20/7/12

Ομιλία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου στην εκδήλωση των Λαϊκών Οργανώσεων Αγίου Γεωργίου Αχερίτου και Βρυσούλλων για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής 20/07/2012

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 38 χρόνια, ο Αττίλας πατούσε τα άγια χώματα της πατρίδας μας. Αποβίβαζε τις σιδηρόφρακτες ορδές του στα παράλια της Κερύνειας, έτοιμες να κατασπαράξουν το κορμί της Κύπρου μας. Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας μπήκε στην τελική του ευθεία. Ο δρόμος προς την καταστροφή, που χάραξαν η Χούντα των Αθηνών και η ΕΟΚΑ Β’, δυστυχώς ήταν πλέον χωρίς επιστροφή.

Συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών με το ΕΤΕΚ 20/07/2012



Η πολεοδομική πολιτική και η ανάπτυξη ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου.  



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης για την οικονομία 20/07/2012

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου


Σε βάθος ενημέρωση, ανασκόπηση και ανταλλαγή απόψεων για την κυπριακή οικονομία σε σχέση με την επικείμενη επίσκεψη της Τρόικα στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα έγινε κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο με θέμα την οικονομία, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ 20/07/2012

Η Κυπριακή Δημοκρατία έδωσε σκληρή μάχη για το περιεχόμενο του Ψηφίσματος 2058 του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο υπογράμμισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την έγκριση του ψηφίσματος.


Ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας για την αλιεία καρχαριών 20/07/2012

 

Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο σε σχέση με την αλιεία καρχαριών, το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος διευκρινίζει τα εξής:

Πρόγραμμα λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου Ταμασού 20/07/2012

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Αρχαιοτήτων, ανακοινώνει ότι από την 1η Αυγούστου ο Αρχαιολογικός Χώρος Ταμασού θα λειτουργεί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μόνο, από την Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή μεταξύ των ωρών 9.30 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. (Απρίλιο – Αύγουστο) και από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. (Σεπτέμβριο – Μάρτιο). Σαββάτο και Κυριακή ο χώρος θα είναι κλειστός.

Δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση εναντίον Ισραηλινών τουριστών στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας 20/07/2012

Θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση εναντίον Ισραηλινών τουριστών η οποία έλαβε χώρα στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωών, καθώς και των τραυματισμό πολλών ανθρώπων. Η Κυπριακή Δημοκρατία καταδικάζει κάθε τρομοκρατική ενέργεια. Οι αυτουργοί της τρομοκρατικής επίθεσης θα πρέπει να προσαχθούν άμεσα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ομιλία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους σε επετειακή αντικατοχική εκδήλωση στην Αθήνα, χθες 20/07/2012



Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ εκ μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης. Αισθάνομαι συγκίνηση γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε συμπατριώτες μου, ανάμεσα σε πραγματικούς φίλους, ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν αληθινά την Κύπρο. Σας ευχαριστώ που είστε απόψε εδώ. Η παρουσία σας καταμαρτυρεί το συνεχές ενδιαφέρον σας για τον τερματισμό της κατοχής και την απελευθέρωση της Κύπρου μας.