27/11/13

Δραστηριότητες του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη



Δραστηριότητες του Υπουργού Υγείας
δρος Πέτρου Πετρίδη

Πέμπτη, 28/11/2013

Η κυπριακή αντιπροσωπεία στην 28η Συνέλευση του ΙΜΟ παρέθεσε δεξίωση στο Λονδίνο






Στα πλαίσια της 28ης Συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), η οποία άρχισε τις εργασίες της την περασμένη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, και θα ολοκληρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου, η κυπριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσο Μητσόπουλο, παρέθεσε χθες βράδυ δεξίωση στο Ελληνικό Κέντρο στο Λονδίνο.

Ο νέος Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κ. Νικολαΐδης ανέλαβε, σήμερα, τα καθήκοντά του



Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος παρουσίασε, σήμερα, στα διευθυντικά στελέχη  του  Υπουργείου  Εσωτερικών  τον  νέο   Αν.   Γενικό  Διευθυντή  του  Υπουργείου κ. Κωνσταντίνο Νικολαΐδη, ο οποίος είναι και ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων και Έφορος ΦΠΑ.

Statement by President Barroso following his meeting with President Anastasiades of Cyprus



27 November 2013
Good afternoon ladies and gentlemen,
On behalf of the Commission and my own behalf, I would like to warmly welcome President Anastasiades here today. The President and I held a productive meeting this morning before we joined the college of commissioners and the Cypriot government for a fruitful plenary debate.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παραχώρησε σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso, μετά το πέρας της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες.

Στην εισαγωγική του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:

Η βουλευτής κα Κουκουμά συμμετείχε σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ





Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων - Εγκλωβισμένων - Αγνοουμένων – Παθόντων κα Σκεύη Κούτρα Κουκουμά συμμετείχε σήμερα σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης αναχωρεί για το Λίβερπουλ






Ο βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης αναχωρεί αύριο, 28 Νοεμβρίου, για το Λίβερπουλ για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο της πόλης την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, ύστερα από σχετική πρόσκληση, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Υπεπιτροπής για τον Πολιτισμό, τη Διαφορετικότητα και την Πολιτιστική Κληρονομία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου στην ημερίδα «Το δημογραφικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στην Κύπρο»



Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.
               
Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου στην ημερίδα 
 «Το δημογραφικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στην Κύπρο»

Το Συμβούλιο Επισκέψεων και Ευημερίας Ασθενών του Νοσοκομείου Αθαλάσσας




Το Συμβούλιο Επισκέψεων και Ευημερίας Ασθενών του Νοσοκομείου Αθαλάσσας πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους ότι κατά την κλήρωση λαχνών, ημερομηνίας 6/11/2013 ο λαχνός που κέρδισε το κόσμημα αξίας 1950, φέρει αριθμό 1473.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Επίσκεψη Δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Ρωσίας στην Κύπρο






Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φιλοξενία από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού Ρώσων δημοσιογράφων,  μελών της Ένωσης Συντακτών Ρωσίας και εκπροσώπων αξιοσημείωτων ΜΜΕ της χώρας, με κύριο στόχο την ενημέρωση για το γαμήλιο προϊόν και την προβολή της Κύπρου ως γαμήλιος τουριστικός προορισμός.

Ανακοίνωση σχετικά με τη σκόνη στην ατμόσφαιρα της Κύπρου





Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ανακοινώνει ότι σήμερα 27 Νοεμβρίου και ώρα 10 π.μ. οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 84 και 145 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο), και ως εκ τούτου αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3  που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία. Σημειώνεται ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για χθες 26 Νοεμβρίου κυμάνθηκε μεταξύ 29 και 70 μg/m3 ανάλογα με την περιοχή.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου



Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Βουλής
των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου

Πέμπτη, 28/11/2013

19 μέρες ακτιβισμού κατά της βίας εναντίον παιδιών, Του Δρα Αντώνη Στ. Στυλιανού*



19 Μέρες Ακτιβισμού:


Στα πλαίσια της λειτουργίας του Μη-Κυβερνητικού και Μη-Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Hope for ChildrenUNCRC Policy Center» όσον αφορά στην προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού, ο Οργανισμός επέλεξε να γιορτάσει φέτος τις 19 μέρες ακτιβισμού με σύνθημα τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών

Διαδικασία εξασφάλισης διαβουλεύσεων πριν την υποβολή αίτησης για πολεοδομική άδεια





Το Υπουργείο Εσωτερικών και το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως θεωρώντας ότι και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην επίσπευση της έκδοσης των πολεοδομικών αδειών, εισάγουν ένα νέο σύστημα εξασφάλισης διαβουλεύσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου



 
Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών
κ. Σωκράτη Χάσικου

Τετάρτη, 27/11/2013

Παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κενεβέζου στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας και Αθλητισμού της ΕΕ





Σε χθεσινή παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης προσανατολισμού με θέμα τη χρηστή διακυβέρνηση στον τομέα του Αθλητισμού, σημείωσε ότι παρά τα θετικά βήματα, χρειάζονται να γίνουν ακόμη πολλά, για να μπορούμε να δηλώσουμε την ικανοποίηση μας.