ης  Συνόδου της Επιτροπής για την Παγκόσμια Επισιτιστική Ασφάλεια (CFS).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει αύριο για επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει αύριο στο Κουβέιτ για διήμερη επίσημη επίσκεψη, κατά την οποία θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς και με επιχειρηματικούς παράγοντες.

Άρχισαν οι εργασίες του συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2013»

Η έναρξη εργασιών σήμερα του διεθνούς εμβέλειας Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2013» στο «Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη» στη Λεμεσό, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία προσελκύοντας διακεκριμένους ομιλητές και πέραν των 600 ναυτιλιακών παραγόντων από όλο τον κόσμο.