3/3/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου 03/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη και κατέθεσε στεφάνι στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, υπαρχηγού Γρηγόρη Αυξεντίου, το οποίο τελέσθηκε το πρωί στην Ιερά Μονή Μαχαιρά. Παρόντες ήταν επίσης ο Υπουργός Άμυνας κ.Φώτης Φωτίου και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές. Του μνημοσύνου προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βόστρων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Τιμόθεος, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σεβαστίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Θεοδοσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λήδρας και Ηγουμένου Μονής Μαχαιρά κ. Επιφανίου.

Επιμνημόσυνος Λόγος του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955 – 59 των Κοινοτήτων Κισσόνεργας και Τάλας, στην Εκκλησία Αγίου Κόνωνα στην Κισσόνεργα

Για τους μεγάλους, για τους ελεύθερους, για τους γενναίους, τους δυνατούς,
Αρμόζουν τα λόγια τα μεγάλα, τα ελεύθερα, τα γενναία, τα δυνατά.
Γι’ αυτούς η σιγή, γι’ αυτούς τα δάκρυα, γι’ αυτούς οι φάροι, κι οι κλάδοι ελιάς και τα φανάρια.

ΚΥΠΕ - Γρηγόρης Σάββα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 03/03/2013

ΚΥΠΕ - Γρηγόρης Σάββα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 03/03/2013
1. Διαβεβαίωση προς τους εργαζόμενους ημικρατικών οργανισμών ότι «δεν θα πρέπει να ανησυχούν ούτε για τις δουλειές τους, ούτε για το καθεστώς της υπηρεσίας τους» έδωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, παρουσία σύσσωμου του Υπουργικού Συμβουλίου, προέβη χθες σε μια συμβολική κατάθεση στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.