28/2/13

* ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚTΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1980 * Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στον Ελληνισμό και στον κόσμο. * Το μεγαλύτερο δίκτυο ενημέρωσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚTΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 1980 - 2013 *


Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας 28/02/2013

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγός του κα Έλση Χριστόφια υποδέχθηκαν σήμερα στις 6 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και τη σύζυγό του κα Άντρη Αναστασιάδη. Τον Πρόεδρο και την κα Αναστασιάδη συνόδευε ο εγγονός τους Άντης.

Τελετή εγκατάστασης του κ. Νίκου Αναστασιάδη ως Προέδρου της Δημοκρατίας

Διεξήχθη σήμερα το απόγευμα, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η ειδική συνεδρία για την εγκατάσταση του κ. Νίκου Αναστασιάδη ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πριν την έναρξη της συνεδρίας, πρώτα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μετά ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Δημήτρης Χριστόφιας, επισκέφθηκαν το γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου και ακολούθως μετέβησαν όλοι μαζί στην αίθουσα της Βουλής.

Δηλώσεις του νέου Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά το πέρας της τελετής εγκατάστασής του, στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μετά το πέρας της ειδικής συνεδρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων για την εγκατάστασή του, προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι νιώθει συγκίνηση και πρόσθεσε: «Δεν θα πάψω να θεωρώ ότι η άψογη συνεργασία και ο διάλογος με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που εκπροσωπεί τον λαό και βεβαίως ο Πρόεδρος θα πρέπει να είναι συνεργάτης της, είναι αυτά που θα δώσουν τα αποτελέσματα στις δύσκολες ώρες αλλά και στα μέτρα που πιθανότατα θα κληθούμε να πάρουμε».

Βιογραφικό Σημείωμα ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΕΝΕΒΕΖΟΣ Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

Ο Κυριάκος Κενεβέζος γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1972. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Β’ και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βιογραφικό Σημείωμα ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ Υπουργός Άμυνας

Γεννήθηκε στην Λάρνακα το 1960. Αποφοίτησε από την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας το 1979. Αφού εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος ανθυπολοχαγός, συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ όπου απέκτησε τα διπλώματα BBA in Accounting και BBA in Marketing. Το 1992 έγινε μέλος του Institute of Financial Accountants και είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Βιογραφικό Σημείωμα ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 30 Μαΐου, 1970. Είναι παντρεμένος με τη Χριστιάνα και έχουν δύο κόρες 9 χρονών, τη Μαρίνα και την Αγγελίνα.

Απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής, σπούδασε Μαθηματικά και Πληροφορική (BSc.) στο Πανεπιστήμιο Keele του Ηνωμένου Βασιλείου (1988- 1991) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο του Colorado των ΗΠΑ, με υποτροφία Fulbright (1993 – 1995).

Βιογραφικό Σημείωμα ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ Υπουργός Υγείας

Γεννήθηκε στη Λευκωσία, είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην Αγγειοχειρουργική.

Διετέλεσε Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Διετέλεσε επίσης επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας των Κυβερνητικών Ιατρών με ενεργό ανάμειξη στα κοινά και δη στα θέματα δημόσιας υγείας.

Βιογραφικό Σημείωμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ Υφυπουργός παρά τω Προέδρω

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία την 1η Ιουλίου του 1974. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά ως έφεδρος αξιωματικός πεζικού.

Βιογραφικό Σημείωμα ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΧΑΣΙΚΟΣ Υπουργός Εσωτερικών

Ο Σωκράτης Χάσικος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 12 Απριλίου 1956 και μεγάλωσε στο κατεχόμενο σήμερα από τα τουρκικά στρατεύματα Δίκωμο της επαρχίας Κερύνειας. Έχει κάνει νομικές σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πρόγραμμα παραλαβής χαρτοφυλακίου από τους νέους Υπουργούς 28/02/2013

Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2013
1.00 μ.μ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιαννάκης Κασουλίδης

Τοποθέτηση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Λήδας Κουρσουμπά σε σχέση με εκδηλώσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς στον χώρο του σχολείου

Κατά καιρούς αναπτύσσεται δημόσιος διάλογος γύρω από τα θέματα που αφορούν τη συμπεριφορά των παιδιών και ιδιαίτερα των εφήβων στον χώρο του σχολείου.

Βιογραφικό Σημείωμα ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΓΙΑΛΗΣ Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος


Ο Νίκος Κουγιάλης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1967 και κατάγεται από τη Δευτερά. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας (NCSU), και κατέχει τον τίτλο Bsc στην Ηλεκτρολογία Μηχανική και τον Μεταπτυχιακό τίτλο Msc στις Τηλεπικοινωνίες.

Βιογραφικό Σημείωμα ΚΑΙΤΗ ΚΛΗΡΙΔΗ Επίτροποs Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων και Θρησκευτικών Ομάδων


Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 10 Μαΐου 1949. Μεγάλωσε και μορφώθηκε στην Κύπρο. Μετά την αποφοίτησή της από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας μετέβη στο Λονδίνο για συνέχιση των σπουδών της. Αποκτά BSC (Hons) στην Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αμερική και έλαβε τον τίτλο «Master’s» στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU).

Βιογραφικό Σημείωμα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΑΝΤΩΝΙΟΥ Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας


Γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1960 στην Κώμη Κεπήρ της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Εξαιτίας της τουρκικής εισβολής μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου ολοκλήρωσε με υποτροφία τις γυμνασιακές του σπουδές στο Κολλέγιο Ανατόλια.

Βιογραφικό Σημείωμα ΧΑΡΗΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Ο Χάρης Χρ. Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1972 στη Λευκωσία.
Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά ως Λοχίας Πυροβολικού. Σπούδασε Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις (ΒΑ, 1992-95) και Ευρωπαϊκές Σπουδές (ΜΑ, 1995-96) στο Πανεπιστήμιο του Reading της Βρετανίας.

Βιογραφικό Σημείωμα ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Επίτροπος Περιβάλλοντος

Η Ιωάννα Παναγιώτου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1962.

Είναι Βιολόγος – Οινοποιός, απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Marketing από το Mediterranean Institute of Management (1979 – 1985). Δημιούργησε την εταιρεία Ι.Π. Γαία Οινοτεχνική Λτδ Αγίου Αμβροσίου Λεμεσού.

Βιογραφικό Σημείωμα ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ Υπουργός Εξωτερικών


Ο Ιωάννης Κασουλίδης γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου 1948 στη Λευκωσία.
Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Λυών στη Γαλλία. Συμμετείχε στη φοιτητική εξέγερση του Μάη του ’68 και υπήρξε ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Οργάνωσης Κυπρίων Φοιτητών στη Γαλλία. Στη συνέχεια ειδικεύθηκε στη Γηριατρική στο Λονδίνο.

Βιογραφικό Σημείωμα ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο Χρήστος Στυλιανίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 26 Ιουνίου 1958.

Είναι χειρούργος οδοντίατρος. ΄Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Αγγλία και Αμερική (JFK School of Government, Harvard University) στις πολιτικές επιστήμες, διεθνείς σχέσεις και ευρωπαϊκές σπουδές με ειδικότητα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW
                                                           

ΚΥΠΕ - Αντώνης Γκιλδάκης - Μαρία Αντούνα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 28/02/2013

ΚΥΠΕ - Αντώνης Γκιλδάκης - Μαρία Αντούνα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 28/02/2013
1. Τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Βουλής δίνει σήμερα το απόγευμα ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίας για την εγκατάσταση του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.